Friday, May 9, 2014

:: Jgn La Dera ::

dikeheningan malam,
termenungku berseorang,
xlena mata dipejam,
terdgr suara terngiang,
suara merdu yg disayang,
bagaikan didepan mata, 
lalalalalalalalala..
lagu khas utk mek tembun yg dera mommy dr pukul 2pagi smp pukul 6pagi..kul 3pagi time tgh ngamuk pasang upin ipin kat henpon kite terus senyap...mommy sleepy la baby.....huwaaaaa..

Mengamuk sakan mmg xhenggat punye..bergegar gegedang tinge kite...smp kite terpaksa tutup tinge sbb xtahan..menangis mcm sakit sgt...smp meleleh2 air mata kite bile mek tembun mengamuk menangis mlm td..risau ke die takut sakit ke ape ke..perut kembung ke, pening kepala ke, tgn or kaki lenguh ke..panas ke sejuk ke..padahal ekon daddy die psg 23°..pastu kite adjust jd 25°.. ngamuk tp mata pejam..

Pastu suruh daddy die pulak yg dukung..lagi kuat ngamuknyeeeee..nak mommy jugak...mcm2 kite wat..lumur minyak satu bdn..masih lagi nangis...ngan mommy2 nangis sekali..;((((((

Dah lama bile qisya dh bertenang, dh okayh skit..penat ngamuk gamaknye..hehehe..pastu bile nak tido die,  kite kene baring smbl peluk die..baru boleh lena..;(((((((

Mmg normal nyeah baby tantrum gitu???..ke sebab qisya beralih bulan????..

Mommy is very the sleepy..huarghhhhh!!!..

Nah kite belanja gambo qisya time die tgh mood okayh..
 skang nie nak makan senang gile..letak dlm stroller psg upin ipin..ngekek2 die gelak..org keliling semua duk tinggikan leher masing2 pastu senyum2 tgk qisya mcm pandai sgt layan katun...belum lagi budak2 table sebelah tumpang tgk upin ipin sekali ngan qisya..hehehe..comelll...;)
 gambo nie kite jmp dlm henpon daddy qisya..geramnye ngan peha die tuh...
dh mcm ballerina dh mommy tgk...
nie pun dlm henpon daddy qisya...bakpo serious sgt muke anak mommy nie..

Itu je laaaa..nak sapu minyak angin jap kat kepala..migrain mcm nak naik je nie...

11 comments:

  1. ala...cian nyer....qisya dera mommy yea....cian mommy..
    nnt dera lagi yea...:P tu la mengorbanan seorang ibu...:)

    ReplyDelete
  2. ksiannya mummy qisya... sabar ek..
    mmg dalam saat camtu baby akan cari mak je payah bebeno baby nak dgn apak huhu..dh penah rasa -__-

    ReplyDelete
  3. orang tua cakap menangis tengah malam takut ada yang tegur....bacakan ayat Kursi.

    ReplyDelete
  4. Kesian mummy tau..qisya
    jangan buat mcm nie lagi ye...
    peha tue mcm nak gigit2 aje

    ReplyDelete
  5. Emm... lain kali kenalah baca apa-apa yg patut Sya kalau bukan sebab kembung dsb. Takut jugakan sebab dunia ni bukan kita aje ada. Ada makhluk lain yg kita tak nampak... Baca dah tu hebut perlahan kat muka/ubun-ubun. Kesian last semuanya mengantuk...

    ReplyDelete
  6. dugaan jadi ibu camtu la sis..
    even aish dah nak masuk 2 tahun ni pun ada peel tantrum masa tengah tidor
    kul 2-3pg jugak..
    huahuahua

    ReplyDelete
  7. Biasa la tu falsya. Anak2 akak ni pun blh tahan jgk. Tp xde la mana pun. Aus kalau nak demam or demam je ngamuk biasanya.

    ReplyDelete
  8. Biasa la tu falsya. Anak2 akak ni pun blh tahan jgk. Tp xde la mana pun. Aus kalau nak demam or demam je ngamuk biasanya.

    ReplyDelete
  9. comel btl Qisya..sian mummy ye tp biasa la tu xmau tido..hihi

    ReplyDelete
  10. cian mummy kan kena dera ngan qisya....huhuuu....
    foto yg last sekali tu qisya dh rupa daddy la akak tgk.... cam qisya ada rambut...hihiii

    ReplyDelete
  11. Alolo ciannye....memg baby de mse akan mengamuk cenggitu sya...geram jugak tgk peha die mcm nk geget geget jer

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...