Wednesday, February 4, 2015

:: Cite Langkawi Part 1 ::

Lemau betul first day masuk opis kan..ye la kate pun 4hari cuti..itu pun rase mcm xcukup je rasenye..hehe..inilah namanye org yg xsedar diuntung,,dh bg betis nak peha..dh bg 4 nak tambah lagik..kuikuikui..

By right gie epot kiteorg naik ERL jer..tp last minit somi kite tuh tukau pikiran pulop..die kate dari naik ERL, ngan tambang pegi balik segala bagai, baik bawak kete park sana..lagi murah dari naik ERL..which betul la kan..beza 20hengget gak la..dari ari sabtu smp isnin parked kat sana dlm RM120 kalau xsilap..naik ERL 2 org dlm RM140..

Meh layan gambau2 jap..jgn muntah udoh le ye..wakakaka..
sebelum bergerak gie epot, breakfast dulu..
haloh haloh..hihihi..

 Gie epot bawak kete comel kite..okayh, skang nie kete kite dh berjalan jauh dah..paling jauh skang adalah sepang..muaahahha..
 haloh haloh kali kedua..huahuahuahua..
 ini mek nasib baik la behave dlm flight..cume tantrum skit je..sbb bile flight dah take off pastu ade turbulent skit..skit skit pun mmg terasa la jugak geli perut smp ke usus..tp serious la mmg takuttttt weh time tuh..ade budak kat belakang siap ckp, "takut mama..takut"..Allah, mmg mcm2 doa baca..
bile abis je turbulent tuh, mek dh lena dh smp la dh landing..tp pastu sambung ngamuk balik sbb xcukup tido..baru tido je dh smp..hihihihi..

Nasib baik la kiteorg balik ari isnin lps dari langkawi..kalau balik ari selasa mmg flat la kut arinie..sakit2 bdn kaki segala..berat sungguh kepala..besttttt sgt gie langkawi..besttt sebab dpt shopping memacam tp xkuau duit sesen..wakakakakaka..kate pun numpang somi kan..ehhh, hahahaha..
ikutkan nak memborong lagi pinggan mangkuk..tp bile pikir2 takat 2 mulut je pun nak guna..terus xjadik..Tefal kat sana murah gile weh..murah sesgtttttt..
 cekelat-cekelat..gie langkawi mmg xsah la kalau xbeli cekelat..
 ini saje je pun dh penuh luggage bag yg besau tuh..nasib baik xde tambah2 beli barang lagi..kalau tambah mau kene beli luggage bag lagi satu..ehhh, hehehe..
 ini la punca yg buat luggage bag xmuat..sbb die domok..amek ko 8L terus..yg ade kat umah kemain kecik..kene ulang 2-3 jerang air baru penuh semua bekas2 air dlm fridge..kalau nie sekali jerang je dh penuh semua bekas2 air..hehehe..

X membeli sgt pun..sbb kene pikir jugak..dh la naik flight..limit 40kg je (utk 2 org)..ngan mek lagi..dari kl kite mmg dh bawak 2 luggage bag..satu yg paling besau, satu yg sederhana..packing baju bajan dlm luggage bag yg sederhana pastu masukkan luggage bag yg sederhana tuh dlm luggage bag besau..so bile pegi nmpk mcm bawak satu luggage bag tp balik dh beranak jadik 2 bag..kihkihkih..


14 comments:

  1. amboiiii...shopping je dah penuh beg...giler kentangggg :D

    ReplyDelete
  2. banyaknyaaa memborong cekelat. huwaaaaa rasa nak pergi sana jugak. Hahaha :D

    ReplyDelete
  3. cekelat tu best especially pepero..hehe

    ReplyDelete
  4. Bestnya shopping Kat langkawi ni falsya.. tapi bab nak mengangkut bawa balik tu tak larat kan ;)

    ReplyDelete
  5. hahaha memang dah bajet nak shopping nih tuh spare beg besar tuh.. kat langkawi memang syurga shopping, klu ikut hati, macam2 nak shopping.. tapi bila bab nak angkut kena ambik kira jugak..

    ReplyDelete
  6. Lain kali sediakan luggage dua kali ganda yg agak-agak Falsya boleh masuk dalam baru boleh beli bebanyak dik oii! hahaha... baru berdua aje dan anak satu belanja mengalahkan anak 10 Falsya ni. Cerek besar nak kenduri ke apa ni?

    Betul kan tefal di sana murah-murah.

    ReplyDelete
  7. cntikla cerek tu..siyes cntik..

    ReplyDelete
  8. Kalau macam tu beza harga, mmg berbaloi bawak kereta dari naik ERL..
    Sebab bila nak balik rumah nanti, jenuh usung barang borong kat Langkawi tu nak naik ERL..hahaha

    ReplyDelete
  9. Mana gambar kat langkawi???
    Akk blm smpi lg langkawi..ichhh

    ReplyDelete
  10. Salam pkenalan...

    Kalu tau awal nk kirim sikit cokelat daim tu...hee...

    Btw terus folow sini #445...

    ReplyDelete
  11. wahhh... penuh beg barangan sopin... coklat dappnye... lama jugak akak x ke langkawi... last pergi time peknen kan Allyssa...hahaa....

    ReplyDelete
  12. Akak tak minat shopping.. suka selfie dan amik gambar je kejenye.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...