Tuesday, May 20, 2014

:: Mmg Akanku Tuntut ::

Sebelum nie, stock2 kering kite xkisah la tin ke plastik ke botol ke semua sumbat dlm kabinet kat dapur tuh...dh la dapurku somel2 sesgt..mmg sesaje je nak wat somel2 sbb yg selalu guna dapur tuh mmg kite sorang je pun..sooo wat ape2 beso2 kan..baik besokan hall umah..

So bile once a month gie Tesco beli groceries kan, kemain byk lak stock2..ehhh, nmpk sgt jarang masak kan  so sbb tuh la stock xberkurangan...wakakakakaka...mcm stock basah2 pulak kite xbeli byk2..sbb tau2 je nnt membusuk dlm fridge i'ollsssss u'ollssssss..

"Domok, nnt kite beli la rak kat Ikea tuh..letak dlm bilik stor..boleh letak semua makanan2, tin2, botol2 yg ade kat dlm kabinet dapur i nie kat situ...ssh la semua nak podok2 dlm cabinet..merata2 ade makanan".."okayh, nnt kite gie nyeah"..itu je jawapan mok mok..mmg gua tuntut la kan..setiap kali duk saiko mok mok..soooo mok mok pun mcm mls nak dgr dh, gie la Ikea..

Pemasangan rak mmg mok mok la..berpoloh2 org tua tuh pasang rak..pasang ekon pun still poloh2 jugak..bagus2..exercise utk pembakaran lemak2 tepu..kihkihkihkih..


Baru la tenang dan lengang skit kitchen cabinetku..sbb semua isi perut dh di-transfer-kan kat sini..ingat byk la tp bile susun kat rak nie, banyak tuh je...hehehehe..

Bile dh ade rak nie kan, mmg makin galak la kite membeli groceries..hahahaha.."hamboi, byknye amek..oooo mentang2 la dh ade rak kat dlm bilik stor tuh, berlagak nyeah"..bahahahahaha...sabo je le kene perli ngan mok mok..

18 comments:

  1. sue pon suke kalo gini..cerah bijik mata kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang nak nmpk ape yg ade ape yg xde jemah kan..kalau duk dlm cabinet ssh nak nmpk ..ahaha

      Delete
  2. Ok... sekarang boleh lega sikit Sya.
    Tapi tunggu 5-6 bulan lagi ada tukang memunggah jgn marah sebab ianya rak terbuka...
    "Tunggu & jaga-jaga!" itu kata Qisya tau bukan kakak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaaaa...kalai gitu mmg kene lock pintu bilik stro..ahaha

      Delete
  3. meriah haa makanan..kena jaga2 gak sya kot datang tikus or lipas..
    kat umah zee tu berangin tul ngan lipas..dalam gobok memang kena cek sokmo..lama tak cek gak siap la taik lipas..makanan pon takleh simpam lelama..pandai dorang tebuk..tu tak kira semut2 lagi..adoii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la takut gak kalai tetibe ade yg wat pesta makanan..so far alhamdulillah lg la..hehe..tp xtau la sok2 mcm mana pulak kan...;D

      Delete
  4. cantik la...nampak simple dan kemas

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan idzwa..baru mata xsemak..hehe

      Delete
  5. aku pun ade weih
    tpi yg rm200 tu kot
    senang sikit nak ltk oven 2 bijik sekali
    yg ko punya ni dah out of stock
    ingat gaji ni nak beli lagi satu ke dua ke..
    nak susun sikit loyang2 kat umah tu
    and then, yg kcik skrg aku pakai rack buku yg rm70 tu.huhuhu..
    sadis tol..
    rak buku buatlah buku, tpi aku buat ltk pantry
    ehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku xde la weh nak beli rak beso2 byk2..ko ye laaaa sbb byk bahan2 ngan brg2 mem-baking ko..mmg kene la beli yg beso dn byk..ahahaha....aku mmg xde la kan sbb xboleh lg nak mem-baking..

      Delete
  6. kalau takde semut takpela.
    rumah kite banyak semut.geram plus geli.so kalau nak simpan tepungke gula ke kena betul2 seal.kang ade je lubang dia masuk.grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. risau gak tetibe semut hurung..tp so far alhamdulillah lg laaaa..hehe

      Delete
  7. wahhh...byk stok brg dapur sya... mcm kedai...hihi... abisla la klu qisya dh besar nnt...dok jer ulang ke rak barang tu...hahaaa

    akak tgh berbengkel lg ni... sambil berbengkel sambil buka blog...hahaaaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbyk pun kak..tuh la..silap2 rak food falsya nie jd mainan die..ahaha..

      haip haip haip..ngelat nieh...hehe

      Delete
  8. HIHIHI COMELNYA.. AMBOI SIAP KAT STOR DILETAKNYA ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak letak kat dapur xde tmpt..jd stor la tmptnye..aahaha

      Delete
  9. ok jgk kan susun stock open mcm ni..snng nk ambil n top up stock.
    hihi akan cube dipertimbangkan utk buat di umah jgk =)

    ReplyDelete
  10. uishhh banyaknya, dah boleh buka mii market cmni..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...