Wednesday, August 5, 2015

:: Buat Yang Merindui Orang Yang Dirindui ::

Vavavavavava..ewah ewahhhh..ececeh..kemain lagik..merindui yg dirindui katenye..hahahahaha..

Mesti ramai org yg rindu si mek qisya kan...org ramai xrindu mommy mek pun..huuh, okayh fine!..

Skang nie, bile masuk je pintu umah, kene berlari sorokkan ipad dulu..pastu kene cepat2 bawak kuau semua die punye coloring book ke toy ke ape ker bg die ghalit..kalau x, die punye ngadap ipad tuh nnt, smp xnk tido..sanggup tahan mata padahal mata dh bengkak2 dh ngantuk..skang nie kite limit sejam je sehari..kite ngan somi kite pun dilarang utk tgk henpon dpn die..sebab skang nie dh pandai nak ngamuk kalau x bg ipad or henpon..

Budak skang nie mmg advance kan..ngan qisya kite xyah dh nak bukak kan ape yg die nak tgk..bg je ipad or henpon kat die, tau la die nak buat ape..kalau xde wifi, mmg jaga baik la data tuh..sebab die dh pandai carik sendri youtube..mmg itu yg die akan carik dulu..and die tau mana nak carik ape yg die nak..

Skang nie dh xlayan dh upin ipin..die duk layan secret egg..kemain suke die ngan egg tuh..org smp tergelak2 tgk jari comel die tuh duk menekan2 mencarik2 ape yg die nak kat youtube..tp opkos la kite ngan somi kite duk tgk ape yg die carik or tekan..xde de nak lpskan gitu jer..kang salah tekan salah carik, nanyaaaaaa..

Qisya nie kalau nak tido mmg senang..xde kate merengek2 ke cranky ke grumpy ke ape ker..kadang kalau die ngantuk sesgt, tau2 je dh gone dh..asal boleh landing..
 tah apo pesyen tah..time nie mek duk ngan daddy..daddy jaga sebab daddy cuti..dh la bgn dh lmbt, turun bawah boleh smbg lagik tido..tetibe je daddy kate tido gitu...hahaha..
 daddy kate time nie mcm nak berlarik..;)
 bile duk ngan daddy asyik ngantuk ke si mek nie..time nie hari yg sama dgn gambar2 di atas..baru pas mandi..pastu duk baring atas kapet..duk usap2 kapet tuh..daddy angkat naik atas sofa, mengamuk2 xnk..nak jugak baring kat kapet..bile dh 2 3 kali mengamuk bile angkat, sudahnye daddy biaukan aje..tau2 dh gone dh..kihkihkih..
 suke nau tido gini tau..
 time nie open house umah bff somi kite..dlm kete kemain lagik cranky grumpy xtau pasal ape..masuk je umah bff somi kite, terus berubah peel..kemain suke lagik die..mmg mulut die la paling bising..semua yg ade kat situ mmg semua duk melayan die jer..qisya nie die suke bile org ramai..dari monyok2 terus happy bile tgk org ramai.. 
 time nie kat umah dak opis somi kite kat kajang..playground pulak bebetul depan umah..hurmmm, mmg xsenang duduk la mek sorang tuh..dari awal smp la time daddy mek bawak gie playground tuh, die berdiri je kat sliding door..kaki dh terjulur2 nak kuau..hehe..

Bile dah dpt gie playground kemain suke..
dh mcm nak merempit dh gaya...hihihihihi...

Okayh itu jer..sebenarnye nak tunjuk gambau mek jer..tp kemain pjg duk bercerita..hahahaha..

17 comments:

  1. alaaa comel nooo nantu mama nih!! ehhh :D

    ReplyDelete
  2. Tengok Qisya ni mana boleh puas. Banyak mana pun best tengok
    Gaya tidur berdiri tu sampai kemek pipi gebusnya:) Bagus tak banyak kerenah senang jaga.

    ReplyDelete
  3. amboii mekk baik punya landing. Tak kisah lah kat mana kan.. asal ngantuk je.. #kipidap mek..:)

    ReplyDelete
  4. senang jer mek carik port tido..
    pandai berdikari dah ni sya..

    ReplyDelete
  5. comellll! rindu qisya!
    kite mmg jeles kt sesapa yg anak dia senangggg sgt tido..mcm qisya ni la..
    haiiiiii....

    ReplyDelete
  6. Omeinyaaa mek. Hahaha. Lain daripada yang lain betul mek tido, Hikhik :D

    ReplyDelete
  7. comey mek.qisya ni
    ank2 saya pun saya cuba jauhkan dr tab n hp...saya lg suka ank2 main dengan toys or conteng buku

    ReplyDelete
  8. seronok tengok aksi dia..betullah tab ke ipad ke enset ke kena sorok dulu

    ReplyDelete
  9. amboiiii..omei.. amek aura skit....
    lama aunty xberblog..sibukk konon..hahhahaa

    ReplyDelete
  10. Qisya...mamalong rindu awak laaa....geramnya tgokdia...

    ReplyDelete
  11. pipi labuh tu tak tahan wooo

    pipi labuh jual pisang
    1 bijik 2 ringgit
    kopek kulit kopek kulit
    nyum nyum...sedapnya qisya jual pisang.
    ahahaha

    ReplyDelete
  12. alaahai senangnya mek tido.tak susah kan..
    macam macam gaya dok ada.semua cute cute

    ReplyDelete
  13. auuww.. geramlah tengok awak.. tak dan dah nak baca.. dok leka tatap awak.. hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...