Friday, May 9, 2014

:: Mcm Nk Tercekik Je Leher ::

Since qisya dh start swimming skang nie (wahhhh, kurlas u'olls..start swimming katenye..padahal baru sekali je gie swimming..huahuahuahua), kite ade belikan qisya neck float..alhamdulillah qisya xmenolak air..lg die suke lagi ade...so bile qisya suke, mommy la yg super duper tuper buper excited nak beli mcm2 brg swimming utk qisya..ngeh3..

Kite tanye blogger emy lee tanye mana die belikan utk irshad neck float...sbb dlm wassup emy ade mention die belikan neck float utk irshad..anak emy lee irshad twin qisya..lahir sama hari..7.11.13..beza 2-3 jam gitu jer..hehehe..masin mulut memasing kate beranak sama hari..sudahnye mmg betul2 beranak sama hari..kalau emy beranak kat Al-Islam Specialist Hosp mesti akan jd jiran katil kite, and kalau kite beranak kat Hosp Ampang mesti kite akan jd jiran katil emy..hahahaha..

Emy passed kat kite no tepon org yg die beli neck float tuh..bile dh berjual-beli, sooo semlm parcel neck float nie smp jugak..sama hari ngan parcel mesin jahit kite..lg double excited...tp kite lg triple excited kat mesin jahit la kan..kihkihkih..
dh kenapa terbalik gambo nie..ahhh, gasak laaa...jenuh kite try rotate tp bile upload gitu jugek ghopenyeeee..pandai2 korang terbalikkan kepala laaaa..jgn smp krem sudah...kang jenuh pulak jd teleng jer smp blk dr opis...huahuahuahua..
 agak2 nnt qisya pakai neck float nie boleh jmp nemo x?...kan kat plastik nie adeeeee nemo....
okayh, xkelakar..huuuuhhhh..
balik je umah terus pakaikan kat qisya..memula masukkan kat tengkuk qisya, die gie isapnye pelampung nie..sbb kite salah pasang sebenarnye..patut kat tengkuk tp kite placing kat mulut die...maafkan mommy ye nak..mommy kompius sbb anak mommy mcm xde tengkuk...tengkuk dh ilang...kihkihkih..yeayyyy...boleh swimming sendri dh..

Kite plan nak bawak qisya gie baby spa tau..ade satu kat dlm Centrepoint, Bandar Utama..Hippopo Baby Spa & Wellness namanye..
spa for babies..boleh mandi2, boleh urut2..hehe..baby pun ade spa u'olls..kat sini ade pakej2nye..tgk la korang nak amek yg mana.lagi byk session korang amek lagi mahal la kan..itu sudah of course..member mok mok anto anak utk 10x session dlm 600-700hengget kut..hoiiiiii, mahal bebenau..kalau kite, masuk sekali je sudah la janji dpt merasa..nak bayau harga gitu mmg idok le teman..

Lagi satu yg kite tau kat Publika, kat Solaris Dutamas..Little Spa Kingdom..*gambo amek kat pokcik gugel*
 ini bukan takat baby je yg suke..mommies pun suke nie..
ish ish ish..bakpo comel nau nieeee..
nak beli kolam nie buleh x mok mok???...kihkihkih..

Yg ini pulak sekali masuk dlm RM50++..yg kite tau laaaa..tp xtau la kalau harga lain pulak..agaknye yg RM50++ tu utk swimming je kut..ini pun ade pakej2 jugak..sama gak la harga mmg bak datang la kan...ishh..baik la bawak mek tembun gie umah mak lang die..FOC je..siap mommy ngan daddy boleh berkubang dlm tuh skali..hehe..

Dua2 spa nie siap ade mani pedi u'ollsss..ade hair treatment lagi..kalau qisya nak wat hair treatment kan dieorg nak treat ape nyeah...sbb, dh la qisya punye kepala, rambut malu2 nak tumbuh...bahahahhaa..paling kuat pun dieorg boleh wat rambut mohawk..itu pun kalau ye cukup rambut...wahahahahaha..

Tgk la mcm mana..kalau sebut kat daddy qisya mmg ok je die..sekali merase boleh laaaa..nak msk berkali2 smp amek beberapa session mmg idok leeewwwwww..kalau nak berkali2, gie je la umah mak lang die..kalau nak urut2, tiap2 hari qisya kene urut ngan nenek..kalau nak mani pedi, selang 2-3 hari mmg kite or nenek qisya ketp kuku die..huahuahuahuahua..

14 comments:

  1. Satu yg kakak suka Qisya ni jenis tak kisah. Ada budak tak suka dan tak selesa kalau dipakaikan benda-benda macam itu.

    Qisya ni kalau campak dlm bath tub pun dah mengekek suka ni Sya..

    ReplyDelete
  2. Untung nya qisya ni... semua benda mami dia buat kan. Aaaaaa......geram la pipi dia!!

    ReplyDelete
  3. pjm nak bwak luth g main pool kat i-city esok boleh.

    ReplyDelete
  4. ehehhh... cam best ja tgk qisya pki pelampung gitu... comel...

    ReplyDelete
  5. mmg betoi bukan takat mek tembun yang suke..mommy n daddy pon seronok sekali..aunty soya nak join...mommy kasi ikut tak..hahahhah

    ReplyDelete
  6. Wahhh..untungnya jd qisya...
    Akk suka sgt swimming tp mlgnya xpndai swimming..ms sek dulu msk kelab swimming tp failed jgk swimming..kihkih

    ReplyDelete
  7. salam ukhwah: seronok melayan kerenah anak-anak kecil ni kan..

    ReplyDelete
  8. selesa ke bby guna tu?..SB nengok cam sendat je kat leher..

    ReplyDelete
  9. cantiknya tempat baby spa ni...cuba sekali pun okey lainlah yang ada poket tebalkan.

    ReplyDelete
  10. wah gitu ada spa utk bebudak patutnye sekali spa mama jd senang dedua boleh berspa juga..huhu

    ReplyDelete
  11. Kemian lebor senyum die...suke.ler tuh...bagus anak mommy nih

    ReplyDelete
  12. eh sama la ngn umaira solehah punya. warna pon sama !!!

    ReplyDelete
  13. Comel je nengok ha.. geram tang pipi gebu tu :)

    Lepas ni bole berendam la Qisya :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...