Tuesday, March 31, 2015

:: R I N D U ::

Ishhh, xtau nape mcm rindu pulak kat mek..semalam xpuas nak uli die..kan skang nie kan pagi ngan petang kite akan pit stop kat bangunan SSM kat KL Sentral nun..for time being la smp husband kite dpt kad parking die..

Nie nak ngadu domba nie..iklan sat!..semalam merata jalan jammed nyek..ngape nyek..nyek nyek nyek..hahahaha..kite kuau dari parking kat opis kite kul 6..nak tau x kul beghape kite smp kat pit stop kite tuh..kul 7.50mlmmmmm..pppfftttttt!!!!..
 congested!!!!!!..
mendongak ke langit, tgk awan ilang skit stress..

Nasib baik kete auto weh..kalau manual masak..mau all the way tuh doploh kali cramp kaki..oiii, sakit oii kalau tgh drive kete manual pastu kaki cramp at the same time..sebab penah jadik la kite tau sakitnye mcm mana..nangis weh!!!..drive lak sensorang..kene lak ngam2 cramp tuh kat tang bukit..huiiii, mmg hazab..smbl nangis smbl main clutch ngan minyak smp la cramp tuh ilang sendri..

Duk kl nie xyah la nak mimpi bawak manual..tp basic knowledge nak drive kete manual kene ade la..just in case..mana tau time emergency, kene lak xde choice..ade kete manual je..at least tau la nak drive cemmana.ye dok????..

Ehhh, dh termelalut dh dari kerinduan kepada si anak..bahahahhaa..

Okayh sambung balik..semalam xsempat nak uli mek sbb kite smp umah mak kite kul 11.20malam..sbb bile kite fetched husband kite, kiteorg terus gie NSK nak stockup barang2 dapur skit..ramaiiiinye lahai org..silap aribulan arinie lagi ramai..haihlah GST!..kat NSK ade tulis perbezaan rege before and after GST naik berapa..alhamdulillah xde naik smp 2 3 ringgit..mostly naik dlm 30-40 cents je..itu yg kite perasan la..kalau barang2 yg xkene GST, dieorg akan letak situ xde GST..

Sampai umah suara qisya yg kite dgr dulu..sian qisya duk menunggu mommy ngan daddy balik..mak abah kite cite, asal ade org balik, asal ade org bukak pintu, mesti die yg berlari dulu..pastu muke hampa sebab yg masuk tuh bukan mommy ngan daddy..alahaiiii baby gurl mommy nie..sian iye..sorry baby..
 rindu kat mek mulut moncong nie..
ye ye kite ngaku, moncong tuh mek dpt dari kite..
mmg kite kuat moncong..
kite tido pun moncong..
kite xmajuk pun moncong..
kalau kite majuk xyah ckp la moncong pjg mana..
redho yolah qisya nyeah..
katepun satu acuan..
yg sedih time qisya tido je ramai org kate qisya muke mommy..
sobsssss..
xnk berenggang ngan daddy..puas duk amek tp mengamuk nak ke daddy..
dekat2 n sekali-sekala boleh ye mek..
jalan besau, jejauh, mmg big NO NO la kan..
mommy kunci dlm car seat..

*Esok dh start implement GST..soooo, are u guys ready?*

9 comments:

  1. kite windu jugokkk .. sobsob...

    smlm mmg jem amat2 , siap ngn monorail trbakor .. ada org pengsn dlm monorail kut, cz ms gerabak yg trbakor tu diorg shut down sume.. mau x bernapas

    ReplyDelete
  2. ready tak ready kena ready jugok GST ni..mmmm...

    ReplyDelete
  3. Moncong special itulah yg tambah buat rindu selalu
    Dpt main sekejap mestilah tak puas kan..

    ReplyDelete
  4. nory pernah kena kaki cramp time jammed..adehhh...
    rasa nak tukau kete auto je..

    ReplyDelete
  5. rindu jugak kat pipi paw mek tu... molat jer pipi...

    kl x dapat dipisahkan dgn jem ye... sabo jer la...huhuuu

    ReplyDelete
  6. tak ready pon kena ready gak sya..memana pon penuh orang skarang nih..dah gaji kan..
    panjang moncong mek..geram plak rasa..
    ohh kita tak berani manual..time amek lesen sekali jer lulus terus tak sentuh sampai skarang..

    ReplyDelete
  7. Assalam sya,
    ready ka tak ready ka kena redah jugak yer dop???he3
    iols ni ada la bekai sket2 untuk 2-3 bulan
    lepaih tu kaaaaaaaaaaaaa
    bajet bajet bajet he3

    ReplyDelete
  8. Akak lg rindu nfan Dania Falsya oiii...terus laju je air mata ni ha...eh falsya kojo kek mano ni....opis akak mmg berdepan ngan ssm tu...depan x depan la...sapa x tau Malakoff...kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...