Monday, March 23, 2015

:: Bile Berdua Mesti Ade "Org Ketiga" ::

Hamboiiiiii, laju je korang click nyeah bile ade ayat org ketiga tuh..kihkihkih..org ketiga antara kite ngan somi kite mestilah dak mek yg muncit tuh..hahahaha..yg org lain tuh mintak dijauhkan la..

Kite kan pelik tau..kalau berdua ngan qisya je mesti mcm2 bunyik kite dgr..xtau la kite nie paranoid bile duk berdua ke ape ke..semua nie akan jadik bile daddy mek gie outstation la kan..bile daddy mek ade, xde pulak nak dgr memacam..

Kawan2 kite yg mana duk umah tinggi2 mcm flat ke apartment ke condo ke selalu mengadu dgr bunyik mcm org main guli kat belah atas..so i never tot la kan yg kalau umah landed pun akan ade masalah bunyik guli nie..tp yg peliknye, bile time daddy mek xde la, kite akan dgr bunyik guli tuh..

Memula dgr belah atas..kat ngan tangga atas dimainnye..kemain kuat betul bunyik guli tuh..hadooooo, kau main guli pulak..kite xde la takut n xde la berani..bile dh dgr bunyik makin lama makin kuat makin byk pulak guli yg ditaburnye n makin lama pulak mainnye yg xtau bile nk stop tuh, terus kite capai ipad bukak surah Al-Ruqyah kat you-tube..

Seminit dua gitu senyap dh..esoknye wat lagikkkkkk...kali nie dgr kat hall bawah lak dh..kat dinding belakang tv..hurmmmm, seperti biasa la..surah Al-Ruqyah menjadi peneman..seminit dua terus senyap dh..tah la, like i mentioned earlier la kan, xde la takut sgt n xde la berani sgt..tp bile berpanjangan tuh mmg irritating gak la dgr..hahahaa..

So skang nie dh terbukti bukan hanya umah tinggi2 je ade masalah bunyik guli..umah landed pun ade jugak masalah tuh..pastu kadang dgr bunyik org berlarik la ape la..hurmmm, bersangka baik je la..pikir org sebelah turun tangga sambil berlarik..ngeeeeee..tp opkos ler kan, bunyik2 tuh hanyalah bile daddy mek xde..sekian..

Oooh haaa ade lagi satu...nie cite seram la jugak..

Boleh x kite selalu nmpk jembalang/hantu hitam kat jiran depan umah..tegak je pandang..kadang kalau pintu umah kite terbukak, boleh la nmpk bayang hitam dr umah jiran dpn elok tegak terpacak pandang ke arah umah kite..kalau kite kat luar, siap boleh nmpk lembaga hitam tgh tgk kiteorg dari balik tingkap..tau2 nmpk bayang2 je..eeeeiiii seram wehh..kalau tinted mcm mana tingkap tuh, gelap mcm mana umah tuh, boleh je mata kite nie nmpk bayang2 hitam disebalik kegelapan tuh..ewahhh..setiap kali okayh, setiap kali..

Kalau kite kat luar, kalau pintu umah kite terbukak, kalau kite terpandang kat luar mesti nmpk lembaga/jembalang/hantu hitam duk baik punye terpacak dari dlm umah tuh pandang direct ke arah umah kiteee..eeiiii takut..

Nak kate ade org mcm xde org..sebab gelap je tau..kete xde..tp xtau la kalau jiran umah depan tuh jenis memerap smp xtau ade org dlm umah ke idok..kite nie bukan jenis bizi body nak duk mengendappppp jiran jer..tp xtau la jugak kalau jiran dpn umah tuh jenis bizi body duk suke mengendap jiran2 kan..tp kalau itu mmg betul jiran dpn umah la kan, astaga, annoyingnye lahai..skit2 nak mengendap..skit2 nak mengendap..pantang nmpk kiteorg kat luar and pintu umah terbukak je nak mengendap..get a life will ya!..tp bersangka baik la kan,,mungkin betul la ade "something"..sbb umah tuh mcm sesuatu je..serammmm!!!..

Next time kite nak try la pastikan..kalau kite kat luar n nmpk mcm ade bende mengendap, kite nak try tunjuk bende tuh kat husband kite..kalau tetibe hilang, kompom la manusia..sbb mcm kantoi kan org dh nmpk..tp kalau terpacak je kat situ mcm xde rase, "oopppsss terkantoi la pulak", sah2 la ade "something"..
kalau casper xpe la jugek..comelllll jerk...;D

7 comments:

  1. eee..seram tau...akak dah la penakut!

    ReplyDelete
  2. kenapa seram je dik...xtakut ke bila nampak???huwaaa..huwaaa

    ReplyDelete
  3. seram..tapi kebanyakkan tempat pembinaan rumah atau flat skrg nie dulunyer hutan kan..
    tak mustahil jugak tuh...sbb member kat putrajaya pun pernah dgr benda yang sane malam²..
    tapi biasa nyer klu kita tak kacau dia,InsyaÁllah tak ada apa²..
    kalau jiran yang suka mengendap tuh..payah tuh...bizi body benooo.. :)

    ReplyDelete
  4. Addooiiii naik bulu roma den ni haaa seraaam nye!

    ReplyDelete
  5. Scarynya. Tapi bab guli tu memang dah biasa dengar. Bukan setakat guli, dia main seret² kerusi. Main lesung batu,...dah lali. Memang selalu pasang ayat ruqyah.

    ReplyDelete
  6. Assalam sya,
    guli memang petanda la kan
    biasa dah hat tu
    bab lembaga itam tu scary hokeyh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...