Wednesday, February 25, 2015

:: Splash Time ::

Skang nie panas lain mcm kan..qisya kalau kat umah tuh, berpeluh2 kepala..basah mcm baru pas mandi..bile qisya dh start berpeluh mmg akan on ekon la..kalau x nnt merah pipi mcm pakai blusher sbb panas..awak dh la putih, kalau panas kemain obvious sgt merahnye..tp alhamdulillah la qisya nie kalau die panas, die xde la kate nak meragam ke merengek ke ape sbb panas..tau2 je nnt muke merah menyala mcm udang kene bakar sbb panas..

Cuti 4 hari tuh xde gie mana, lepak2 umah mak kite je..tengahari tuh mmg panas kemain la..bile petang nak mandikan qisya, kite bukak pool plastik kat luar..kemain suke die berendam dalam tuh..muncung2 mulut bile kuau2 je dari pintu nmpk pool dh terbentang..xsempat nak tunggu air penuh dh menggelepar nak masuk dah...besau skit lagik mommy ngan daddy anto swimming class okayh..

Daddy kate swimming class mmg wajib sbb daddy xnk anak die xpandai berenang bile dh besau nnt..ikut daddy la..daddy bayau..hahaha..
sonoknye mek mandi smp ilang tengkuk...wakakaka..

Nasib baik la kat umah mak kite..baju semua xde..kalau kat umah kite sendri nie mmg dh join dh mek berendam..mommy pun terliur jugak tgk mek berendam..dh la panas2 nie kan..hahahahaha..

8 comments:

  1. suka nya berendam kat kolam plastik... kat rumah saya ada pool tapi kalau siang air dia panas sangat mungkin sebab cuaca sekarang... kalau berendam pun badan boleh naik panas jugak

    ReplyDelete
  2. pehhhh kemain seronok dia main air. heheheh ^^

    ReplyDelete
  3. adoi sedap ni kalo join sekali ngan mek bun ni

    ReplyDelete
  4. Jangan lama-lama takut selsema lagi...
    Sekarang panas memang best main air:)

    ReplyDelete
  5. time panas2 skarang ni dpt splash2 camni mmg best la

    ReplyDelete
  6. Memang syiok panas2 main air nih. Best lah landed house. Org dok apartment ni memang tak boleh beli kolam mcm qisya tu.

    ReplyDelete
  7. ya Allah
    rasa nak culik bwk balik je budak belah kanan tu
    tingat aqil masa kecik2
    gebus gebas

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...