Tuesday, March 24, 2015

:: Homemade Sangkaya-Raya ::

Sangkaya je..raya tuh xde..saje je letak..
dh kaya mesti la raya kan..
baru la kaya-raya..
kihkihkih..

Sekarang nie kan tgh pemes eskrem sangkaya nie..bile dengo rege kan, mak aiii, tambah skit dh boleh dpt baskin robbins dh..mmg xterliur pun la nak beli eskrem nie..kite kate kite xterliur nak beli..tp xkate xterliur untuk mencube..wakakaka..

Penah satu malam dinner kat damansara uptown..bile dh parking, tetibe rase pelik sbb ramai org duk bertenggek kat depan satu kedai nie..kedai kecik je pun..separuh kedai je..tp ramai org..opkos le bukan kedai cd..tau le sana bersepah kedai cd..huahuahuahua..

Kiteorg xamek port la just wondering je kenapa ramai sgt org..bile dh abis makan, nak balik, dlm kete baru pasan itu sebenarnye kedai sangkaraya..patut la kemain ramai org..kite ckp ngan husband kite pasal eskrem tuh, pastu die tanye "nak try ker?".."xnk la..merepek la harga..mahal nau"..dgr mcm tuh terus husband kite ckp, "okayh"..kuau parking cepat2 sbb takut kite ubah pikiran...wakakakaka..tah pape tah domok!..

Bile tgk topping utk eskrem tuh, baik la buat sendri..bukan ssh pun..
yg penting kene ade,
ini sebagai bahan utama..
- eskrem kelapa magnolia
- corn flakes
- ground hazelnut
- stoberi
- nestum

Stoberi ngan nestum tuh tambahan je la..ape bahan yg ade kat umah, and janji kene ngan rase kelapa tuh, campak je la semua..ingatkan ade coklat rice kat umah..sekali idok le adenye..xpe2, kite buat die, bukan die buat kite..hehehehe.. 

Bile dh tunjuk bahan2, mesti korang tau ape next stepnye kan..hehe..
tadaaaaaa..done my homemade sangkaya-raya..kihkihkih..
xyah susah2 nak beratur panjang beli sangkaya nie..
wat sendri lagi baloi..

Sedapppp jer..kuau duit modal utk beli bahan2 je, and pastu makan la korang smp muntah..baru la eat till u drop..wakakakaka..

Semalam gie JJAU2..alang2 tuh beli la barang skit..pastu kite nak carik corn flakes utk nak tabur kat eskrem tuh la kan..memula amek yg kecik je..nak beli besau2 wat mende kan..bukannye nak breakfast ngan corn flakes pun..sbb kite dh ade cereal lain utk breakfast..

Tgh jenjalan sekali ternmpk corn flakes yg besau siap ngan bekas..cantek sgttt..bekas vintage,,ade 3 ke 4 corak tah..tp kite amek,
yg ini,,bekas ini..13hengget lebih..hurmmm, terus letak yg kotak kecik tuh amek yg ini..huahuahuahuahua..boleh la letak kotak cereal kite yg lain..kalau ade lg promotion tuh, boleh beli lagi..wat collection bekas vintage corn flakes..ngeeeee..

12 comments:

  1. sedap homemade sangkaya tu...wat sdiri mmg bole ltk mcm2 topping...mmg sangkaya tu mhl tp kecik je..skali sekala bole la layan...kt krabi murah rm2.50..kt kl rm 9.90...adik kita la saje bikin jeles sbb die mkn sangkaya murah kt krabi

    ReplyDelete
  2. falsya awat sedap sgt aihhh... terguda okeh...

    ReplyDelete
  3. boleh la sue try kat umah kan.lagi berbaloi

    ReplyDelete
  4. singgah pagi..
    kak..meh bagi ckit...
    nampak sedap sangat tuh..

    ReplyDelete
  5. 1st time dengar sengkaya ni. Macam² jenis eskem skang erk.

    ReplyDelete
  6. alaa gitu je ke sebenonya? nak try nak try nak try! berbaloi dr beli kt kedai ni.. nak tambah sukati pun bleh kan bila buat sendrik hehe

    ReplyDelete
  7. Kalau rajin dan bahan semua ada memang boleh jadi Falsya..

    ReplyDelete
  8. mahap..nk klik pangkah ye..xtahan tekak ni..

    ReplyDelete
  9. Assalam sya,
    laaaaaaaaa
    iols stil tak ketahuan ni sangkaya ka??? sangkayaraya ka????sangkaraya ka??????????
    he3 :P

    ReplyDelete
  10. Aaa...terliur tengok aiskrim tu..kat sini takde pun aiskrim magnolia coconut tu. Susah benau nak jumpa. Best kan buat sendiri. Boleh makan sepuas hati.


    ps: kite dah tukar url, jemputla to my humble blog: http://space4misspija.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Nanti akak nak pi makan kat uptown damansara..ari tu ada perasan outlet dia..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...