Wednesday, May 14, 2014

:: Go Moby Go ::

Dah lama dh kite duk survey2 baby carrier nie sebenarnye..kite sehabis boleh nak elakkan beli baby carrier yg wat kaki baby tergantung sbb sooooo not good for baby punye hipsss..mana2 baby carrier yg wat kaki baby tergantung sooooo not good hokeyh..xkisah la baby carrier jenama ape pun..

Niat dihati nak beli Boba or Ergo..sbb this 2 brands adalah highly recommended utk baby carrier..tp tuh la bile dh highly recommended mmg harga pun high highly gak laaaaaa kan..ingat nak try wat x nmpk je harga boba or ergo nie...tp ttp nmpk gak harganye..canner???..kihkihkih..

So sabtu lps pas makan2 kat pit stop kiteorg tuh, kiteorg gie Mid...as usual mmg parking kat Gardens..sgt terkejut sbb the parking was very the lengang..hehehe..tenang je..siap boleh pilih2 nak masuk parking mana satu..heehe..

Then tgh jalan2 kan qisya dh start wat peel cranky die xnak duk dlm stroller..mintak didukung je..kalau tido je baru boleh duk dlm stroller..haiyooo..bdn mek tembun skang nie dh la hantapppp..boleh lenguh woooo kalau dukung..7kg  lebih katenye berat qisya skang..hehehe..bukan sekali qisya wat peel gitu..sbb byk kali la kite survey2 baby carrier nie..

Bile duk pujuk2 mok mok akhirnya mok mok setuju...sbb die pun tau betapa lenguhnye tgn dukung anak die..huahuahua..masuk Mother's Care nmpk baby carrier nie..
Moby Go namanye..bile tanye harga, mmg tertelan air liur gak..RM238..tp kire ok la lebih murah dr Boba n Ergo..bile try2, eh eh mcm selesa la pulak...tanye mok mok, "so mcm mana?".."ikut u la..i okayh je"..ngam..bile mok mok ckp okayh je terus beli..xde masa nak survey2 dh..

Moby nie dulu keluarkan moby wrap..baru last year kut kalau xsilap dieorg release-kan utk baby carrier..
Mek tembun dh terkepung dh dlm tuh..nmpk je mcm xselesa si qisya tuh..tp sebenarnye die okayh je..siap mata dh layu2 nak tido lg..asal boleh ke mek tembun mommy nie tau..hihihihi..terus pakai hokeyh..ko ado???..huahuahua..time nie terpaksa pakai jugak sbb qisya duk jerit3 xnk duk dlm stroller..
               Daddy kanggaroo..hahahah..
Mommy pun nak try gak..asyik daddy jer..hehee..serious selesa sgt2..sgt comfy..xsakit pun bahu bile pakai baby carrier nie..mmg best la senang cite..
Baby carrier Moby nie siap ade hooded lg..kalau ujan ke panas ke boleh tutup kepala motak tembun..;)))))

14 comments:

  1. hihi~amboi...selesa yea qisya...:)

    ReplyDelete
  2. Klu selesa better beli.sbb stroller mkn space pun ye.kan.

    ReplyDelete
  3. nampak qisya selesa tu...rase mcm kene hug....

    takpe2 mahal tapi berbaloi ....leh pakai lame tuk adik...adik ...dan adik2nye nanti ekekekeekek

    ReplyDelete
  4. ololo comel je.. dah lama tak pakai baby carrier.. macam dah tak larat bahu nak mikulnya.. T__T

    ReplyDelete
  5. stroller qisya leh jd troli brg mummy plak hikhik :)
    lagi selesa kot qisya tu bila dikendong camtu

    ReplyDelete
  6. Memang selesa. Kakak dulu masa ada baby pun suka guna macam ini tapi tak adalah branded macam Qisya punya. Kakak suka sebab kalau nak breast-feed pun senang. Tutup dlm tudung diam. Tahu-tahu dah lena... Cuma dulu punya style tak ada hood macam ini dah cantik dan lebih moden look Sya:)

    ReplyDelete
  7. huwaaaaaaaaaaaaaaaa...smpai ati mommy kan qisya....buat aunty mcm tu....hahhaha....

    ReplyDelete
  8. tenggelam terus qisya duduk dlm tu... senang klu kendong gitu kan.... :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum kesayanganku..
    Falsya, tak sakit belakang ke mengendung mek tembun..tak pe anak punya pasal..

    Sudilah kiranya menjengah aku dengan rasa rendah diri nya ingin menjemput
    Datin/tengku/cikpuan seri/puan seri Falsya

    ke blog aku yang tak seberapa..

    http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  10. sue dolu guna baby carrier yg biasa tu...kena bila time izz ni mmg tak mo langsung duduk dalam stroller..so pinjam2 jugak la carrier kat akak sue nigina tu...dier pon jarang pakai..sekarang ke mana bawak carrier ergo dier tu..mmg selesa pakai..seronok sgt/....sekarang mcm jadi hak milik pulok..hahahahha

    ReplyDelete
  11. yahooooo!!! dah bule jalan2 peluk2 mummy dahhh! amboiii.. selesanyaaa diaaaaa kat dalam tuuuu!

    ReplyDelete
  12. Thanks falsya sebab share pasal carrier ni memang tengah carik2 jugak yang mana ok.. :)

    ReplyDelete
  13. Nampak selesa dak tembun dok dalam tu.

    ReplyDelete
  14. salam,sepatutnye kedudukan bayi kena rapat keatas.sampai kita leh cium kepala baby..

    tgk mcm gambo kartun tu.dia leh cium kepala anak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...