Thursday, February 7, 2013

:: Phobia Dengan Credit Card ::

Kite mmg dh phobia tau ngan credit card nie tau..serious..dulu purse kite penah hilang..dh wat dh report polis segala..pastu dh kol bank utk cancelkan..tp xingat kenapa n ape jadi time tuh la..terus kite malas dh nak kol..malas nak follow up dh..

Pastu bile kite dh together2 ngan mok mok, mok mok ade la tanye kite pasal blacklisted nie..xingat mcm mana boleh terbukak cite nie..sekali bile kite kate penah pakai credit card, mok mok suruh check ngan bank tanye brape outstanding payment..

Kite pun kol la selepas byk kali di harassed oleh mok mok..hehe..sekali bile dgr outstanding mau terjatuh dr kusi..hahahhaha..almost 10k okayh!!!!!...mampussss!!..takut gak nak bg tau mok mok tp mcm mana pun kene bgtau jugak..mmg nama kite time tuh dh kompom2 la blacklisted kan..ishhhhhh...

Bile bgtau, memule mok moknye reaction mmg sgt3 terkejut la kan..sape je yg x terkejut..hahahaha..mau pengsan bile dgr..ngeeee..pastu kite cite la, officer tuh kate kalau nak wat full payment, bank bg potongan 50%..so kene bayo half jer laaaa dlm RM4k++..

Untuk tatapan si mulut puaka..

Mok mok tlg kite settled kan pakai duit die dulu okayh..kang ade mulut puaka yg tetibe stalk blog kite nie n baca entry nie kang kate kite nie nyusahkan suami n selalu perhabiskan duit suami plak..mulut puaka kan..lagi busuk dr longkang..kang dr die duk kutuk2 kite kat sape n cite buruk pasal kite belakang kite yg die SELALU SGT wat tuh, baik la kite inform yg kite bayar dh balik okayh 4 ribu tuh kat mok mok..dh bayo dh selepuk 4 ribu kat mok mok..dh lama dh pun settled..so xyah nak risau ape2 pun..

Okayh sambung balik..iklan jap td..hahahaha..tetibe mok mok kate die akan tlg settlekan payment tuh sbb time tuh kan kiteorg dh plan nak kawen..n time tuh blum tunang pun lg..ehhh, ke dh tunang..ehhhh, lupe plak..hahahhaa..sbb mok mok kate nnt bile dh kawen senang nak apply loan ke hape ke pakai nama kite..kalau dh blacklisted nnt kan mmg xleh nak apply loan lg dh..

So kesana kemari la kiteorg nak settled kan bende alah nie..n alhamdulillah semua smooth je..xde pun hanky-panky here and there..soooo now segala2 dh settled..nama kite pun dh x blacklisted nie..alhamdulillah..


Now mmg kite xde credit card..kadang tuh saje2 je ckp ngan mok mok nak apply credit card.."SIKU MAU"..hahahahha..jawapan ikhlas dr hati mok mok..wakakakakaakaka..kite pun xnk ade credit card nie..biau ler mok mok sorang je yg ade credit card..sbb kite bkn guna pun..nak beli ape2 semua mok mok..minyak kite pun mok mok yg isikan..sooooooo xyah pakai ler...wat tmbh hutang lagi..cukup la commitment kete nie satu jer...mak insap nak!!!!!..hahahhaha

36 comments:

  1. sue mmg tak pandang langsung CC ni...mmg tak pon...bukan akob yang kasi siku tu..mak sue yang kejar ngan batang penyapu

    ReplyDelete
  2. pakai kredit kad ni memang kena berpada...kalu tak, naya kan...ishh, menakutkan...

    ReplyDelete
  3. isk isk iskkk kenapalah si mulut puaka tu sibuk sgt? duit dia ke?

    wina pun fobia dah dgn credit card..masa settle dulu pun mintak discount habis² dengan bank ehehehee

    ReplyDelete
  4. nory tak layak pon kalau nak apply credit card, awal2 dh kena reject sbb gaji kecik..hahahaah....

    ReplyDelete
  5. Masa hilang CC tu Falsya tak terus block ke? Kakak pernah hilang purse juga tapi mujur tak jadi macam Falsya..

    Tak ada CC pun susah sebab kena bawa cash banyak bila jenjalan.

    ReplyDelete
  6. sy xde kredit kad wlupun ada niat nk apply.. tp fkr blik, mmg xbrani.. ckpla ada debit kad je.. hahaha..


    puaka sungguh, meh sy cilikan mulut beliau tu..

    ReplyDelete
  7. jue pun sama hubby je pakai jue tumpang je..takut nak pakai sendiri..


    lama tak jenguh gegirl...rindu tau

    ReplyDelete
  8. husband wani pakai la CC ni...wani xpon kekdang guna yg husband jer kihkihkih

    ReplyDelete
  9. kiter pakai isi minyak..hihi..

    takut gak eh. tak pasal2..nasin dapat diskaun 50%

    ReplyDelete
  10. terbaik. sekali checked kean 10k tuh.

    ReplyDelete
  11. Wahhh sape mulut puaka iteww? hekhek... Ida pakai cc. Bila guna, akhir bulan terus bayar. So takne interest. Bayar mane yang kita guna. hehehe.. CC ni membantu bila kita takde cash di tengah2 bulan... ;)

    ReplyDelete
  12. aku x layak pon kalo mohon cc ni. eh x ble detect ke kat mana guna cc tu?? hehehhe... pedulikkan si mulut puaka tu yg penting ko laki bini ok jer. dh nama pon laki bini mmg la share segala bagai.. hehehhe

    ReplyDelete
  13. @syawalsimpsons hahahaha..kalau mak sue mmg kite pun serender..hahhaha

    ReplyDelete
  14. @♥cikmOt♥ kan kakak...mmg phobia dh..tamo pakai dh credit card...;)

    ReplyDelete
  15. @♥ Wina ♥ mmg sgt2 penyibuk pun wina..tau xpe..sibuk mcm pakai duit die jer..

    sama la kite..tobat dh xnk pakai...;)

    ReplyDelete
  16. @Nory Zoulkefle kalau kite la, mcm tuh lg bgs..mmg xkan apply pun..hehee

    ReplyDelete
  17. @Kakzakie falsya ade kol utk block kakak tp itu la xingat kenapa..dh lama dh..

    ReplyDelete
  18. @MizzTina better xyah apply la credit card..berhantu..sokmo nak swipe jer..hehhe

    sila lah tolong cilikan..hehehe

    ReplyDelete
  19. @Jue a.k.a Ibu 2F sama la kite tumpang suami jer..takut sudah..hehehe

    rindu jue jugakkkkk!!!!..

    ReplyDelete
  20. @Wanieys a.k.a IbuQalief rasenye pmpn mmg xleh pakai cc la kan..sbb kalau ade mesti nak swipe jer..hahaha..

    ReplyDelete
  21. @Hasrina dulu kite pun gitu jugak..memule apply utk nak isi minyak..sekali ke laut semua tuh..hahahhaa

    ReplyDelete
  22. @::EIDA:: jeng3..siapa yeeee..hehhe..kalau terus bayo bgs laa..kite sbb dh ilang apstu xtau kenapa ape jadi..tuh tetibe check terus 10k tuh..pengsan..

    ReplyDelete
  23. @watyz mcm boleh tp bende dh settled dh pun..nama aku pun dh bersih dr segala utang..alhamdulillah..

    itu laaa..nasib baik la laki aku okayh perangainyeeee..hahaha

    ReplyDelete
  24. gitule kisahnyer yerk.. isyh takutnyer... dah blockpun orang leh guna biau betul... kenalah hati2kan..

    ReplyDelete
  25. WAHHh .. smp 10k ker.. bnyk jgk tu.

    ** sapo le bermulut puaka tu u... suke ati kite lew nak perabis kan duit laki kite kan kan kan ... kne ingt, duit laki kite tu kite punye.. duit kite tu duit kite yew... so sile perabis kan

    ReplyDelete
  26. bahaya jua deh kredit kad nie eh..

    ReplyDelete
  27. haa x pasal2 emo pasal cc nie kan huhu
    akak dah lama x pakai ..

    ReplyDelete
  28. samalah..
    tobat nasuha weih..
    takkan ku sentuh lagi cc ni..
    ratap hiba membayarnya..

    ReplyDelete
  29. Sapa yg mulut puaka tu gegurl.. Bior jelah pedulikan dia.. Gegurl habis kan duit mok2 pun dia peduli ape.. mok2 kan husband gegurl.. dia dengki lah tu.. (eh teremo plak..) hehehe

    Memang bahaya pakai kredit kad nih.. :)

    ReplyDelete
  30. tkt jadi mcm ni lah x appaly cc hihihihi. suami adalah tu pun untuk isi minyak kalau tgh² bulan.. hujung bln terus bayar selamat... kdg² byr lbh hihihihihihi

    ReplyDelete
  31. Sy pya cc dah paras hidung..glurp glurp mintak nafas....huhu

    CC ni ada baik ada buruk, tpulang pd si pemakai tu kan, klu rs boros & xtahan napsu jgn pakai...hehe

    ReplyDelete
  32. sy memg dri dulu pangkah kad kredit

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah dah setel..kalau tunggu lama2 lagi banyak kena bayar..asben sue tertunggak dlm 4,5 bln kot..yg sue ingat tinggal dlm rm700 jer nak abiskan..bila cek balik xlama lps tu jadik 2k..tapi dah setel la jugak.haha..sib baik skit :p

    ReplyDelete
  34. Myra xpernah ada credit card.. ;)

    sabar ye Gegirl dengan mulut puaka tu, biasala tu dengki la tu..

    ReplyDelete
  35. simpati ngn nsb awk.. tp yg bestnye, ada iklan tselit kat ctu.. heheh...
    org mmg xde kedit kad.. tkot ter-ober-limit.. sakit nk bayor utang nnt.. so bayo cash or debit kad jela.. langkah slamat :P

    anyway, smoga korg trus bahgia yer.. kadang2 tu, bkongsi mslh ms susah tu lebih eratkan hbgn.. baru kite knal ati budi pasangan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...