Monday, May 19, 2014

:: Bende Yg Merisaukan Hati Seorg Mommy ::

Mcm suspen je kan tajuk..tp betul laaaa..risau la skang nie..

Cukup ke bekalan baju2 sejuk qisya nnt?...qisya nnt sejuk ker?..cukup ke susu qisya nnt?..kalau bwk food qisya, cukup ke?..sweater qisya xcrk lg nie mcm mana?..mcm mana qisya dlm flight 8 jam nnt?..meragam ke die?..menjerit ke die?..rimas ke die?..letih ke die?..ade ke bassinet seat lg nnt?..mcm mana tinge qisya nnt kalau naik flight?..ade ke, mcm mana, kenapa, kalau, dan bermacam2 lagi persoalan..huwaaaaaa..

Bulan July, raya ke-2, insyaAllah kalau xde aral melintang, first time nak bawak qisya naik flight 8hours..adehhh!!..dgr 8 jam je dh cukup byk utk merisaukan kite..mcm mana la die nnt..adeh..kate pun anak manja..risau mommy nie..sedangkan mommy pun pongeh naik flight berjam2..inikan pulak la kalau baby..

Itu dlm flight...kalau dh smp nnt mcm mana..cukup tebal ke sweater yg kite bawak?..or nipis ke tebal ke?..cukup ke nk tampung sejuk qisya?..

Huwaaaaaa..stress mommy bile pikir..byk gile yg tgh duk risau skang nie..ye la sbb bile bawak baby yg xtau ckp lg, kite xtau die sejuk ke panas ke lapo ke sakit ke..skang nie kite tgh research weather kat sana..tgh wat research mcm mana xnk bg telinga baby sakit waktu dlm flight..tgh wat research psl mcm2 laaaaa..

Destination kite tahun nie ke Gold Coast..sekali Gold Coast Sepang je kan yg nak duk risau sgt tuh...kalau kat situ mesti korang rase nak lempang kite lelaju kan..hehehe...xde laaa..kite nk gie balik tmpt animun kite..mengimbau kenangan..ececehhhhh..ahahaha..tp yg bestnyeeeeeee sbb kite bawak buah hati mommy n daddy tuh..yeayyyy!!!..

ke Surfers Paradise lagi kami...yeayyy!!!..boleh ke Harbour Town!!..shoppingggg!!!..wakakaka..

*tgh pikir mana tmpt utk vacation kami anak beranak tahun dpn..hanya kami bertiga..hurmmmm, Korea perhaps..wink wink wink*

16 comments:

  1. wahhhh bestnya qisya nk gi Ostolia...nnt balik malaysia mesti muka jadi pink2 ala mat saleh gitu..

    haaa next year Korea????bestnyaaaa nak itotttt...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gie xsmp seminggu dh boleh jd gitu ke nory..hehehe..bestnyeeee..

      jom jom jommmm!!!...;)

      Delete
  2. yeaayyy dah agak akan ke sana...happy holidah qisya...eh qisya je...sama la mommy n daddy ye..jangan lupa aunty soya sini qisya..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak majuk...nasib baik ade mention mommy ngan daddy kat sit..wahahaha

      Delete
  3. Bestnya nak holiday kat ostrolia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah kalau xde aral melintang..;)

      Delete
  4. Wah gi coti coti obersi ye Falsya.. best tu .. dulu hanimun sekargang dah bertiga.. lagi best kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la kak....best sbb bawak "org baru"...hehe

      Delete
  5. wahwahwah..! syoknya! in shaa Allah qisya good gurl punya nnt ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..harap2 qisya gud girl..;D

      Delete
  6. ikutttt..muehehehe..yeahh lagi best tau bawak anak2 g bercuti sama walau kita dok pening2 pikir risau2 pikir ok ke idak semuanya..hihi..insyaallah semuanya akan ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah2an semua okayh..risau jugak nie..

      Delete
  7. Fuyooo..untung qisya...
    Nak ikut!!
    Ttba...haha

    ReplyDelete
  8. wah bestnya qisya.. nak g teman mommy n daddy animon ek.. hihii

    ReplyDelete
  9. in sha Allah semua ok n dipermudahkan. kite pon dah ada plan nak bawa umaira solehah tp tak sure lg. moga jadi la plan , ada rezeki kami nak bercuti sefamily.

    ReplyDelete
  10. weehuuuu!!!! nak jalan2 lagggi... bule tolak stroller tepi pantai sama2! yahuuu! jgn lupa bawak jacket tauuuu. kalau flight tak cukup bassinet, kita gilir2 jgn risau!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...