Thursday, May 22, 2014

:: Boleh Ker Baru Jumpa Sehari Dah Timbul Rase Sayang? ::

Gambo nie kite amek last week kat klinik..kite demam, batuk ngan selsema last week..qisya pun terkene tempias smp ilang2 sore manja die..kihkihkih..

Kite selalu gie satu klinik nie..opkos ler kat area sri gombak..xkan kat subang jaya pulak..tp kalau gie sana kene nyanyi seround.."budak subang jayeeee mmg ade gayeee, hari2 hari rayeee"..wakakakaka..xleh blah lagu..leweh sungguh..

Klinik tuh kan kalau ade sorang doctor nie yg jaga mesti lama..bayangkan sebelum kite ade 3 org patient tp kite kene tunggu sejam setengah..pongeh wehhh tunggu lelama nie..nasib baik la qisya in a gud mood time tuh..tgh2 duduk, smbl pegang qisya, kite tgk2 henpon..ade wassup masuk..sekali dgr qisya ngekek2 gelak..bile toleh, tgk ade makcik sebelah nie tgh agah2 qisya..oooo, tuh la punca ngekek2 tuh yeee..huahuahuahua..

So smbl2 menunggu tuh kite borak2 la ngan makcik tuh..die teman anak die wat medical checked up sbb nak masuk UITM..suke makcik tuh duk agah2 qisya..setiap kali makcik tuh agah, setiap kali tuh la menggeletis qisya senyum n gelak..gediknye lahai anak mommy..smp makcik tuh naik suke ngan qisya..

"Ramahnye cucu nenek nie..nenek baru je jumpa cucu nenek nie terus dh rase sayang dh kat cucu nenek nie"..senyum je kite dgr..makcik tuh ckp cucu die kalau jmp die mesti nangis sbb jarang jmp..sbb tuh bile jmp qisya yg ramah tamah xtakut org, makcik tuh suke..

Qisya nie kalau gud mood ngan semua org die senyum..kalau kene time ngantuk ke lapo ke mmg mencebek je die..hahahaha..

Bile makcik tuh balik siap say bye kat qisya, pegang2 tangan qisya, salam qisya sekaliiiiiiiiiiii bukan salam kosong tau..makcik tuh "salam kait" ngan qisya..kite pandang dgn segan..makcik tuh mcm paham jer..terus die kate, "xpe, makcik sedekah"..Allahuakbar.."terima kasih makcik"..itu je yg boleh keluar dr mulut kite..

mommy loves u baby gurl..kekalkan gitu ye qisya smp qisya besau..senyum sentiasa okayh tau sbb senyum tuh kan sedekah..menurun dari sape la tuh asyik menyegih jeeeeee..

8 comments:

  1. Alhamdulillah, kalau aunty pun nak sembang sembang, muah2 dengan Qisya, geram sangat, senyuman Qisya membawa rezeki. Moga cepat sihat sayang

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dah sembuh dua beranak ni.. Geram juga tengok Qisya yg comey tu.. muaaahhhh :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. nnti dah besar sikit. dia dah kenal org n pilih org . tp ada gak baby yg ramah tamah je even dia dah pandai kenal org. umaira solehah mmg dah kenal org. bile balik belah atok nenek seremban(family mertua) dia mmg nangis mula2 sbb jrg jumpa. pas sejam dah ok. wahahahaha.

    rasa nya qisya n umaira leh ngam la. suka tenyum... murah senyuman. aminn.bila nk jumpa qisya ni

    ReplyDelete
  4. Wh teriba aq rindu bb aku pdhal tghr td jer dh jumpe..ekekeke

    Sian comey..pernah gak bb aq x der sore..kes batuk..sian dorang kan..:)

    ReplyDelete
  5. Rezeki qisya tu...:)

    Lama betul consultation doctor tu...3 patient kena tunggu sejam setengah! hahahaha

    ReplyDelete
  6. mesti la ada mummy qisya :)
    love at the 1st sight org jawa cakap hehehe.. ciknad pun dah sayang kat qisya walau asek tgk perkembangan qisya dr blog mummy je hehe

    ReplyDelete
  7. Salam

    Fuhh...kalau baby comey camnih kalau saya jumpa pon saya agah2 jugak...huhuhu

    ReplyDelete
  8. gud gurl... mmg gerammm je ble tgk bby2 yg pramah ni.. dan2 tu rasa nk gigit. heheh.. murah rezki qisya yek.. dpt salam kaut :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...