Tuesday, February 19, 2013

:: Settled Sudah ::


Iklan jap..bln 3 ade MattaFair...jom serbu PWTC ramai2..

15-17 March 2013
PWTC
Kuala Lumpur

Okayh, where were we???..oooo, umah...hehehehe..good newssss..happy sgt2..skang nie process rumah dh settled..nama dh ditukar so skang nie dh boleh start new project..project utk me-renovate umah..kuikuikuikui..dh boleh2 start survey kontraktor..mok mok dh ckp dh, "domok skang nie dh boleh pikir2 design mcm mana nak renovate umah"..hehehe..

Umah yg mok mok beli, kat area Sri Gombak jugak..gile x mencabar kan..org lain balik kg kene redah jammed segala..kiteorg sekangkang kera je umah mak masing2..hehehe..umah second je u'olls..nak beli umah baru mmg xmampu la kan ngan harga kat KL nie..even kat gombak nie pun umah teres harga RM300k mmg ssh dh nak jmp..service apartment pun above RM300k..

Before kawen dh gie survey2 umah yg baru nak naik..semua harga nak RM300k-400k ke atas je..even umah teres 2 tingkat 2nd kat Sri Gombak nie pun yg standard gaban xde wat ape2 renovation je dh nak dekat RM400k okayh..kiteorg bernasib baik sbb dpt harga yg sgt2 murah..beli direct owner..umah teres 2 tingkat dgn harga below RM300k..mana nak dpt dh ngan harga gitu..

Umah yg mok mok beli tuh mmg satu umah kene renovate..harap2 la dlm tahun nie jugak boleh siap..xsabar sebenarnye nak duk umah sendri..org kate ape jadi dlm umah tuh, mmg stay dlm umah je la..org luar pun xkan tau n xkan boleh tau pun ape yg jadi dlm tuh..so bile dh duk umah sendri, xkan ade istilah ade org canang cite buruk pasal kite la kan..dapur barasap ke x berasap ke..mcm mana rupe bilik ke, bakul kosong ke penuh ke..ehhhhh, ter-emo plak..

xsabar xsabar xsabar...doa2kan la sebelum ujung tahun siap segala2..

16 comments:

  1. yess umah kat gombak sume mahal2 kan..sobsobsob tu sb la su masih menyewa skang..itupon 650 bln2..better bli dr menyewa kan..tema apa yek umah?hehee

    ReplyDelete
  2. sakit mata negnok date kaler merah...huwaaa...larikkkkkkk

    ReplyDelete
  3. wahhh tahniah!

    my family in law pun semua orang selayang jek..xyah nak redah jem bagai balik kampung :)

    ReplyDelete
  4. im back.... rindu x? he3....
    rumah skarang nih mmg mahal.. hu3
    tapi betol... sng g2... org x leh nk jenguk dlm bakul kiter...
    cumer ader gaks pesen yg suker menyebok... adeh...

    ReplyDelete
  5. wah best nyeeee...

    kite dok crik2 umh teres jgk now.. xbest arr dok aprt.. susah nak wat makan2 (aci gitu ?)

    ReplyDelete
  6. Harap-harap sebelum raya tahun ini dah boleh masuk lagi best tu Sya..

    ReplyDelete
  7. mmg seronok dpt duduk umah sendiri...dan lagi bagus tggal berasingan dgn family...skurang2nyer, kite boleh belajar hidup bdikari..

    syoknyer dapat beli rumah sndiri...nory still menyewa lagi...huhu

    ReplyDelete
  8. baguihler ada wawasan gitu.. seronoknyer dekat ngan rumah family.. mesti survey baik pny mana nak dapat hargatu.. meamng berbaloiler...

    ReplyDelete
  9. Tahniah...seronok kan dpt tinggal d rumah sendiri. bila nk bt kenduri tu?

    ReplyDelete
  10. akan lau nak buat Kictehen cabinet or apeyg berkaitan..cer tgk blog ni..http://www.artakkitchen.com/
    hasil nyer mmg terbaik..harga pon sgt berbaloi..

    ReplyDelete
  11. Ida suka iklan tu! bookmark! hahhahaa

    ReplyDelete
  12. wah seronoknya dh ada rumah seniri..tahniah sya

    ReplyDelete
  13. matta fair kembali lagi??wah wah nak g tgk nnt insyaallah.tq bg info k

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...