Wednesday, May 6, 2015

:: Kidz & Creme ::

Sabtu lepas kut, kiteorg gie Setia Alam Convention Centre sbb ade poplook punye warehouse sales..kite ncn malas nak gie sbb kite bajet mesti ramai org..pastu somi kite duk ajak2 jugak gie warehouse sales poplook..last2 kite pun gie la sbb kalau somi kite duk beria ngajak mesti la somi aiii nak belanja..muahahahha..

Gie sana xde la ramai sgt org..xde pun amek byk baju..takat 4 dress je..total utk 4 dress tuh 100hengget..pastu xtahan somi kite tanye, cukup ke..tuh byk2 tuh xde menarik ker?..hurmmm, xde menarik pun..kalau ade pun xde size..size yg ada semua L ke atas je..kalau kite pakai mmg nampak sgt la mcm baju pinjam kan..hehehe..

Bile kite kate cukup la 4 nie je..terus somi kite cepat2 kate "okayh, jom2 bayau sebelum domok aiii ubah pikiran"..wakakaka..suke nau nak nyakat..bile kite kate ade yg menarik tp kat website la..sini xde..terus lari ngan qisya ke tepi..ahahahaha..mmg perangai tau somi aiii ituw..hehehe..

Pas settled kat poplook tuh, kiteorg gie makan kat Kidz & Creme..dh alang2 kat sana kan..nak gie sesaje mmg idok ler kan..alaaaa, restoran abg aaron..ehhh, abg aaron katenye..tp bile gie sana die xde..wife die je yg ade...cantik kak diyana..suweet sgt3..kecik je orgnye..
 restorannye..
 minah menu..hihihi..
mmg kalau dh pegang menu, xde sape boleh amek..
mek duk tgk menu dekat sengahjam tp order xpun..
ngeeeee..
 air kami..xingat air ape..
biasa2 je..nothing special..
 aglio olio..
somi kite kate, 
"isteri i buat lg sedap"
kembang jap..wakakakka..
 bruschetta..biasa2 je la..
dh lama xbuat bruschetta..
weekend nie nak buat la..
 carbonara..
actually carbonara nie kite order utk  mek..tp kite order yg kids meal..
bile dtg yg mcm gini, kite tanye la, betul ke ini carbonara for kids..
pastu org tuh dtg balik after tanye kawan die, die kate aah, tp size besar skit..
which mmg dh terang2 kite tau die tipu sbb sebelum nie ade 2 3 budak duk makan carbonara for kids..mmg totally lain..tp sebabkan malas nak argue, so makan je..

xbg byk pun ke qisya makan sbb carbonara tuh pedas..dieorg letak chili flakes..makan je nangis makan je nangis sbb pedas..sudahnye makan fries je..sian qisya..dh la tgh lapo..

Part tuh mmg failed la..
creme brulee..sedap jugak la..

Overall makanan kat situ so-so jer..mmg part makanan qisya tuh potong gile la..yg lg sakit hati dieorg charge harga normal carbonara..bukannye harga carbonara for kids..malas nak create scene..some more dh makan dh pun..

Kirenye kalau nak gie lagi mmg idok ler..sekali je kut..nak merasa je pun..n kalau tetibe tersesat kat area setia alam pun rasenye xpe la, baik makan kat mamak je..haaa, gitu la kirenye..

Sorry abg aaron..

10 comments:

  1. so-so je ye..ok la kan..janji boleh telan kan

    ReplyDelete
  2. Kesian Qisya tak puaslah makan kalau dah kata pedas manalah tak menangis.
    Kalau dah silap apa salah mengaku dan tukar. Geram pulak kakak.

    ReplyDelete
  3. kalo abang aaron ada aritu boleh dimaapkan ke idak agak-agaknya?hehheee
    gitu la sya..kadang macam gah kita nak cuba..
    sekali tak sampai expectation la pulok..

    ReplyDelete
  4. Assalam sya,
    haaaaaaaaaa
    abang aron tu huntung tau
    sebab sya mommy mek yang makan situ :)
    kalo sha, ibu si fayyadh kaaaaaaaaaa
    bukan takat scene ja, riuh satu setia alam :P
    p/s : iols pun nak kena buat buschetta la weekened ni :)

    ReplyDelete
  5. oh..yeke kak...hmm...
    klu x silap nieyl yg best n popular kat situ #nutellaCheeseTart :)
    Akk x try ek?hihihi

    ReplyDelete
  6. dah dekat ngan kiteeee!! nape tak ajak skali, haha!
    teringin gak nak p sana, tp dah baca review camni, sadaqallah je la jawabnya.. rugi jek $$$ hehehe

    ReplyDelete
  7. Amboii mek. Ralit nak pilih menu. Hahaha.
    Akak entri ni kejaaaam. Lapo :P

    ReplyDelete
  8. Kemain mek kecik tuh pilih menu ye..geget kang

    ReplyDelete
  9. Fuhh!! tang menu tu mengancam jiwa betul..
    Pandai mek pilih menu ye..kikiiii :)

    ReplyDelete
  10. aisehh meleleh ayaq liur mak jah... hehe..ingat nak try jugak tp tak jadi laaa haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...