Monday, August 17, 2015

:: Bersara Sementara ::

Bukan bersara dari blog ye..sayang pulak rasenye nak bersara dari blog nie..kang kalau org rindu qisya cemmana..kalau yg follow kite kat FB ke IG ke xterasa sgt la sebab kite mmg asyik post gambau anak sokmo kat FB n IG..yg mana dh follow kite tuh mesti duk angguk2 mengiyakan ape yg kite mention nie kan..wakakakakaka..

Skang nie kite bersara sementara dari keluau berjimba-jimba..kalau dulu, asal weekend je mmg panjang nau kaki..xmelekat langsung kat umah..ade je tmpt yg nak ditujunye..skang nie nak kuau umah, omakaiiiii, berchentaaaaa u'olls..rase mcm liat betul nak kuau..nak2 pulak bile tgk kat luau umah cuaca panas terik menikam jiwa manikam..huwaaaaa..smp naik2 bulu roma..ekon kat umah tuh mmg kalau tengahari akan sentiasa on smp la sejuk tuh dh tembus ke tulang, baru la kite off..pastu agak2 panas, on balik...

Bayangkan anak si nana keding smp la nie xgie jumpa2 lagi..xdukung peluk cium lg si debab michelin tuh..kawan tuh dh nak abis pantang dh pun..sobsssss.

N kalau kite kuau pun just utk kuau makan..pas makan terus balik umah sebab badan tersgtlah xselesa..xde dh nak menyinggah memana mcm dulu..bab2 masak pun kite kene bersara sementara..dh lama makan kat luau smp xtau nak makan ape..boring dh makan kat luau..rindu betul nak masak..

Selain dari kuau utk makan, kite hanya akan kuau kalau melibatkan hal2 family..mcm last weekend mak kite ajak gie wedding anak sepupu mak kat risda..itupun last minit kite dh ckp ngan somi kite yg kite xnak gie sebab cuaca kat luau tersgtlah panas teriknye..rase xselesa sgt bdn..somi kite suruh gie sebab mak kite tunggu..pas makan balik la katenye..mmg betul pun..pas makan, relax2 jap, pas balik..xgie memana..terus balik umah..
sempat gak la bergambau kejap kat sana..ssh betul nak amek gambau mek..

Yang mana rapat, yg mana tau, tau la sebab ape..n tq dekat semua org yg sesgt concern dengan kesihatan kite..sanggup postkan barang, bg advice memacam, bg solution..heart u'olls so much..hugs n kisses..xoxo..u know who u are!..

11 comments:

  1. alhamdulillah...bestnya akk dengar orang preggy nih...hehehehe

    ReplyDelete
  2. Jangan bersar lama lama kak. Hehehe :D

    ReplyDelete
  3. biase la waktu ngandung gitu la mood ke laut ::)

    ReplyDelete
  4. Sementara ini jagalah kesihatan. Tak kisahlah makan apa janji ada selera. Ada setengah tu tak boleh makan lagi susah Falsya. Lagi satu Qisya pun taklah meragam memudahkan mummy dia.

    ReplyDelete
  5. hai..nieyl singgah tengah hari kat sini...
    walaupun nieyl tak tahu apa²..
    nieyl nak ckp..nieyl snts doakan akk sentiasa dilindungi..
    sentiasa di beri kesihatan yang baik²...
    supaya kembali ceria =) love u kak...

    ReplyDelete
  6. hahaha..blh lak bersara dr arena jimba²..

    ReplyDelete
  7. take care..tak kuar takpe.. ble berjimba kt umah plak :)

    ReplyDelete
  8. wah~ mabruk... take care (^___^)

    jangan lupa senyum selalu (^____^)

    ReplyDelete
  9. hehehe.. cukup time kita balas dendam.. ;)

    ReplyDelete
  10. take care! take care! jaga diri bebaik falsya! :)

    ReplyDelete
  11. Assalam sya,
    iols dedolu peken laaaaggiii tak lekat kat rumah he3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...