Friday, March 20, 2015

:: Ade Lagi Ke Yang Menjual Nasi Lemak Murah? ::

Sekarang nie setiap pagi dan petang, kite akan "singgah" kl sentral..singgah nyeah..rajin pulak la kite nak menyinggah sana saje2 je tanpa sebab..dh la weekdays pulop tuh..nak kate sejalan sehala dgn jalan gie opis, mmg idok le kan..ape ke sehalanye dh kalau jln yap kwan seng ngan kl sentral..dr gombak lak tuh..xker ibarat mcm turun bukit naik bukit pastu turun bukit balik..hehehe..

Kite dropped off somi kite la kat kl sentral tuh..somi kite kan dh tukau department..so card parking kat department lama dh kene pulangkan..somi kite nak bawak kete mcm mana kalau xde card parking..naik train??..pepagi time weekdays nak naik train??..memula somi kite kate nak naik train..tp kite mcm nganjheng somi kite..sanggup ker u nak bersesak2 ngan org yg at the time nak ke opis jugek..mmg idok ler..kihkihkih..

Kite xkisah pun..boleh berdetim2..berborak2 dlm kete..bukan selalu dpt peluang gitu..ye dok???..ngeeeee...so for time being, ke kl sentral la kite 2 kali sehari..pagi dan petang la kite pit stop kat bangunan SSM tuh..smp bile???..smp la somi kite dpt card parking..bile xtau la kan..

So otw nak ke kl sentral lalu jalan kuching..setiap kali lalu situ, turun je dr duke highway, depan skit kan ade pump station..bhp ke ape tah..xingat la..kat situ ade yg menjual nasi lemak..ade la dlm 3 org duk menjual..selalu tuh jugak la kite tgk ramai sgt org membeli..terdetik la jugak dlm hati kadang, "sedap ke nasi lemak tuh..ramai org beli"..tp rupenye ada yg menyahut, "ntah la..mana la i nk tau sedap ke idok"..ehhh rupenye xterdetik dlm hati..terkeluau dr mulut sebenarnye..hahaha..

So td gie la singgah jap..mesti la kite beli kalau dh singgah..kate pun joyah terbesau..mesti la nak tau sedap ke idok nasi lemak tuh..
kite amek sambal sotong..

Seriously sedappppp..sedap sgttt..sambal sedap..pedasssssss..me loike!..portion pun byk..sotong xkedekut..byk jugak la die letak..ngam2 soi je makan smp abis nasi..bg kite byk la portionnye..tp kalau org yg jenis pelahap xtau la cukup ke x..ngeeeee..

Terkejut kite bile tanya akak tuh berapa hengget..mcm xpercaya je tau..seriously terkejut kite..sego terus mata bile dgr..3hengget je u'olls..dua kali kite tanye akak tuh..3hengget jugak jawabnye..haaa ko, kemain besau rege tuh..kite duk bajet dlm 5hengget gitu tau..seriously nasi lemak sambal sotong yg boleh consider besau portionnye 3 hengget jer????..some more in the middle of kl???..gotta be kidding weh!..harus kite singgah beli breakfast kat situ kalau setiap kali kite lalu..tp tuh la..jln kuching bukan laluan utama kite kan..lalu sana pun kalau nak anto somi kite gie opis je..

Burpppp!!.alhamdulillah..excuse me!..wakakakakaa..

p/s : so jawapan kepada soalan kite..ade lagi ke yg menjual nasi lemak murah?..jawapannye ADA...;D

7 comments:

  1. murah sangat tu kalo area kl..murah rezeki akak yang menjual..

    ReplyDelete
  2. Oklah tuh akk...
    klu kat kedai mak nieyl still lagi rm1 tau nasi lemak daun pisang :)

    ReplyDelete
  3. Assalam sya,
    murah yer
    iols besa dok mkn nsi lomak sambai ayam+ikan bilis+telor RM1.50
    Ayam tu secoet ja la he3

    ReplyDelete
  4. Sya...jalan kuching meow meow tu memang laluan kite hari2, dulu ade satu je gerai nasi kat situ sekarang dah 3. Hehehe kalau nak lagi murah & ade lauk nasi lemak daun pisang area titiwangsa rm1 je nasi lemak situ. Sedaaappp.. portion kecik la tapi so kene makan 2 bungkus, hihihihi..

    ReplyDelete
  5. 3hengget jeee?? sini nasi lemak bodo bodo je dah rm2.50 weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hahahah nangisssss

    ReplyDelete
  6. tetiba rasa nak pergi jugak kedai tuu. murahnyaaaa

    ReplyDelete
  7. Memang nampak sedap. Nasib baru lepas makan nasi lemah sutun jugak ☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...