Thursday, May 14, 2015

:: TROPIKA ::

Dari qisya baby lagi mmg qisya guna produk tropika..start guna dari qisya kene "kurap susu" org dolu2 kate..abis pipi qisya..awak dh la putih ya amat..bile kene tuh, mmg ketara betul pipi merah..mmg nmpk sesgt laaaa..tp xpe anak mommy tetap chumelllll..heehe..
qisya pakai yg ini la..tp yg bau lavender..mmg highly recommended la kalau ade anak yg terkene "kurap susu"..kite pakaikan qisya lotion nie consistent jugak la..rasenye 2 minggu je kut pastu kulit qisya dh okayh dh..okayh tuh as in totally okayh tau..kulit jadik cantik normal balik..sementara nak okayh tuh mmg kesian la..sbb bile letak, kulit akan jadik mcm merekah plus luka..tp tuh la, kite letak jugak lotion nie kat pipi qisya even pastu die menangis, menjerit mengamuk sbb pedih..

Pastu lotion nie boleh je lumur kan badan anak..

Selain dari lotion tuh, kite ade jugak pakaikan qisya herbal cream tropika..yg warna kuning tuh..bg kite cream nie elok..nak2 pulak bile qisya selsema..kan baby xtau mcm mana nak kuaukan hingus..bile kite lumur dada ngan belakang pastu sumbat skit cream dalam idung die, pastu qisya akan bersin2..sambil2 tuh kuau hingus je..

Tp tah la..so far qisya okayh je ngan cream nie..mmg asal abis je akan order lain..nasib baik la dak opis somi kite mmg jual produk tropika nie..asal abis je order..asal abis je order..smpkan somi kite jadik die punye testimonial..hehehe.. 

10 comments:

  1. sue pon pregnant BB kali ni...mmg sue dah start beli sikiit2 barang baby yang brand tropika ni..nampak macam ok..nak try jugak..lagi2 herbal cream tu sue suke, bau dia best kan

    ReplyDelete
  2. ehh sepppp ko apesal asyik sama je nie...akak pun pakai ni kat syakirah mok tauuuuu

    ReplyDelete
  3. nie boleh syor kan kat kakak ipar nieyl ni..
    sbb bby die pun ade masalah yang same..

    ReplyDelete
  4. Assalam sya,
    iols tak pernah dengor lagi jenis jenam ni
    ghaser2 kat penang ada dak??? :)

    ReplyDelete
  5. Sebab anak anak saya semua boys, so mmg tak wujud la segala macam losyen2 ni...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam doc,
      he3
      samalaaaaaaaaaaa
      my boboboy nyer losyen adiah masa new born tu dok ada gi tersimpan
      tu pun kebanyakkannya iols dah bgi my sis sebab anak dia gegirl :)

      Delete
  6. slm mommy qisya.... eija blm pnh try lagi brand tropika ni.. nnt boleh try cream herba tu mcm best je kalu dia selesema then boleh bersin senang nak nyah hingus kann... selama ni guna petua org tua2 ja letak kunyit hidup hihi... kdg kala letak baby balsem :)

    ReplyDelete
  7. falsya nak tnya... vco perisa blckcrrant tu sedap keh?? errr tengah servey vco yg berperisa kehkehkeh... ada ambik brand biorich tp tak boleh telan... bese la org prggy ni tak normal sikit hahaha

    ReplyDelete
  8. Tak pernah pakai brand ni lagi. Mungkin untuk next baby boleh cuba...errrrkkkk...ekekeke....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...