Monday, March 16, 2015

:: Tortilla Wrap Yang Ranggup Yang Sedap ::

Sebelum nie kite xpenah buat tortilla wrap nie..betul aiii xipu yu..huahuahua..skang nie baru 2 kali la buatnye..kihkihkih..org lain dh berkali2 buat dh..kite baru nak buat..hehe..husband aiii tuh mana nak makan nasik skang time malam..diet katenye..sbb tuh la skang nie jari kelingking die dh kecik skit..wakakakka..

Susah tau kalau org diet nie..bukan susah ape, susah nak pikir nak masak ape..otw balik dari opis, sepanjang jalan tuh kite duk pikir mende ape la yg nak masak utk dinner nie..kalau ari isnin senang skit sbb ade pasar malam..kihkihkih..

Sambil2 pikir tuh tetibe tingat ade tortilla wrap kat freezer..tuh yg tetibe jugak terpikir nak wat tortilla wrap..smp sri gombak singgah market jap beli barang2..

Sooo, buckle up gurls..
hehe..

Kite wat honey mustard dressing..
sedapppppppp sgt bile makan dgn tortilla wrap..
 bahan2 nak buat pun senang je..
guna 4 barang je..
- lemon
- mayonnaise
- mustard
- honey

gaul2kan je semua..kite xde sukatan utk wat honey mustard dressing nie..
main agak2 main rase2 jer.. 
 selepas diagak2 selepas dirase2 maka terjadilah honey mustard dressing yg sgt sedap ini..muahahaha..
 utk ayam kite pakai yg ini..
sedapppp..rangup2 pedas2..
 tadaaaaaa..
 tortilla wrap pulak kite guna yg ini..
korang nak guna yg mana2 pun boleh..
xkisah brand pun..
 okayh, let's wrap the tortilla..kihkihkih..
sayur2 pulak guna yg basic2 je..
mentimun tuh kite guna mentimun jepun..sedapppp..
salad n tomato..dh settled..
 susun2 je semua bahan2..
pastu wrap la semua..

Serious sedap..makan satu pun dh cukup..yg penting dressing tuh..kene letak byk skit..cili sos xyah byk pun xpe sbb ayam tuh itself dh pedas..

Cer cube cer try..ngeeeeeee..

11 comments:

  1. menarik jer.. boleh cuba laa nanti..

    ReplyDelete
  2. ida suka grill chicken. konon lebih healthy! HHAHAHHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya & ida,
      tumpang lalu :P
      ida kena berhealthy kan3 he3
      akak jugak tak ter-healthy2 lagik ni sob3

      Delete
  3. hihi..akk nak tahu x..nieyl baru je amek resepi...
    tapi x buat2 lagi..huhu..konon nyer nak start makan makanan yang sihat..huhu...

    ReplyDelete
  4. nani pun hari tu buat ni jugak masa diet. hahahah.

    ReplyDelete
  5. Yummmm.. mmg nmpk sedap la.. nk kna try jgk nj

    ReplyDelete
  6. suka benda nii tapi tak suka sayur!

    ReplyDelete
  7. suka sgt2 letak sayur bnyk2.. so yummeyh..

    ReplyDelete
  8. dapppp.. selalu buat aym sendiri je.lps ni blh la try guna ayam siap sedia tu.lg cepat kan.dh ada baby ni semua nk yg ekspress je..
    thanks sya berkongsi :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...