Tuesday, May 5, 2015

:: Sofa Baru ::

Nak tgk x sofa baru kite..
 tadaaaaaaaa..putih suci berseri..muahahahahha..

Membongak yo ko nie sya...hahaha..xde la mana ade sofa baru..cuti 4 hari lps membasuh mencuci segala bende..termasuklah sarung sofa kite nie..susu mek, air tumpah, belum cite tgn mek tuh duk mencalit coklat la ape la kat kusyen..hehehe..

Bile bukak sarung kusyen nie mcm cantik la pulak kaler putih kan..tuh kite cakap ngan somi kite, "cantik kan sofa kaler putih..nnt tukau kaler putih lak nak?"
"aah, pastu xsmp 2 bulan abis hitam sofa"
hahahaha..

Alang2 tuh meh ler kite banje gambau mek tgh layan upin ipin..
 dh mcm tgh baring kat katil hotel..sbb mcm ade cadau..ahahha..
kemain kusyuk lagi kan mek layan upin ipin..

Cuti 4 hari u'olls gie mana?..kiteorg xgie memana pun..duk umah je..ade gak ajak somi kite gie jenjalan tp tetibe last minit rase mcm malas lak nak jenjalan..bile ckp ngan somi kite xyah la gie jenjalan..duk umah je la 4 hari cuti, kemain suke somi kite tuh..ahahahhaa..tah pape tah..

Tp nasib baik gak la xgie memana..jammed merata kut..

21 comments:

  1. Singgah pagi...
    nieyl pun cuti 4 hari x ke mana pun kak...
    first malas...second belum gaji..hahaha... :P

    ReplyDelete
  2. geng la kiter sya...pon cuti asik mendobi je keje

    ReplyDelete
  3. syok ada sofa baru tu..mcm katil

    ReplyDelete
  4. Cantik sofa baru,,,hehehe...Kitorang pon tak ke mana. Cuma bawak anak² gi reka zone. Pastu mengecat rumah. Pre raya punya cat gittew. Nanti dah posa kemalasan plak...heheh...

    ReplyDelete
  5. suci sangat nih.. amboi mek tu golek.. gigit bontot baru tau

    ReplyDelete
  6. sama mereput kat umah 4 hari..kekekekeke..

    ReplyDelete
  7. Sy baru je servey sofa..berpinar bijik mate tak tahu nak pilih yang mana satu.Last sekali keluar tak beli apa-apa.huhu

    ReplyDelete
  8. hahaha..ktorg kalau nk putih mmg xleh ler..kang ade je tompok2..memang xleh nk cantik lnsg umah..

    ReplyDelete
  9. Gigih btul sofa warna putih..klu akk mau pk 18x...huwaaa...sure sis falsya ni rajin nih...hehe

    ReplyDelete
  10. luth dah start mewarna, mek bila lagi?

    ReplyDelete
  11. elok sya kaler putih..boleh mek wat mural..
    kalo umah zee mau tahan seminggu jerk..hahahaa

    ReplyDelete
  12. Kalau tak kerana budak gebus ni kakak tak tinggal komen tau - busy sangat ni
    Macam mem besar Qisya buat sofa ikut selesa dia. Nak baring ke, duduk ke suka dia aje:)

    ReplyDelete
  13. cuti 4 hari dok umah je malas nak sesak ngan jem tue...klu dapat sofa besar macam tue maunya tido kat ruang tamu je..hehehe

    ReplyDelete
  14. senyum sorang2 mek layan upinipin yer... duduk rumah pun best sya... dpt masak dan kemas rumah bagai...hahaa

    ReplyDelete
  15. sedap lah mek landing atas sofa pasni :D

    ReplyDelete
  16. amboii sakan mek ..

    haah , jem sesgt .. tp kitrg redah jgk ke Cameron ... bkn selalu redah , dh biasa.. balik tganu 21 jam relax je... g CH baru 12jam bahhaahahahahahahah cm pi oversea

    ReplyDelete
  17. Assalam sya,
    iols cotik 4 hari tak lekat di rumah
    sob3

    ReplyDelete
  18. mmg pun jem merata tmpt.. baik dok umah dendiam
    eh, ramai la pakai carpet tu, jadi macam terbekenan plak.. kene p.ikea ni, hehe

    ReplyDelete
  19. seghonok landing ye mek... sofa empuk gamak nya... snap gmbar pun da tak sedoo hihi... eija cuti 4 hari balik kampung pahang.. rasa lama sgt tak balik terubat dah rindu... :)

    ReplyDelete
  20. salam singgah tghri...

    sudi-sudilah lawat blog saya
    http://85mutiarabeauty.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...