Monday, May 11, 2015

:: Will Try To Move On! ::

it's true aight..

Mak kite selalu ckp, selalu ingatkan kite,
"bio ler dik org nak buat ape ngan kite..nak perli kite ke nak nyindir kite ker..
senyap je..buat xtau je..toksah nak lawan2..
kalau kite duk bising2 nnt, org xnmpk salah die..
org akan nmpk salah kite..
padahal bende tuh mmg salah die"

My mother is the best mother ever!..
xde siapa boleh gantikan tmpt mak kite..
Happy "belated" Mother's Day mak!

Kalau kite cite kat mak kite ape yg makhluk asing sekor tuh buat kat kite, xabis2 asyik nak perli kite, nak nyindir kite, kutuk2 family kite, ckp xelok pasal mak kite abah kite, kutuk my aunties and uncles, ayat yg sama jugak la mak kite akan ckp..walaupun kite cite ape yg makhluk sekor tuh duk ngata die belakang2..that's why i said, she's the best mother ever!..my ONE n ONLY mother!..

Kite akan cube buat ape yg mak kite suruh..cube!..yes sya, cube!..ignore kan je org mcm nie..ikutkan hati memcm nak maki makhluk sekor tuh..tah dari mana planet dtgnye makhluk tuh..puaka sgt mulutnye..kalah azwan ali u'olls..tp kalau nak ikutkan mmg dh lama dh kut kite buang makhluk tuh jejauh dari idup kite..bezanye cume xleh nak lari mana jer..lgpun, i've lost my respect towards her dy..dh bertahun dh rasenye respect tuh hilang..mcm mana die letakkan level mak abah kite dekat bawah tapak kaki die, mcm tuh jugak la kite jatuhkan respect kite kat die..kat bawah tapak kaki kite..

Kite bukan nak ikut pangai jahat die..like, ape beza ko ngan die kalau ko buat bende sama..okayh, kalau kene kat kite je, kite boleh lagi nak tolerate kut walaupun ssh..tp kalau dah melibatkan family n sedara mara kite, mmg sorry la kite nak diam..lgpun ko bukan jenis manusia yg layak dapat respect dari aku..remember that!..ade aku kesah ko tuh sape..

13 comments:

  1. btul kata2 mak falsya tu..
    sabar.. tu je la yg dpt bezakan antara kita dgn org yg jenis camtu

    ReplyDelete
  2. bila dah libatkan family mmg hanging lah kan. tp pedulikan jelah. mulut org ni xleh tutup. Janji Allah tahu apa yg kita buat sudah..

    ReplyDelete
  3. Ye la...bior la lantak org nk buat kita...dh tu je yg dia berani buat...selalu org mcm ni dia looser...

    ReplyDelete
  4. sokong dengan kata2 mok mok...suami la salah seorang yg selaloo bagi kata semangat bila kiter sang isteri ni down kan

    ReplyDelete
  5. Tak apa la akk..
    byk kan bersabar...
    Allah tu ada...malaikat kiri n kanan ada...
    biar mereka yang jalankan tugas mereka..
    Allah akan tlg hamba nya yang SABAR :)

    ReplyDelete
  6. Betul ikut nasihat mak tu
    Belajar tenangkan hati lama-lama kesabaran jadi ubat sakit hati yg ada..

    ReplyDelete
  7. betul tu.
    pendek kata biar je dia snsorng.lama lama dia sndiir tahu.

    ReplyDelete
  8. banyakkan berdiam dari bersuara..tu lagi elok,kan kan

    ReplyDelete
  9. Manusia ni kalau kita balas lagi macam macam dia cakap nanti,

    ReplyDelete
  10. Betul tu, abaikan cakap2 negatif orang sekeliling..
    Orang dengki ni sebab kita lebih berjaya dari diorang, kita punya apa yg mereka tiada sebab tu mengundang perkara negatif dari mereka.. Dengki kan...

    ReplyDelete
  11. aahh sya buat dont know je ngan cakap2 org tu... betul apa mak sya cakap tu.... buat sakit hati je layan org gitu....

    ReplyDelete
  12. Assalam sya,
    letak ja dia kat kaki uols
    iols yang baca pun berapi tau3
    memang pantang kalo libatkan bab family ni kan3

    ReplyDelete
  13. Abaikan jer lah org tu. Dan penat mangata nanti diam lah dia. Sabar itu indah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...