Wednesday, August 12, 2015

:: Touching Jugak La ::

Kadang kalau hari yg kite xlarat, balik dari opis kite akan terus balik umah..xsinggah umah mak kite n amek qisya mcm hari2..kalau kite xamek qisya, opkos somi kite la yg kene amek..hehe...

Tapi tuh laaa..nk tunggu somi kite amek qisya mmg lmbt la..kul 8lebih nak kat kul 9 baru boleh jumpa qisya..nasib baik la nenek yg jaga..kalau antau nursery, dh kene charge extra hours dh..kalau antau kat pengasuh, dh bermasam muke dh pengasuh tuh..xde la nak kate antau umah mak kite, kite take it for granted..cume skang nie ade hari mmg kite xlarat sesgt..nasib la umah mak kite ramai org, so boleh la dieorg layan qisya..hehe..

Tp bile kite terus balik umah kan, aduhai rase lain pulak umah..sunyi jer sebab xde kawan gaduh nie..dh xde kawan gurau main hide n seek..dh xde dh kawan yg ajak kite main peek a boo..dh xde org yg kite boleh paksa2 "muaaaahhh" kite setiap masa..dh xde kawan berebut ipad ngan henpon..tp bile org tuh ade, bile kene time xlarat kite, kite hulur je ipad ke org tuh..so that xkacau kite..huahuahuahuahua..

N yg wat kite touching sesgtttt, bile qisya smp umah..daddy bukak je pintu umah, kite pandang qisya smp ckp, "sayangggggg!!!..anak mommy dh balik laaa"..kemain berzikir die.."haaaaaaa haaaaaa haaaaa"..wakakaka..smbl meronta mintak daddy turunkan die pastu berlari dtg kat kite then peluk kite smbl bebel2 "haaaaa haaaa haaaaa" die tuh..rindu sesgtttt lettew..mcm marah nape xamek die pun ye jugek..kihkihkih..
 nie la org tuh..yg nama qisya tuh..xleh blah gambau nie..hahahaha..
dh mcm sarip dol dh..wakakakaka..
gambau nie xingat sape tah yg send kat wassup group..kihkihkih..
org tuh tgh ghalit tgk youtube..kemain muncung mulut..

Qisya nie mmg kak long sgt tau die..suke sesgtttt melepuk org..haihhhh...die lepuk jenis yg x kuat la tp..lepuk ttp lepuk la kan..hahaha..kadang tuh tah anak sape2 tah die duk pukul..asal boleh je..sbb tuh xleh bg mek gie sensorang berkawan ngan anak org...sebab kalau die gie approach budak tuh, end up mesti budak tuh kene lepuk..hahaha..

Kadang segan kite..asyik la duk sorry ngan mak pak budak yg die duk lepuk tuh..adehhh, mek mek..yg wat lg geram, everytime..everytime hokeyh..bile die mcm nak angkat tgn die lepuk tah mana2 budak or kazen2 die ker, or mmg budak tuh dh selamat kene lepuk ke, kite tegur la die.."hurmmm qisyaaaa!..remember what mommy always told u..never ever hit people kan..xbaik okayh"..

Die akan pandang kite smbl muncung kan mulut die, tunjuk jari telunjuk die mcm signal "NO" tuh kat kite, smbl geleng2 kepala..pastu yg lg wat double geram, die akan "ayork" kan kite..siap ngan bunyik2..ngan jari telunjuk die duk terhayun2, ngan kepala duk mengangguk2..eeiiiii gerammmm jer..mcm kite lak yg yg debik anak org tuh tau..hahahaha...

Haih, mcm mana la nnt bile dh ber-adik..mmg kene pantau qisya 24jam la nnt gamaknye..ade potensi lepuk adik qisya nie...huahuahuahua..

14 comments:

  1. hey qisya..kak long sangat tau..kak long kawasan ...ahaks..hehehehe

    ReplyDelete
  2. so bulan biler adik mek nak keluar nie? mummy asyik bagi hint je nie..

    ReplyDelete
  3. kak long kak long.
    nannti jaga adik ye.. jgn pukul adik. hihi

    ReplyDelete
  4. Tomeyla anaknda ni..gewam2 muah muah hehe
    Qisya dah nak beradik ka
    Alhamdulillah tahniah n tumpang syukur alhamdulillah
    ^_^

    ReplyDelete
  5. khusyuknya tenok youtube budak tuuu ;p

    ReplyDelete
  6. ehehh... qisya nak dpt adik ke Sya... kak long la mek nnt... huahuaaa....

    cekci mulut mek...hahaa

    ReplyDelete
  7. eh! lain la muka Qisya skarg, mmg nampak cam kakak2 la kamu Qisya, nampak wajah dia matured la Falsya, lame tak ngintai blog... tetau je dah ade isi, Tahniah yea!takecare tau!

    ReplyDelete
  8. Dia sunyi nakkan perhatian tu.. ;)
    Terbalik pulak dengan dak Nuha.. tak reti nak lepuk atau gigit2 ni..
    Biasa kalau ada orang buat dekat dia.. dia diam je.. tabah je kalau kena lepuk atau tarik rambut.. huhuhu..
    Paling2 pun dia tolak perlahan2 orang tu..

    ReplyDelete
  9. Nak jadi kak long dah mek ni ☺

    ReplyDelete
  10. Assalam sya,
    besa laaaa
    mek monshong he3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...