Wednesday, March 11, 2015

:: Pagar Dipasak Di Tangga, Tangga Xde ::

*Hahahahaha..mcm bangang..hahaha..pepagi dh tgk pantun 2 kerat yg bengong kat IG..dem yu..hahaha*

Rasenye dh dekat setahun kut kite duk bebel nak carik pagar nak carik pagar..pagar utk pasak kat tangga umah ler..pagar utk halang si mek dari manjat tangga..mmg ssh sebenarnye tau kalau xde pagar bile duk umah 2 tingkat nie..

Bile kite kat dapur, dh siap2 dh pasang upin ipin kat tv..mmg xkan boleh nak ditutup2 mcm pasang kat ipad la..sbb kalau pasang kat ipad, qisya pandai je nak tekan button home..so kalau kat tv ssh la nak off tv tuh sbb kite nyorokkan remote..muahahaha..

Sekaliiiiiii bile tengah2 masak je, hati nie rase mcm something2 tau..toleh2 tgk xde kelibat qisya..ehhhh ehhh mano lak dak mok nie poye..carik dlm bilik stor xdo..hurmmmm, mmg sahih la..mmg sahih la dh selamat duk kat atas.."qisyaaaaaaaa!!!"..gedung gedang bunyik tapak kaki berlarik gie kat tangga..hahahaha..comellll gileeee..pastu bile nmpk muke kite dan2 senyum2 ketap bibir...mcm, "opppsssyyy daysssiiieee..kantoi lak titew naik tangga"..eeeiiii geram betul..yg xtahan siap gelak2 pulak tuh..ishhhh budak nie laaa..

Kadang tuh tau2 siap dgr bunyik nangis yg sayup2 jer..kite pun ye la duk berckp dr kat sinki smbl tgh membasuh ape2 yg patut.."jap ye sayang..skit lagi nie"..tp makin lama makin kuat..tp nape bukan mcm dgr dari hall..ishhh mek nie..sekali toleh xde..hurmmm, mmg kompom suara nangis dari atas..sekali betul..terpacak baik punye kat tangga atas..xberani nak turun..aduhaiii..nasib baik la mek xberani nak turun tangga sendri..haish..

Mmg kene carik jugak pagar..
 finally, dh selamat dh pasak pagar..

aikkk, cobaan nak membuka nmpk..kuikuikui..
nak try masuk ke kat celah2 tuh mek..xmuat la mek..perut sangkut...hahahhaa..


video
saje nyakat anak..hahaha..

Marah die sbb xleh nak naik..kihkihkih..

12 comments:

  1. hahahaha ni kes dera niii..sian mek!!

    ReplyDelete
  2. pehhh mek berani naik turun takut pulak. hahahah

    ReplyDelete
  3. hihi...layan gak telatah si mek nie...
    comey nak masuk celah2 tuh yea...xleh la yunk...
    mummy pasang baik punyer... :)

    ReplyDelete
  4. slamat pasang pagar dh ye...kemain pantun tu kn..hehe

    ReplyDelete
  5. ala sian..takpe utk keselamatan awak jugak yer Mek...
    Ayu dulu pun..kena pasang pagar masa kat umah lama...kalu tidak..memang tangga la port diaorang. apa yg best main kat tangga ..ntah?

    ReplyDelete
  6. hehehe... syian dia. meh datang umh qausar, main sama2 meh

    ReplyDelete
  7. budak bijak mmg gini laaa...suke explore...tapi bab naik tangga tu bahaye heheheeheh...nangis tak reti turun tu lawak tu...tau plak takut..bagus laa dpt pasang safety gate nie...rase selamat sikit kite nak tgl anak kan...

    ReplyDelete
  8. Hheheee..
    comel je Mek cubaan nak naik tangga..

    Seb baik tak pandai turun, pandai naik je..

    ReplyDelete
  9. hahahahah..kang ada XTVT lain lak nanti...XTVT robohkan pagar

    ReplyDelete
  10. Alolololo...seboleh boleh nak masuk jugak tu. Sian plak nengok ☺

    ReplyDelete
  11. Assalam sya,
    penting wooooooooo pagor ni
    iols si fayyadh dah merangkak memang pasang teruih he3

    ReplyDelete
  12. Salam bleh saya tahu berapa harga pagar ni n beli dimana?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...