Tuesday, February 10, 2015

:: Dah xBoleh Jadi Hipokrit ::

Kite kan dh lama dh sebenarnye duk mengusha bread maker..dh berbulan dh..kite duk start usha sbb kes menguli dough xjadi few months back..byk kali cobaan nak menguli dough xmenjadi sudahnye ke tong sampah duduknye..dh la smp krem dr tgn smp ke tiak duk nguli dough tuh..huwaaaa..terus harapan nak wat roti punah sama sekali..sigh..sedih betul..

Tgh tgk fb n tetibe tuh la kuau iklan bread maker kat lazada..selalu gitu..lazada nie mmg betul2 can read my mind la..byk kali dh tau..that was not the first time..byk kali dh gitu..mmg kalau dh byk kali gitu, mmg byk kali jugak la kite melabur kat lazada..cannot resist sunggoh!..

So berjam2 la kite wassup ngan husband kite..convince kan husband kite tuh..opkos la ado ayat2 power in between conversation tuh..heiii, this is falsya okayh..ececeh..hahahaha..mesti la ade cara utk cairkan husband aiii tuh..xyah nak guna mistik2 nie..syirik oii syirik..*bluwekkk, xmalu..nak beli barang tp nak jugak somi yg belikan*

Finally husband kite agreed utk belikan..plus, kite pun xde la pilih bread maker yg mahal2..
Nie la bread maker yg kite pilih..tuh ha regenye..RM 279..nak beli yg mahal2 mmg xlps la kan..xpe la, yg ini pun okayh..sama je ngan yg mahal..sudahnye jadik jugak bread..dan yg penting jugak, tgn xlenguh menguli dough..yeayyyyy!!!..

Tpppppppp ade masalah lain pulop bile dh setuju!..

Ade syarat la pulop..syaratnye xleh nak bgtau kat sini..cume yg boleh kite ckp, syarat tuh mmg berat dan susah bg kite..sbb kite mmg xleh buat..mmg xleh..mmg sgt2 ssh dan sgt sgt sgt lah xboleh kite buat..

Husband kite siap dh hulur duit dh..
N
Lakik, "setuju x dgn syarat tuh??..bread maker nie..nie haaa, cash lg..nak x nak jer"

Mmg husband kite dh hulur dh cash 300hengget..siap kipas2 lagik kat dpn muke kite...susun2 duit kat tepi kite..argghhhhhhhh!!!!..stress stress stress!!!!!!..disebabkan syarat yg diletakkan kite mmg langsung2 xleh buat, sudahnye kite telan ailio yolah..

Binik, "wat ape i buat kalau xikhlas..terus terang i ckp mmg i akan jadi xikhlas..i akan jadik hipokrit..plus, i dh xnk jadik hipokrit..i dh letih..in fact, i mmg dh xleh dh nak jadik hipokrit lg..sbb this time i mmg dh xboleh terima @$%€ u..nak berlakon jd hipokrit mcm dulu pun mmg xboleh dh"..

And ya, pasal syarat tuh la kite cancel nak beli bread maker..;(((((

Tp xtau la kalau nnt2 husband kite tuh bertukar fikiran tetibe..tetibe bg duit kat kite suruh beli bread maker tuh tanpa suruh kite setuju dgn ape2 syarat..tunggu dan lihat saje la..

*sorry sayang..i tau situation u mcm mana but u cannot force me to do things yg i mmg xleh nak buat..i mmg xboleh..totally cannot..in future xtau la tp wat masa skang nie i mmg xboleh*

12 comments:

  1. apa agaknya syaratnya tu ye? hehe..

    ReplyDelete
  2. lepas ni nak kenen roti sosej la ye..hahahaha

    ReplyDelete
  3. Syarat yg berat sangat tu agaknya sampai sanggup cancel:)
    Kalau takat nak tambah baby pada kakak ok kot
    Atau kena buat roti sendiri tak boleh beli lagi - laaagi bagus

    ReplyDelete
  4. samalah dengan nani. banyak kali menguli doh last sekali campak dalam tong sampah. adehhhh T.T

    ReplyDelete
  5. Hoh...x puas hati plsk akak x tau apa syaratnya...tergantjng xde ending ni..sya...apo syarat eh...meh bisik kat tinge meh...

    ReplyDelete
  6. Murah lah tu. Kalau brand noxxa RM1k. Fitam mak noks. Nak main kutu pon fikir banyak kali.

    ReplyDelete
  7. ooo..Falsya ni rupenye yea.. baru ku tahu, wow harga dia...huhuuu.... nnt leh wat roti mcm2 la ek falsya... wow..menarik tu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...