Thursday, May 21, 2015

:: Dah Berubah Dah Skit Mek Punye Behavior ::

Skang nie dh besar..opkos ler bertukau behaviornye..ye dok??..

Macam dulu, kite smp je umah mak kite, xdenye die heran de..tp lately nie, kalau kite balik jer, dgr je kite bukak gate, kite bg je salam, dgr dh bunyik loceng kaki die duk berlari nak gie kat pintu..owhh sho shuweet..pastu selagi xdukung die, selagi tuh mek duk merengek..kadang saje je kite nyakat, terus kite gie dapur..kemain die nangis getis die tuh ikut smp ke dapur..huahuahuahua..

Macam dulu, kemain susah nak ajak balik umah..selalu akan ade drama air mata la..start la nnt wat seni melentuk2 kan melentik2 kan badan..ngamuk2 xnk balik..smp tahap atok ngan nenek xleh antor smp ke pago..kalau anto smp ke pago, hurrrmmmmm, dari xde drama air mata terus akan ade..mmg sudahnye selalu tuh jugak la end up nenek atok or kakak kite kene antor mek balik..sebab atok n nenek jadik cair bile tgk cucu duk menangis xnk balik..hihihi..

Skang nie, senang sgt kalau ajak balik umah..bile ckp, "okayh, let's go home..babai qisya"..terus die yg berlari dulu gie kat pintu dulu..xnyempat2 plak dah nak balik..suruh "amin" atok nenek pun kemain susah sebab takut kite tinggal die..ahahahhaa.. 

Skang nie dh pandai dh hokeyh carik sendri apps Dibo die kat enpon kite..dh pandai carik apps youtube kat ipad sbb nak tgk upin-ipin..sendri tekan..tau plak die..bile dh dpt upin ipin, kemain duk tekan2 option upin ipin yg lain..nak tau kenapa???..sebab mek jenis xsabo nak tunggu smp advert tuh abis..kalau ade option yg die tekan terus kuau, "hai saya upin, yg ini adik saya ipin", haaa itu baru die boleh tgk smp abis..haiyooo..menurun pangai sapo tah jenis xleh nak bersabau nie..hurmmmm...;p

Nie ha budak tuh..
 cheeky smile sgt tuh mek..pepagi ikut atok ngan nenek ngeteh..
anyonyonyo..suci mukeeeeee baby mommy nie....

Dah pandai dh skang wat mommy mek ngan daddy mek gelak ngan keletah die..ade je akal die..gerammmmmm je.. 

10 comments:

  1. waktu mcm ni la rase nak simpannnn jgn besar besar..hahaha..geram okeh!!!

    ReplyDelete
  2. Bila dah semakin cerdik dia tahu siapa mommy/daddy dia. Tunggu bila dah pandai bercakap lagilah susah dia nak jawab sayang nenek ke mommy? Sebab keduanya Qisya sayang sungguh tu:)

    ReplyDelete
  3. memang cetak giler muka ayah dia ni

    ReplyDelete
  4. Assalam sya,
    he3
    macam tu la nak tau3
    my boboboy pun soper itu
    dedolu memang berkepit dengan opah
    tido opah
    mandi opah
    makan opah
    sekarang ni semua nak ibu
    tapi kalo ada ayah
    nak ayah sajork
    pampers ayah
    basuh yak2 ayah
    makan ayah
    tido ayah :P

    ReplyDelete
  5. Nak tanye, subang tu time tindik kat qisya die nangis kuat tak? lepastu ade tak bengkak2? ke kene pantang makan? heeee...cute la tengok budak tecik2 dah pakai subang nih.

    ReplyDelete
  6. Singgah petang...
    Yelaaaa...dah besar dah la mummy...
    mesti lah nak ikut mummy...:)

    ReplyDelete
  7. Samalah ank ros.. klu ke rumah tok mmg susah nk balik.. comeyyy la mata dia.. aunty suka.. hari2 nk telek ni... hahaha

    ReplyDelete
  8. makin besar perangai pun berubah budak2 ni Sya... nnt timbul perangai lain pulak... hahaa...
    gambar mek ke 2 tu...nampak sgt muka ddy mek... buat dahi kerut...

    ReplyDelete
  9. so sweet... makin besar makin panjang akai qisya ye.... moga gebu gebu sokmo yer qisya :) hehe

    ReplyDelete
  10. Omeii mek ni. Makin besar makin banyak akal ni. Ihiksss

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...