Friday, August 21, 2015

:: Tetibe Jadi Sebak Pulak ::

Qisya skang nie ade time2 die, manja terlebih...ye laaa, dpt rase nak beradik kut..sebelum kite tau kite pregnant, mmg qisya punye peel lain mcm..ehh, mmg lain la..tetibe die xnk ke daddy die..daddy nak dukung die bawak naik atas masuk bilik mengamuk2 xnk..nak kite jugek..selalu xde masalah pun..selalu die akan panjat sendri tangga..

Nak mandi, nak basuh berry ke ape ker, semua xnk daddy die...menjerit2, mengamuk2, menangis2 dlm toilet smp la abis..smp nak termuntah2 die..bile dh keluar dari bilik air, kite amek baru senyap..tersedu2..pelik betul kite..

Bile dpt tau pregnant, baru la kite paham kenapa qisya wat hal lately..now dh okayh skit tp kadang tuh kalau die teringat nak beradik, baru peel die kuau ler..ahahahaha..mmg skang nie kite kene byk bersabar ngan qisya..nak marah xboleh..kesian ke die..bukan tau ape pun..tp kadang terlepas jugak la..pastu menyesal..tp xde la selalu..hehehe..
bile dtg manja die, mmg duk manjat je kite pastu melepet gitu..hehe..sian adik baby..tp xpe la janji xsenak perut..lgpun qisya melepet tepi2 perut..

Rase mcm sayu pulak tgk muka qisya..belum ape2 lg kite dh sedih2 dh..mcm mana nnt nak tinggalkan die berhari2..nnt mlm qisya nak tido mcm mana..sebab qisya selalu akan peluk2 tgn kite, akan ngendeng kat kite, akan tido atas badan kite..nnt canner?..pastu kalau qisya tercarik2 kite mcm mana?..sedangkan xsmp sehari xjumpa kite, kemain lg mencarik..kalau nampak kite berlarik die..adehhh, sebak pulak tetibe..sobssss..

Selain dari keselesaan, itu lah salah satu sebab kenapa kite masih lagi nak bersalin dekat private hospital..sebab private punye visiting hours xmcm gomen..hosp al-islam dari kul 10pagi smp la ke 10 malam..dtg la kul berapa pun duduk la berapa lama pun..xde sape akan halau..nnt boleh la qisya dtg hospital jumpa kite..aaaarghhh!!..apasal air mata tetibe kuau nie..urghhhhh!!!..

Dah la dah la..kang banjir pulak kang..

Meh kite belanja gambau muncung si mek sorang tuh..nenek ngan mak ngah send gambau qisya kat group wassup..muncung tuh xleh nak wat ape dh..sejak dari dalam perut lagik dh gitu..ahahahaha..
 ramaiiiiiiiiiii yg geram ngan muncung qisya nie..xkisah la kawan kite ker, kawan somi kite ker, member2 opis somi kite ker, bile jumpa qisya semua duk kate geram je tgk muncung qisya nie..hahahahahaa..
u always be my baby gurl..mommy loves u sayang!..

Ehhhh dah la, okayh la..cukup la..kite nie smp tahap xleh nak tahan air mata dh nie..xtau asal sebak sgt nieh!..dasar cengeng!...kbai!..

10 comments:

  1. alahai sedih jugak dgr ritihan mummy qisya ni... betul tu semua anak2 mcm tu sya...manja lebih sikit klu nak dpt adik nih... sya byk bersabar ye....

    ReplyDelete
  2. Kena kawal sikit emosi kalau nak marah Qisya tu. Kesian dia tak faham lagi.

    Tapi pengalaman kakaklah Falsya memang malam pertama bila duduk wad masa lahirkan anak ke dua kita akan sedih/nangis teringat anak sulung kita tau.. bila anak ketiga tak pulak rasa macam tu (kakaklah - sebab mungkin masa tu dah ada kakaknya dan bibik).

    ReplyDelete
  3. alahai..mak yong oiiii...kenpa ni..tamo la sedih2..namo..namo..x elok utk baby tau....

    ReplyDelete
  4. alololo.. comel je tengok mek Qisya ni.. tengok muncung dia, automatic kite pun ikut sama buat.. wakakaka..

    ReplyDelete
  5. Biasalah tu. Emosi mak yong memang sensitif semacam sket.

    ReplyDelete
  6. Assalam sya,
    ooohhhoooiiii lama tak jamu mata iols dengan monshong si mek he3

    pssttt : uols jgnla sedeh2 naaaaa

    ReplyDelete
  7. memang cecomel sesangat muncung tu

    ReplyDelete
  8. Amboi kemain Muncung mulut tu.. cium kang..hahaha

    ReplyDelete
  9. Prsaan sebak ksian kat ank 1st mmg ada la kak sya.. Eija da rs sblm ni... Hihi.. Aloo.comeynya qisya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...