Wednesday, May 21, 2014

:: Utk PetakBunga ::


Kalau ikutkan nak cite zaman2 bercinta ngan sorang2 kang takut PetakBunga jenuh nak baca..mau berjela entry aku nie wahai PetakBunga (ohhoooooo, kantoi byk boipren dulu..wakakakaka)..skang nie wahai PetakBunga, aku nak cerita psl cinta hingga ke jannah aku..cinta dunia akhirat aku..insyaAllah..doakan sekali utk aku ye..

Bismillahirrahmanirahim..
"entry nie mcm gaya aku cite kat ko la ye PetakBunga"

member : "sya, ko tau x wan suke kat ko?"..
aku : "haaaaa, alaaaaaa ye ker?..aduhhh, kawan2 je laaaa..
xnk la lebih2 dr kawan..aku boleh terima as kawan jeeeee"..

Haaaa itu lah ayat aku 14thn lps..time tuh aku baru 17thn ke 18thn tah..baru pas abis sekolah..muda lagi aku u'ollsssss...kihkihkih..

Tp aku xde la kate aku xsuke laki aku time tuh smp nak benci2 ke ape ke..perasaan tuh langsung xde..mmg betul2 aku layan as a friend je..tp dlm pada layan as a fren tuh, bile laki aku ajak gie dinner ke gie minum ke gie tgk teater aku, aku gie jugak..wakakakaka..tp langsung2 xde perasaan..mcm mana aku kuau ngan kawan2 laki aku, mcm tuh la aku bile kuau ngan laki aku time tuh..

Pastu tah mcm mana, masing2 bwk haluan masing2..9thn gak la..tp dlm 9thn tuh, laki aku still helloo helloooo aku gak la..die je laaa..aku xde..kihkihkih..ade gak ajak jmp tp time tuh aku bz ngan keje..event merata..kadang die saje jenguk aku kat opis aku..pastu ade la terjmp2 kalau aku gie kedai ke gie isi minyak kete ke..dh kate pun umah masing2 sama taman..

Smp la thn 2009, tah mcm mana die pm aku kat fb...sooo dr fb ke ym, dr ym ke dinner, dr dinner ke lepak2 minum setiap malam setiap hari pas balik keje..everydayyyyy tau..memula aku biasa je la..feeling2 tuh xde lagi..as a fren je mcm mana jawapan aku 14thn lps..pastu bile dh hari2 aku gie minum ngan die, ngadap muke die, ckp ngan die, borak ngan die, makin lama tah mcm mana tetibe perasaan tuh ade..and bile dh setiap mlm gie minum without failed tuh, aku rase mcm aku boleh get along ngan laki aku..aku rase mcm laki aku sincere nak kawan ngan aku..SEBENARNYE KAN, KITE XKAN TAU BILE KITE JATUH CINTA, SMPLAH MASANYE TUH TIBE..agaknye masa tuh cupid panah arrow kat kiteorg kut...wakakakaka..

Tp tuh la aku malas nak layan perasaan aku tuh..sbb aku nie ego..aku bukan jenis yg ngorat laki..aku bukan jenis yg terhengeh2 ngan laki..aku bukan jenis perigi carik timba..aku punye type, even aku ade perasaan kat org tuh, aku relax je..tp tuh la, setiap kali aku ade perasaan kat laki tuh mesti laki tuh ade perasaan kat aku..wakakakakakakakakka..mcm bongok je statment..

Smp lah 14.02.2010..laki aku ajak aku kuau time Valentine's Day..ko jgn salah anggap tau PetakBunga..aku ngan laki aku xcelebrate Valantine's Day nie..ade sbb die ajak aku kuau time tuh..sbb hari itu la yg die luahkan perasaan die kat aku..sbb laki aku nie kalau bab2 date mmg die paling hancur..katepun dh tua kan..ahahahhaa..aku ngan laki aku beza 3thn..kene lak Valentine's Day tuh dekat2 so die amek date tuh sooo it's easy utk die ingat tarikh yg bersejarah..katenyeeeee..psssttt, nak bgtau rahsia..sebenarnye time nak luahkan feeling die tuh, laki aku siap prektis dpn cermin seminggu awal okayh..bahahaha..

After dinner, sebelum laki aku nak ajak aku balik, aku perasaan laki aku berpoloh2..isap rokok xyah ckp la..2-3 batang non stop..dh nak smp umah, die tawaf satu sri gombak sbb die nak luahkan feeling die..aku mcm dh dpt agak tp aku kan jahat suke nganjheng laki aku..ade la dlm setengah jam hokeyh die nak luahkan..menggigil2 sore..nebes u'ollsssss..wakakaka..aku lak duk gelak2..last2 bile die dh dpt kekuatan tuh, baru la, die boleh sebut ayat penuh..itu pun dgn sore yg masih menggeletar.."u tau kan, i suke u dh lama..lama sgt dh..in fact smp skang i still suke u..sudi x u jd partner i"..auuuwwwww, malu aiii..hahaha..bile aku jawab YES, ko tau PetakBunga, laki aku boleh wat hal bantai jerit dlm kete..siappp, wuuhuuuuu lg..wahahahahaha..mcm bongok je..laki aku siap ckp,"amek result SPM pun xsenebes nie"..ahahahhaa..

Bermula dr 14.02.2010 smp la 02.04.11, aku bergelar tunang..bermula dr 02.04.11 smp la 10.12.11 aku selamat bergelar isteri kepada Irwan Nor Ishar..syukur ya Allah..

member : "tuh laaaa..dulu xnk2..xsuke la nak as kawan laaa..
haaaa, skang dh jadi laki ko dh"

wakakakakakaka..fyi, "member" tuh org yg sama tanye aku soalan 14thn lps..ahahahaha..

Aku bersyukur yg Allah pertemukan aku dgn lelaki yg sgt perfect kat mata aku...laki aku nie kepala weng ko tau..sama ngan aku..kadang tuh smp tergolek2 aku gelak sbb lawak bengong laki aku nie..boleh kadang wat hal nari mcm org gile dpn aku..bile die kat luar, muke je gangster, muke je serious..sbb die kene jaga repo die as bekas gengster..ahahahahaha..tppppp bg aku laki aku adalah comedian..ade je bende yg buat aku ketawa...tp kalau die dah marah, hurmmm, mmg boleh wat aku menitis air mata kesedihan..manja sgt aku nieeee..jarang kene marah ngan laki, mmg gitu laaa gamaknye..

Aku nie ego masyaAllah tingginyeee..not good hokeyh not good..kalau mcm gaduh2 ke ape2 ke, laki aku yg selalu pujuk dulu..xkisah la sape yg start..tp selalu aku yg start la...ahahhaha..n selalu tuh jugak la die yg pujuk..laki aku byk bersabar ngan pangai aku, pentingkan diri aku ngan anak dulu dr diri die sendiri..keje kuat utk kesenangan isteri dan anak..aku bersyukur sekali lagi sbb Allah tetapkan laki aku sebagai jodoh aku..couldn't ask for more..

Sehabis boleh nak bg keselesaan ngan kesenangan kat isteri dan anak..sanggup berhabis masa, duit dan tenaga utk isteri dan anak..laki aku xromantik sbb gengster mana leh romantik..huahuahua..tp bg aku, die layan aku ngan anak baik, selalu wat aku gelak mcm org gile ngan pangai die, manjakan aku dr segala sudut, dh cukup romantik utk aku..aku sayang laki aku..ehhh, tetibe..ahahahahaha..

nah PetakBunga..gambo nie utk tatapan ko..kalau ko mcm nak muntah, sila tutup mata..wakakakakaa..

20 comments:

  1. eh panjang sangat. nanti jumpa cite balik eh hahaahahh

    ReplyDelete
  2. sweet giler aku baca ni..
    kalau laki kau baca pn aku rasa dia mesti terharu..atau perasan haah..

    aku boleh rasa mcm aku juga duduk belakng kereta korang..byg balik saat korang2 pusing gombak tu..
    nasib baik jalan2 kat gombak berliku2..lama lah ye..korg pusing2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet kan sweet kan..ahahaha...laki aku kalau baca mesti die marah aku sbb aku bocorkan rahsia die..kihkihkih..

      Delete
  3. bagusnya ingat sampai sekarang..
    pengantin baru melebar weh senyum..ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih segar dlm ingatan walaupun baru pas banak..wakakaka

      Delete
  4. hihihi so sweet. detail sungguh story utk cik PetakBunga tu =)

    sy doakan semoga bahagian hgga syurga ye =)

    ReplyDelete
  5. Punyalah payah nak luah apa yg terpendam... sang puteri pulak nakal buat org tambah kelu..
    Eh... nakal juga Sya ni kan. Nasib baik org tu tak putus asa.

    Alhamdulillah dah ada permata gebus pun kan... bahagia hendaknya hingga ke syurga:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kesian gak mok mok time tuh kakak..xkeruan die..hehehe..

      alhamdulillah..amin3..tq kakak..

      Delete
  6. Terbaikkkk! Mmg best biler laki giler2..tapi kannnn, bila anak dh bedar dh clx leh tlmpau giler..tkut menurun kt anak..:)

    Moga bbahgia slalu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa gitu ker?..tp betul gak..terkenan anak mcm mana..hahaha..

      amin3...tq..;D

      Delete
  7. Aloh..aloh..knp sweet sgt nih..
    Ahkk pun suka org laki yg giler2 camni jgk..
    Hubs akk pun orgnya kelakar jgk..
    Tp yg xbest kuat cemburu..uhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau gile2 nie mmg boleh jadi gile kan kak rin..

      somi falsya kurang jelesnye..konon2 macho2 leww tewww..sbb tuh kurang jelesnye..ahahha

      Delete
  8. sweet falsya ni, interesting patut la papa si gebus jatuh cinta, beautiful couple pic kawen tu;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..malu aiiii...ahaha...tq babypose...;)

      Delete
  9. wah.. so sweeet.. ^_^ thumbs up!

    http://feycasnowie.blogspot.com/2014/05/jatuh-cinta-lagi-lagi-aku-jatuh-cinta.html

    ReplyDelete
  10. ok dah abis baca..3ari 3 malam baru khatam baca..
    semoga berkekalan hingga ke jannah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aiii lamanyeee..nmpk nau pjg kan..ahahahaha...

      insyaallah..amin3..;D

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...