Monday, August 17, 2015

:: Pasal Air Pun Nak Kecoh ::

Kite nie kan kalau kat opis, kemahen lagik banyak minum air masak...dari start smp opis smp nak balik kul 5.45 tuh, adolah dokek 2.5liter den duk balun..botol air kite kemahen besaunye tau..1.5liter..beli pun sebab kite  malas nak berulang ke pantry byk kali..hakssss..

Tp kalau kat umah, cuti ke ape ke, kemahen ssh nak minum air..seliter pun belum tentu lagik abis..apesal nyek?..mmg liat sgt nak minum air masak..kadang tuh minum time makan jer..lps tuh minum takat segelas cawan ikea yg budak2 punye tuh ..kadang kite lupe nak minum air..bile tingat baru la amek air..kalau gie toilet smp tahap sakit2 tuh, baru la terhegeh2 nak gogok air masak bergelen2..
tuh la botol kite..hamboiiii muke bajet suci je tau..wakakakaka..itu muke tanpa secalit makeup namanye...kite mmg xmakeup la skang nie..ehh, mmg dari zaman bujang pun sama je..mmg jenis xmakeup..malas..sebab tuh penah sekali kite makeup time annual dinner org duk xcam kite..ramai yg 2 3 kali toleh then muke mcm takut2 nak tanye..takut salah org..tp end up tanye gak la kan.."falsya, is that u?"..then kite dgn selambanye menjawab, "no, i'm jessica alba"..hahahahaha...bengang je dieorg..kihkihkih..

Skang nie kite mmg dh start kene minum air byk..time weekdays, xde masalah la kan..tp time weekend tuh...camno nak buek?..kite saje yg pangai gini ke or u'olls pun sama jugek..muahaha..

Kan betul kite kate..pasal air pun nak kecoh..ahahahahahahahahahahahahaha..

15 comments:

  1. Sama lah falsya dengan akak ni..
    Kat ofis kemain banyak minum air..
    Bila kat rumah tu susah juga..
    Kekadang boleh lupa nak minum air bila dah makan ehe :)

    ReplyDelete
  2. Wow!jessica alba.....nak sign plz...hihihihi...
    same la ngan nieyl nie pun akk....klu kat umah payah nak minum...

    ReplyDelete
  3. yelar...betul jugak..macam akk paksa diri minum air banyak2..sebab takut kencing kotor..huhu

    ReplyDelete
  4. Kakak pun samalah Falsya. Kalau di rumah sebab tak nampak air depan mata tu yg lupa.
    Kita kerja air ada depan mata atas meja jadi minumnya kerap.

    ReplyDelete
  5. kat rumah ada byk kerja so tak sempat nak fikir minum air..hehe

    ReplyDelete
  6. akak memang hantu air masak/kosong ni.... kt tempat kerja layan air tu je.... rasa puas minum air masak/kosong ni....:)

    ReplyDelete
  7. Samalah dengan Nani. Kalau hari busy berliter liter boleh habis :D

    ReplyDelete
  8. Rara minum gak.tp masalah lain pulak.asek nk ke toilet je.stress betul.

    ReplyDelete
  9. alaa besan tak make up pun cantik luar biase laaaa.. ;)

    ReplyDelete
  10. Ros pun ska minum air byk..kulit trasa bersih je.. lg 1, krn air pun leh kurus *^▁^*

    ReplyDelete
  11. hepp...belajar minum air yang banyak on weekend jugak eh...amboiiii biasa ni weekend x minum air...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. jangan ngengada nak skip minum air masak time weekend ek.. ekekeke..

      Delete
  12. elok la minum air yg byk camtu.. elok utk kesihatan.. take care ye falsya!

    ReplyDelete
  13. bwk botol air tu kemana sahaja tmpt kita ddk. InsyaAllah bila nampak air depan mata mst ingt nak minum..

    ReplyDelete
  14. Assalam sya,
    haah
    buat kecoh ja uols ni he3
    laarrriiikkkk

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...