Monday, August 24, 2015

:: Hampir Dilupakan ::

Ececeh..gaya mcm nak cite pasal jiwa raga je kan..padahal nak cite pasal makan je pun..haks..

Kalau femes satu makanan nieeee, asyik makanan tuh jeeeeeee yg org duk nyebut duk ngaplod gambau sana sini..berlawan2 duk mengaplod..ngeeee..lepas tuh bile dh ade makanan lain yg trending, dh org lupe lak dh wujudnye makanan yg sebelum nie jadik kegilaan pemakan2..semua duk tertumpu dekat makanan baru yg tgh trending skang..ehhh, bukan pasal makanan je la..pasal bende lain pun sama..haks..

Kite nak cite pasal durian crepe sebenarnye..hihihihi..durian crepe nie sebelum femes dh lama dh ade sebenarnye..cume org xperasan sebab xfemes..bile dh femes baru le memasing tau ape sebenarnye durian crepe nie..

Sabtu lepas after gie wedding dak opis somi kite kat sentul, kiteorg ke mid valley sebab somi kite nak  gie money changer..nak tukau duit..kite kemain takut tgk currency sekarang nie..melampau2 mencanak naiknye..nasib baik la tgh ngandung..so plan trip nak ke korea ditangguhkan dulu..dahulukan kan mana yg perlu didahulukan..cer kalau x, mmg rasenye tukau tmpt ler gamaknye nak gie bercuti..

Eh, tp dalam tangguh2 tuh, dah usulkan proposal utk ke lombok pulak..canner tuh..en somi lak tgh duk berpikir2..wakakakakakakaka..canteknye lombokkkkkkkk..

Ehhh lagik sekali..mcm dh terpesong jauh dh je nie..hakhakhak..

Dah alang2 nmpk, dh alang2 lalu, so alang2 beli ler sekali...ngeeee..
 yg oren tuh cempedak crepe..yg kuning tuh durian crepe..
sedapnye cempedak crepe..
yg durian tuh ade 6 ketul, tp 2 ketul dh selamat kene baham..hihihihi..
 durian crepe..
cempedak crepe..

Sedapppppppp betul..nak2 kalau makan time sjuk2..pergh!..sedap betul..

Dulu rege die 10hengget je sebungkus..skang nie 12hengget..xpe la, at least harga tuh naik xseragam ngan naiknye currency kite..kalau x mmg takat jeling2 yolah..

9 comments:

  1. lombok memang cantik tapi perjalanan nak sampai ke pantai nyer susah dik non...tgh preggy ni akak rotan kaki tu kalo nak pegi sana! ombak besar kot nak naik bot ke pulau tuh...cannot arrr...

    ReplyDelete
  2. Masih early stage ni bolehlah kalau nak makan angin. Rasa dulu badan tu ok ke tak. Kalau ok on ajelah.
    Makan pun sama selagi ok makan aje - puaslah baby kat dalam tu hihi...

    ReplyDelete
  3. akak x kan lupakan durian crepe yg sgt sedap tu... memang jd igauan lah.... belum jumpa lagi cempedak crepe...mcm sedap je... nnt leh cari ni...hahaa

    ReplyDelete
  4. ambooooiii sedapnya...akak x gemar sangat durian crepe nie...

    ReplyDelete
  5. Tahniah kak sya... Nak dpt 2nd baby... Mek nak dpt adik!!!aiseh fav kita la kak sya durian crepe... Cempedak crepe tak pnh mkn.. Kehkeh sedap ke?? Amboii kemain jauh nak travel...

    ReplyDelete
  6. Pehhh akak buat orang nak cari jugak cempedak crepe. Hahaha

    ReplyDelete
  7. Ehh akak, lupa nak tanya. Hahaha. beli kat mana ni?

    ReplyDelete
  8. hamboi resipi baru pulak..cempedak crepe. Durian crepe pon saya tak lalu nak telan apa lagi si cempedak crepe..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...