Monday, February 16, 2015

:: Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi ::

Selama 3 hari 2 malam gie Langkawi, dekat Meritus Pelangi Beach Resort & Spa la tempat kami menumpang tido..kiteorg booked through airasiago.com.my..ye la sebab dh planned from the beginning nak naik flight kan..so airasiago.com.my nie boleh sekali harung book hotel sekali ngan flight..senang la kat situ kan..price pulak a bit murah if nak di-compare-d kan bile book separately..

Bile dh narrow down few choices, dh discussed and what nots, so Meritus la yg jadik pilihan kami..;D

Mmg cantik la hotel Meritus nie..besauuuuuu sessgtttt hotel nie..dh la bilik kiteorg ujung2..sekali je jalan kaki dari bilik nak ke lobby, lepas tuh mmg called buggy..xlarat weh nak berjalan..jauh kemain..
bilik kiteorg no 5008..ade 4 pintu..
 mmg cozy sgt bilik nie..suke3..
 bilik air die bapok besau..sama besau ngan salah satu bilik belakang kat umah kite..
 shower..bathtub tiada..sedih..ehh, hahahaha..
 balkoni..
 bosh tgk tgk map hotel..
 kalau memerut nak tgk permandangan boleh la bukak blind tuh..ahahaha..
 serious mcm duk kat umah kampung..tp yg modern punye umah kampung..suke gile kite..biasalah org xde kampung, xmerasa duk dekat suasana gini..ade kampung pun dh di-consider as town dh kat temerluh tuh..hiks..
best betul permandangan..i'm amazed!!!!!..

Tp mmg best la hotel nie..ade 2 pool..satu pool dekat ngan lobby which jauh dari bilik kiteorg..pool yg kat lobby tuh utk kids punye best la..ade mini theme park lagik..
source from here..

Cantik kan..tp kiteorg xgie..mandi kat pool kedua jer..dekat sikit ngan bilik..ado slide jugak utk kids tp xsemeriah kat pool yg first tuh la..lgpun mek kecik lagik..xpaham n xpandai pun main2 bende2 alah tuh semua..kalau dh besau lain cite la kut..hehe..

Harga utk hotel nie satu malam kite xingat..tp total harga sekali hotel ngan ticket flight utk kami 3hari 2 malam adalah RM2,100++..biasalah plus2 tuh xingat berapa..wakakakkaka..;D

11 comments:

  1. Patut pun best , harga boleh tahan tu falsya :)

    ReplyDelete
  2. berkenannya akk dengan hotel nih...
    cozy giler..
    syiok ni kalau dapat hanimun...hahahahaha...*gatai

    ReplyDelete
  3. Pembinaan dari kayu memang nampak cozy Falsya. Terasa cooling dan santai
    Kalau Qisya dah besar sikit lama dah dia ke taman tema tu:)

    ReplyDelete
  4. berapa tapak kaki utk sampai ke beach?

    :P

    ReplyDelete
  5. tu dia cantiknya hotel nih... kalau lah rumah macam ni... mana lah nak letak alatan gym tu yer... takut roboh jer...

    ReplyDelete
  6. beshnyer pi holiday... harga boleh tahan yekk... telan ayaq liur makkk hihi... sis temerloh kat mana???

    ReplyDelete
  7. Assalam sya,
    waaaaaaaaaaaaaa...santek betoi la bilik
    POOLK tu yang paling superb
    kalo dengan si Fayyadh jawabnya tak leh kuor kemana la jawabnya
    berkampung kat pool sajork :P

    ReplyDelete
  8. wah meriah pool tu...kalo qisya dpt pegi sure die suka tu

    ReplyDelete
  9. wahhhhhhhh..best gilosss..bilik die cantiknyeeee..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...