Wednesday, May 7, 2014

:: Xabis-abis La Ko Nie ::

Xabis-abis nak pow mok mok...kihkihkih...alaaaaa, bile lagi..walaupun sebelum2 nie byk pow jugak tp kali nie berkali2 kene pow..sian mok mok..org tuh kan tgh masyuk skang nie..huahuahuahua..

Kite pow mok mokkkkkk, 
ngeh ngeh ngeh...yg iniiiiiii..ahahahaha..tgh scroll FB tetibe nmpk LAZADA tgh wat sale mesin jahit nie..harga asal RM239..tp ade disc 29% so dpt la RM169..murah kan murah kan..mesin jahit mcm mana pun kene ade gak satu kat umah walaupun mmg dasar tgn pengkau xreti nak menjahit..hehehe..alaaahhh kecik je pun mesin nye..jadik laaaa..bukan nak beria pun..
hurmmmm, kite xtau ape bende alah nie...tp kalau ikut logik akal, ini adalah style jahitan yg kite boleh pilih..nak zigzag ke nak lurus ke nak putus ke nak mcm misai wak doyok ke..kan kan kan????..

Kite mmg tgh mencarik mesin jahit..xde la kate nak beli yg beria2 pun..yg mahal2 smp beribu riban..kite bukannye reti sgt menjahit..ehhh, tp mmg xreti pun..kate pun tgn pengkau kan..wakakaka..takat nak jahit2 suau koyak ke spende koyak ke baju koyak ke boleh la..tp kalau nak fully utilize kan mesin jahit nie betul2 smp dpt wat baju ke ape ke mmg sgt3 xreti..

Bile tgk mesin jahit nie kat Lazada, terus je kite kol mok mok..terus la dok pujuk2 mok mok..memula mok mok suruh survey2 dulu kat kedai2 mana tau dpt yg lg murah kan..tp biasalah bile mok mok deal ngan org yg x nyempat2 mmg sehabis boleh nak jugak..

Kite pun terus wassup kawan kite kak nonie..tanye murah ke x mesin jahit tuh..sbb kak nonie tau bab2 mesin jahit nie..kite sgt buta mesin jahit..kihkihkih..bile kak nonie kate murah je terus kite wassup mok mok kate murah..mok mok terus jawab, "okayh"..bile dh bg jawapan gitu mmg terus purchased la kan..kihkihkih..

Soooo skang nie kite tunggu kedatangan my very first sewing machine..
*excited..can't wait"..

20 comments:

  1. wahhh...mummmy dtg mood rajin nak menjahit.... nnt leh tempah jahit langsir...hahaaa...

    akak pun tgn jenis x reti menjahit tgn pengkau...hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la rajin pun kak..alaaaaa, xreti punnnn...ahahaha..kite boleh geng la kan kak..geng tgn pengkau..hehe

      Delete
  2. serba boleh mama Qisya ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa babe..i'ollsssss xreti pun....saje je gedik2 nak mesin jahit nie..ahaha

      Delete
  3. Wah murah tu Falsya... cepat pergi rembat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh selamat rembat dh kak..hehe..

      Delete
  4. wahhh berbaloi laa harga tu...pada lieya okey sgt2 tu...tapi lieya ni lain sikit...bab jahit mmg pengkor tangan....jahit jelujur pun leh senget benget...mcm tak konpiden jek nak beli mesin jahit...takut jadi tukun tersadai jek nanti ni eheheheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm sama dgn je ngan kite..xtau menjahit..dulu time kelas kemahiran hidup asyik nak memonteng je..tuh yg pengaku sudahnye..ehhh, tetibe ponteng kelas pulop...;D

      Delete
  5. laaa..murah gak harga mesin jahit tu...saya igt dekat 7-8 ratus..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau 7-800 mmg smp sudah big boss xkan approved la daddy ziyyad..hehe

      Delete
  6. mummy qisya nak wat bju raya utk qisya ekkk? heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang baju qisya jd baju kelawar canner...baju kelawar mcm senang je nak jahit..;D

      Delete
  7. Salam singgah & Salam perkenalan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..tq sbb singgah..nnt saya singgah blk tau...tunggu saya tau...;D

      Delete
  8. baru plan nk tmpah baju ry kat sya..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkkk...jgn laaaa..kang jd baju ape kang..hehe

      Delete
  9. macam best je...boleh xplore kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laaaa..xsabau nak tunggu barang smp..

      Delete
  10. Hahaha..bile dh murah harus rembat ler...xkn nk duk tgk je kan...klaka.sya nih...memg x menyabau kihkihkih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...