Thursday, May 8, 2014

:: Ikan Dan Coklat, Coklat Dan Kupang ::

*tah pape tah tajuk*

Last weekend kite ngan somi kite ngan anak kite gie jalan2 dekat One U..jalan2 xde motipppp..saje je nak menghabiskan masa..nak bawak mek tembun jalan2..mek tuh dh pandai nak mintak jalan dh hokeeyhhhh..nenek qisya cite, skang nie pagi2 ngan petang2 mesti nak kuau umah..kalau xkuar, die punye ngamukkkkkkkkkk, mcm kene dera..mcm kene piat je..bile dh kuau je terus mengepak2 tangan..kepala mcm wiper duk tgk donia..senyum gelak semua ade..haishhh la anak mommy nie..pagi2 pokcik die ajar keluar..ptg lak atuk ajar keluar..mmg dh jd kebiasaan la kan..sian nenek tau..qisya qisya..

Bile dh ke One U mmg dinner kat sana la terus..kang nak blk umah nak masak lagi, kul bape lak nak makan (alasan org nak cuti masak)..hehehe..soooo, dinner last weekend, kiteorg makan kat Fish & Co. ..;D
 sebelum kiteorg makan, mek tembun dh makan dulu..
baby bites...sedappp..kadang kite pun layan gak..kihkihkih..
 soup..xtau nak ckp soup ape..nak kate mushroom soup pun bukan..tah laaa..yg penting mmg sedap..sekejapan je dh abis..
 calamari..mmg mariiiiii waktu awal2 makan..dh lama2, mcm muak..kite lak kene abiskan sbb mok mok dh xlarat nak makan...nasib baik sutun je...kihkihkih..
 aglio olio..biasa2 je..mok mok ckp aglio olio kite lg berganda2 sedap..
kombang kuncup sekojap..hahaha..
gambo blur sbb time nie tgh pegang qisya..kang nak hold lama2 kang mau kene marah ngan mok mok sbb tahan2 die nak makan semata2 nak amek gambo..boleh la not bad..hurmmmm, kite baru rase segarpu sebenarnye..nak rase lagi toleh2 dh licin dh..caitttt, smp hati domok bg suap i makan sekali je..
 Before balik, tetibe terasa mcm nak makan yg suweet suweetttt..ingat nak beli Auntie Anne's tp keramaian..so berpindah la ke kiosk sebelah beli Cinnabon nie (sila baca dgn nada org normal okayh...jgn baca dgn nada nak mengajend...ahahahaha)..cinna bon cin nabon cina bonnnnnnnnnn cinnabon...wakakakakakakkaa..
*slurppppp*..meleleh air liur tgk..nmpk x cokelat2 tuh...dh lama xmakan sebenarnye..feveret kite nie dulu..tp sbb skang nie kite dh kurus so xrase mcm nak makan dh..so last weekend kite beli jugak sbb kite rase kite nie dh kurus sgt2 dh..soooo i need something to make me gemuk back..sbb nnt mok mok jeles bini die dh kurus..kurus sgggttttttt....eeerrrrkkkkkk, bahahahhahaa...laaarikkkkkkkkk..

18 comments:

  1. aduhai..sedap nyer laaaaaa....

    ReplyDelete
  2. darling...kenapa baby bites kat sini takde yg epal?kat sini ade carrot & pisang je...nak jugak yg apple!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa ye ker?...boleh pulak ade ngan xde flavor nyeah..meh nie kite belikan apple..hehehe..

      Delete
  3. adoi sedapnya....nak sikit..boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh..sue nak yg mana..yg baby bites ker?..kihkihkih

      Delete
  4. nayli pun dulu makan baby bites pisang je...takpernah kot nampak perisa lain huhu. takpela, dh lama lepas dah kekeke... mana qisya? qisya mana? arini takde gmbo dia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite crk yg ayam tp xjmp..tuh yg amek pisang tuh..hehe..aunty nad windu qisya nyeahhhh...

      Delete
  5. aduh dugaan apekah dipagi ini hahahaahah...telan ailiyo lieya tgk semua.... ni yg berbuka kang nak cari sotong ni kang heheheeh....eh lieya pun dulu mase dayyan baby2 bagi biskut baby byte tu...lieya pun kecek gak...lagi2 yg yg ciken flavor tu...sedap mcm cikedis jek ...

    lieya pun suke gi OU tapi dah lame tak kesana...cinnabon tu sedap!! dulu ade kat alamanda, tup2 tutup plak...frust dibuatnye.... payah gak nak cari outlet die kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkkk..pose ke?..maafkan kami maafkan kami..

      yg flavor ayam tuh sedap kan...mmg mak die yg makan kut rasenye..hehe

      Delete
  6. qisya sudah pandai dera nenek yer....nak jln2 jugak ikut mummykan....
    calamari tu buat akak lapar balik tau....akak suka sutun...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh lal kak...suke dera nenek die..hehe..sutun sedap kan..hehe

      Delete
  7. Kecul ailio tgk makanan² tu.

    Baby bites tu mak budak pon tumpang makan skali sebab sedap...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg menaip pun pun kecur dh..canner tuh..hehe

      tuh la psl..silap2 maknye yg berebut ngan anak..hehe

      Delete
  8. Adoiii statement kurus tuh x menahan..hahaaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...