Monday, February 23, 2015

:: There's Always A First Time For Everything ::

True isn't it???..

Always..

Kite xnk cite la pepanjang..xnk bukak mukadimah berjele2..

Kite nak cite pasal bread maker..first time kite ade bread maker..first time kite guna bread maker..and first time jugak roti kite xmenjadik..see, i've told ya..there's always a first time for everything kannnnn..wakakakakakakakakkaka..hahahahahaha..

Ye u'ollsssss..xmenjadik roti aiii tuh..sedih aiiii tau..kene gelak ngan somi aiii tuh jgn cite laaaa..annoying sungguh..x supportive langsung..hahahaha..
don't know what went wrong..maybe becoz of the settings..or maybe becoz of the ingredients..haishhh..xtau la mana satu..setting pun ye jugak kut..ye la sbb first time kan guna machine nie..so xleh nak swallow lagik kekdah penggunaannye mcm mana..kihkihkih..

Hahahahhaha..sedih betul..xpe laaaaa..cube lagi sya..chaiyokkkk!..ye laaaa..dh la baru first time buat..alih2 terus nak buat yg Hokkaido bread bagai..buat yg biasa2 dulu sudah..yg nak terus buat Hokkaido bread sape suruh..kalau dh beginner tuh jgn la berangan nak ke professional..ahahahhaa..

Balik kang nak try buat lagik..doa2kan lah jadik ye..amin..hehehe..

11 comments:

  1. takpe laaa...memula jalan pun mesti jatuh jatuh kan ;) cuba lagi okeh..nak roti cheese gula 1!

    ReplyDelete
  2. falsya.. u buat i gelak terbahak2.. alaaa biasa la jue pun pestime buat donat serupa kuih keria tau dak.. hahhaah.. tp kan org kata kalo buat roti ni kena setting betui2.. kalo tak jadi gini.. heheh tak pa bagi jer cik tong makan yer. cuba lagiiiii

    ReplyDelete
  3. Masih boleh makan tak apa Sya.
    Kalau potong masuk pinggan kakak rasa daddy Qisya pun makan juga:)

    ReplyDelete
  4. belajar dr kesilapan...insyaallah..pas ni jadi la tu

    ReplyDelete
  5. tkpe bole cuba lg..biasa la 1st time blum serasi lg kn...

    ReplyDelete
  6. Assalam sya,
    eh3 iols ni ghaser macam seeeeeeeeeeeedaaaaapp sesangat pulop nengok hat kerak2 melkat kat dinding breadmaker uols tu
    he3

    ReplyDelete
  7. papazakwan selalu cakap, bak kata pepatah orang jawa 'practice makes perfect!' :)
    caiyok2, usaha lagi!

    ReplyDelete
  8. buat lagi nanti akak. chaiyok chaiyok . memula guna adatlah tak jadi. heeee ^^

    ReplyDelete
  9. takpe....pratice make perfect kan....nanti sue datang umah yee

    ReplyDelete
  10. Try n error esok2 mn tau bleh bukak kedai roti...who knows

    ReplyDelete
  11. Tak mo sedih². Practice make perfect gittew.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...