Thursday, May 14, 2015

:: Harumanis Yang Harum Dan Manis ::

Rasenye semua tau kut skang nie tgh musim harumanis kan..hehe..mmg teringin sgt la nak makan..tp kite xngandung tau..rasenye la..eh, ahahahaha..

So kite ade la update status kat fb..tanye ade x yg tau kat mana nak order harumanis nie..alhamdulillah..ramai yg respon..ramai yg terus pm..

Pastu my one and only kawan baik lelaki yg bengong lagi botak tuh duk komen sekali..wakakakaka..xabis2 suruh PM die PM die..xkisah la pasal ape..asyik suh PM die jer..sebab tuh die bengong..muahahaha..

Last2 kite wassup die..die kate kawan die ade amek order utk harumanis nie..kompom yg ori..kalau nak dlm masa terdekat kawan die boleh anto buah harumanis nie..kebetulan, member si botak kate mmg ade trip lori nak anto harumanis ke kl..so kite order 3kilo..alhamdulillah rezeki kite ade..dpt 3kilo tuh jugak..

Kali nie mmg berguna jugak PM ko tuh tak..wakakakakaka..

Order kelmarin, semalam dh smp depan umah..happy sesgtttttt happyyyyyyy..
tadaaaaaaaa...ade 7 bijik sebenarnye tp sebijik kite dh kupas bg mak abah ngan kakak kite rase..pastu sebijik dh bg sorang satu..hehe..

Mmg manissssss sgttttt..kalau makan byk boleh kene kencing manis rasenyeeeeee...ngeeeeee..

Member si botak ade kol kite bgtau awal2, kate die akan bg half yg masak, half yg xberapa nak masak sgt..xde la kate muda tp xmasak sgt lagi la..so yg xmasak tuh jgn masuk dlm fridge lagi katenye..biaukan kat luau dulu..bgs kawan ko tak..baik, berbudi bahasa..jujur..ewahhhhhh..ahahahahaha..

Mahal wehhhh...xmampu la nak order 2 3 kali..sekali je sudah..janji dpt rase..

29 comments:

  1. Singgah pagi....
    wah!sedap ye kak?

    ReplyDelete
  2. nanti kat mara ade festival harum manis ni 20-21hb may

    ReplyDelete
    Replies
    1. kompom ramai org kan..akak gie ke kak..nak pesannn..ehh, ahahaha

      Delete
  3. tgh musim kan....sedap gile...manis meletup2 kat mulut...heheheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. lan lieya..sedap..mmg manis gile..

      Delete
  4. Replies
    1. hahaha...asyik tgk org psot je..smp tingin jadiknye...

      Delete
  5. Dapat yang manis mamcam ni tak menyesal beli kan? puas hati dapat makan. I ritu dapat yang masam. Tak tau lah orang tu nak untung cepat ke ape dah mask betul pun still tak manis lepas tu jadi tawar. Dah bukan harum manis, jd harum masam. Sabo je laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaaiiiii kesiannye dpt yg masam..mahal ke belinye?..kalau mahal org tuh jual, nak cpt2 gie wat haji gamaknyeeee...xberkat niaga kalau gitu...

      Delete
  6. Akak pun teringin nak makan mangga harum manis ni.. smpi sekarang tak dapat lagi..
    Di shah alam ni mana boleh dapat ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. falsya pun order buah nie kak..sbb xtau mana nak carik..

      Delete
  7. wah sana sini harum manis
    weih ni bkn harum manis telen kan?
    sbb laki adik aku bila anto trailer, dia nak bwk kuar tak boleh..
    kastam timbang and leboh je dia rampas

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la weh..aku pun xtau dari mana dtgnye..hahahaa..kalau kastam rampas yg lebih tuh dieorg buat ape?..masuk perut sendri ker?..

      Delete
  8. Mertua adik akak baru kirim dari Perlis. ..11 biji sekali hantar...itupun x puas makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aiiii 11 bijik?..byk tuh..mmg kak kan..xpuas langsung..nak makan pun kene berkire2..hehee

      Delete
  9. harummmmm & manis!

    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgttt harummm sggttt manissss...hehe

      Delete
  10. Kalau dah nama pun harum manis bau dia pun dah menggoda dan rasanya memanglah manis.
    Kakak suka blend masukkan dlm fridge sedap tau - macam makan icecream...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh ade method lain nak makan harumanis nie..blk umah nak try...sedapnyee..makan sejuk2 plak tuh kan..

      Delete
  11. Nyummmy.. ros pun tjebak beli.harga boleh tahan la.. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ros..rege die tuh yg buat sekali order je dh la kut..hahaha

      Delete
  12. Waaaaa. Saje buat Nani mengidam. Hahhahaha

    ReplyDelete
  13. Kat utara sekarang ni musim buah mempelam... mempelam harum manis salah satunya.... memang terbaik buah ni ok.... manissss sgtt.... makan dgn pulut santan best tu Sya....hehee

    ReplyDelete
  14. Assalam sya,
    empat ketui ni bapa kilo????

    ReplyDelete
  15. kak sya, beli sekilo berapa hengget??? haha...

    ReplyDelete
  16. Akhirnyaaaa...nak jugak harum manis :-(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...