Friday, May 8, 2015

:: Panel TV Yang xSelari ::

Haihhh..potong betul tau..sabtu 2 minggu lps, kiteorg xkuau umah sebab dh janji ngan org yg nak pasang panel tv..dieorg estimated dtg kul 4-8pm..hurmmmm, mmg xleh nak kuau gie mana la..kalau kuau pun takat gie tapau nasi ayam dekat taman melawati jer..

Tgh syok layan running man, sekali kul 5.45pm dgr bunyik lori dpn umah..bapok besau lori die..terkejut kite ngan somi kite..kihkihkih..

Bile nak pasang tuh dieorg ukur2 la nak pasang mcm mana, tinggi mana..tp seriously, kite mcm xberkenan memula sbb panel tv xselari..by right center la kan tp panel tv tuh kene buat ketepi skit sbb plug point kat dinding belakang xngam ngan lobang kat panel tv tuh..haihhh, nak buat mcm mana..terpaksa kene bg xselari..dieorg pun xleh nak adjust dh sbb panel tv tuh punye bracket dh mmg fix gitu xleh adjust..hurrrmmmmm, xpo la..nak buek camno kan..
kite nak tv tuh bawah ekon..baru center..nie panel tv nie dh more rapat to tangga..tgk plaster ceiling pun dh boleh tau x center..T_T
kan kan kan..ketepi sgt kan..dh dekat ngan tangga kan..mmg bile pasang tuh kite mcm, "alaaaaaaa xbestnyeee..kalau dpt ke tepi belah kiri skit dh cantek dh"..tp tuh laaa..hurmmmm..
tuh la kan nak buek camno..terus minggu tuh jugak gie ikea carik bende alah yg zig zig hitam putih tuh..so xde la nmpk sgt kut kan..kan kan kan..ke nampak jugek..hahahaha..tp xpe la janji yg kat tepi tuh x kosong..muahahaha..sebelum letak lack kecik tuh kat situ, mmg nmpk sgt la ketara sbb belah kiri tuh kosong..nie dh letak bende alah tuh, xde la nmpk sgt..

Pasnie misi nak mencarik bracket tv pulak utk gantung tv kat panel tv..wat masa skang nie letak bawah dulu..settled carik bracket tv, misi utk deco hall atas pulak..kengkonon tmpt daddy mek nak beristirehat main game die katenye..hahaha..

Panel tv tuh beli kat Perfect Living punye fair kat PWTC..antara yg murah n design yg okayh la bg kite..booth Crown Princess..yg lain2 kiteorg tgk ade la yg range lebih kurang rege yg kiteorg amek nie tp design mcm xde kualiti..yg lain2 xyah cite la semua berbelas ribu..giler punye harga..itu kalau duit byk smp xtau nak buat ape boleh la beli..huahuahuahua..

Harga xyah la tau berapa..kite xsuke sebenarnye nak bgtau harga2 nie..kalau 100-200 kite bgtau la..tp kalau lebih, biarlah rahsia..kalau ade sape yg terserempak ngan somi kite tuh nnt xyah la duk tanye2 somi kite tuh berapa rege ke, perli2 cantik panel tv ker nyeah..kepochi sgt pun xelok u'olls..u'olls pun dpt bonus kan..so zip it..*peace*..

21 comments:

  1. Nasib baik ada rack tu..klu x mesti nampak lapang..tp klu buh pasu tinggi dengan bunga pon dah nmpak elok kot

    ReplyDelete
  2. cun la..
    pandai falsya deko2 kasi cun camtu
    takde la nmpk ketara senget sebelah bila dah letak lack tu kan..pasni mek kene tolong mommy kemas umah, okeyyy! :)

    ReplyDelete
  3. Singgah pagi...
    haáh la...x centre..klu nieyl dah bising² dah kak..huhu...
    nieyl tinggal nak pasang wallpaper kat area tv..:)

    ReplyDelete
  4. Lawanya... kite tak tau la billa dapat deco rumah sendiri.. tsk tsk tsk.. :(

    ReplyDelete
  5. cantik sya..umah luas boleh la camni..
    mampu berangan dulu..
    kitorang hanging kat dinding jer bracket tv..bergegor telinga bunyi drill..huhuuu

    ReplyDelete
  6. cantik juga falsya..pandai menghias

    ReplyDelete
  7. tension tau kalau kena ngadap benda yg kita x puas hati hari2..

    ReplyDelete
  8. Sikit aje tu kalau tak di inform tak perasan pun
    Falsya jenis yg particular mestilah nampak lagi pulak rumah sendiri kan..

    ReplyDelete
  9. CANTIK LA....WALAUPUN TAK CENTER KAN....SYA NAK JUAL UMAH, NGAN SUE YE...TP SEKALI PERABOT..HAHAHHAHAH

    ReplyDelete
  10. running man (^____^)v best!!! suka jugak layan...

    ReplyDelete
  11. cantik walaupn sya cakap x center.... bila dah pandai deko mendeko ni lagi la cantik...:)

    ReplyDelete
  12. Cantik sgt walau awak tak brp puas hati tp lawa kat mata LM. Alaaa br nk tny harga tau!

    ReplyDelete
  13. uolsss..lawa sgt.. mmg teringin nk buh tv lekat dinding cenggini.. tp blm ada fulus..

    ReplyDelete
  14. Alahai...akk ckup bekenan panel tv tp tggu umh akk siap dulula br blh pk2

    ReplyDelete
  15. memg ntik...berkenan tgk panel tv tuh..tp tuhlah xcentre xleh buat ape..nsib baik beli zig zag tuh cover yg kosong kt tepi tuh kan

    ReplyDelete
  16. cantik n kemas....takpe laa sikit jek tak centre nye tu...mujur pandai cover...dieorg pun kadang2 buat kejer main asal boleh jek kan.....

    ReplyDelete
  17. chantek panel tv nih. berkenan pulak. huhu!. nice blog! saya new follower awk. huhu!

    ReplyDelete
  18. Kemas jer tengok. Ok dah tu. Tak centre pon sikit jer.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...