Thursday, August 13, 2015

:: Pekerja Balik Awal..Salah Ker? ::


Ini yg penah terjadik kat kite la..don't know about others..

Kite penah keje kat opis yg majoriti melayu..contoh balik kul 5.30..bile kite balik kul 5.40, ade je yg perli, "haiii sya..awal balik"..ibarat mcm time tuh kite balik kul 4.40..haaa gitu la..

I was like, ek eleh..kenapa nak kene perli gitu..offer letter ade mentioned, working hours, 8.30am-5.30pm kan..durhhhhh!...

Kite penah keje n sedang bekerja dlm organization yg majority-nye adalah chinese..balik 5.45, 5.45 dh kuau pintu...dtg awal, balik sharp, dtg lmbt skit pun balik sharp...wakakaka..and bukan kite sorang, majority tuh jugak la balik sharp2..kihkihkih..

Tapi paling champion so far staff2 kat opis somi kite la..ini dari ape yg kite penah nmpk..xyah la kut cite sini..dh la dak2 opis somi kite duk baca blog kite..kang pikir lain pulak..hehehe..

9 comments:

  1. Nasib kakak baik Falsya sebab boss kakak tahu kakak memang akan balik awal. Patut balik pukul 5 tapi kakak akan balik pukul 4:30-4:40 gitulah. Tengok waktu solat asar JB sebab lepas solat kakak terus balik. Staff lain dah tahu dah sebab kakak jenis kerja dtg awal 7:30 kakak dah buat kerja. Rehat pun kakak duduk bilik kakak (makan dlm bilik). Mungkin sebab semua staff kakak bukan Islam tak samalah mentalitynya.

    ReplyDelete
  2. kita pn blk sharp..dtg awal...tp kalo ada kj yg perlu stay bole la stay tp bkn slalu la..ni kalo dh pindah opis glenmarie blk lg la kena blk sharp...jauhhhh perjalanan hehe

    ReplyDelete
  3. dulu kerap dipaksa OT walaupun takde keje sangat..saja nak tengok sejauh mana tahap pressure kita..
    tapi sekarang dah berkeluarga, dalam hati "family first".. kalau ada kerja urgent dan terpaksa stay back barulah OT..
    setuju bab waktu kerja memang dah tertulis dalam offer letter kannnn...

    ReplyDelete
  4. Salam jumaat..
    Singgah sini..
    melawat sambil membaca..
    kalau nieyl pulak terbalik...selalu orang akan tanya "ek..nieyl balik lewat ke?'
    sebab nieyl adalah pekerja yang balik on time melainkan klu ade keje² yg perlu di selesaikan...

    ReplyDelete
  5. haaa..elok bg bos2 baca ni..kiki

    ReplyDelete
  6. Dulu tak kisah nak balik pukul berapa.. yelah.. single mingle kan..
    Sekarang kena balik awal.. nak hadap jalan sesak, nak amik anak balik sekolah, anak kat rumah pengasuh, nak masak.. bla bla bla.. rutin yang hampir sama pada kebanyakan wanita berkerjaya..

    ReplyDelete
  7. Singgah jap..sy blk ikut suka hati..xada org marah..hehheeh

    ReplyDelete
  8. Balik kena on time. Kalau keja lebih masa pon bukan bos pandang.

    ReplyDelete
  9. Assalam sya,
    haaaaaaaa
    iols abeh koej 6.00
    tepat 6.00pm iols thumb print
    dah lebih 3thn :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...