Thursday, March 19, 2015

:: Suke Gigi Berkaler ::

Kite kan dari dulu tingin sgt tau nak pakai braces..wakakakaka..sgt gedix kannn..setiap kali kalau gie jmp dentist nak cuci gigi, setiap kali tuh la kite akan tanye dentist tuh berapa hengget kalau nak pakai braces..kalau dentist sama idok le teman dok nanye..mau kene cabut semua gigi teman..tiap kali asyik soalan sama jerk..ekekeke..kalau gie klinik lain2, baru la tanye..saje la nak try luck..ahahaha..

Tah la kite suke tgk org pakai braces..padahal xtau betapa seksanye, betapa sakitnye org yg pakai braces tuh..hehe..kite suke sbb braces tuh boleh tukau kaler..mcm2 kaler getah boleh pakai..n plus, semua org yg kite kenal pakai braces semua kurus..ehh, sebenarnye itu sebab utama kite nak pakai braces..nak kurus..yg part suke kaler2 tuh jatuh bawah point kurus la..wakakakaka..

Tp everytime tanye dentist berapa rege braces, everytime tuh la kene marah..
"what for u nak pakai braces?..gigi u dh cantik dh susunan..sgt teratur..
xde ape yg nak dibetulkan dh gigi u nie..
bla bla bla yada yada yada"..
Erkkk, tp i tanye je..hehe..dentist tuh xmarah, nasihat jew..
nasihat2 pun smbl cuci smbl bebel ler..kihkihkih..

hasil ikhsan dari sini

Cantik kan cantik kan..kaler2 pulak jenis kaler2 pastel..yg mmg kite suke sgt kaler pastel nie..tp tuh la, xleh pakai braces..kalau x mmg mcm2 kaler besi kite nnt..huahuahua..hurmmm, jumpa la seploh org dentist pun, seploh dentist tuh la akan duk bebel..kihkihkih..baek la..aiii xpakai la braces..aiii nak tanye rege pun xleh..sobsss..

Ehh, jgn salah paham tau..kite bukan xbersyukur tau yg gigi kite cantik susun aturnye (dentist kate bukan kite), bersyukur sesgtttt gigi kite gini..bersyukur yg gigi kite xberterabur..xyah susah2 nak pakai "gigi besi" segala bagai..tp sebab kite suke..mcm kite suke thomas sabo..pandora and whatnot la..mesti la setiap kali tuh asyik nk tmbh charm je kan..sebab ape, sebab cantik, sebab charm die comel..sebab ape, sebab suke..sama mcm kite suke braces la (kite nie mcm dh kategorikan braces tuh as accessories pulak kan..hehe)..kite suke tgk org yg pakai braces pastu getah braces tuh berkaler..pastu sebab boleh kurus without diet..wakakakkaa..sebab tuh la..bukan nak kate kite xbersyukur..

p/s : berapa nyeah rege braces skang?..ehhh, ahahahahahahaha..

8 comments:

  1. cantik... tapi mahal kan nak pasang pndakap gigi tu... alhamdulillah tak perlukan benda tu..

    ReplyDelete
  2. Akk klu jmpa dentist swasta kena suggest pakai braces sbb gigi bwh xbrp teratur sgt.tp xpnh teringin pun nk pakai.entah.mcm xcntik je sis..kiki

    ReplyDelete
  3. Kakak ada anak buah yg pakai braces ni. Tapi dia punya plain tak ada warna. Mengikut dia kata harga macam-macam ikut tempoh pakai lama tak lama dan jenisnya... kakak pun tak tahu actual price.

    ReplyDelete
  4. Assalam sya,
    kalerpul yer sekarang punyer he3

    ReplyDelete
  5. Ramai kan sekarang buat fake braces? selamat ke eh? eh seriau lah bila nak pakai.. hihi sebab penah dulu cousin sister kite guna seksa ye nak jaga, malam2 kene cuci bersih2 berus pulak ade 2-3 jenis. Huwaaaaa rajin? kihkihkih

    ReplyDelete
  6. yg kita tau bila pki braces ni kena cabut gg byk dlu br leh pki...gg falsya dh cantik mmg tkyh pki dh hehe...org pki braces jurus sbb tkleh mkn byk sgt kn hehe

    ReplyDelete
  7. hihi..dah jd trend kan..
    jgn la kaler ijau..kn nmpk cam lekat sisa sayur..hihi

    ReplyDelete
  8. Kalr2 plak dah skang ni. Mesti mahal kan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...