Monday, March 2, 2015

:: Luahan Perasaan Di Hari Isnin..xsuke Jangan Baca ::

Before kite start, kite nak ckp awal2 la, kite bakal membebel pjg..kalau ko xsuke, ko boleh click "x" kat atas belah kanan..it's ur call!!!..choose now..don't say that i didn't warn ya!!..

Okayh..ini blog personal kite..owned by Falsya Anuar..wife of Irwan..and if it's owned by me, of course la i can write anything about everything on it kan..anything as in everything that i want..blog kite nie kite x-private-kan pun..so sape2 pun boleh baca..and kite xmenghalang pun sape2 nak baca..and i know ade jugak readers kite dari side husband kite..xkisah la sape2..kawan sekolah ke, kawan seopis ker, bekas gf ke, bekas scandal ke, bekas tupperware ke, ehhh, okayh, melalut dah..

Seriously. kite xmenghalang pun..nak baca, baca la cite kite yg menghepek meghaban nie..and ya, kadang kalau kite bgtau kite beli barang nie beli barang tuh, seriously xde niat pun nak menunjuk..sbb as a blogger yg selalu consistent everyday update blog, sometimes bende2 kecik pun nak update..janji ade cite..janji ber-update..xsuke terpulang..kadang tuh sbb xde cite, so ape2 pun jadik..

But satu je la..tolongla jangan amek ape je input dlm entry kite nie utk perli2 husband kite or jadikan isu dekat husband kite..contoh mcm beli barang la..kadang kalau kite beli barang yg pakai duit kite pun kite kate pakai duit husband..kalau pakai duit husband lg la kite akan kate pakai duit husband..sebab dh alang2 ade org duk kuau kan statement "KO KENE INGAT SYA, KO TUH MENUMPANG IWAN JE", so dh alang2 ade badigol sood yg ckp gitu, so kite pun ckp la semua bende husband kite beli..dah alang2 "menumpang" kan..plus, xkan la kite nak explain satu satu kat sini kenapa kite buat gitu gini,,

And kene ingat jugak, isteri iwan nie bekerja..ade duit sendri..ade je duit kalau nak beli barang sendri pun..xde la nak kate semua bende kite pow husband..and lg satu, husband kite pun bekerja..gaji husband kite bukannye sibu, sibu sengah..bukan nak kate gaji husband kite besau..biasa2 je pun..tp org bising yg ibarat kalau belikan kite ape2 yg harga seratus duaratus tuh mcm nak kene report kat pihak berwajib dh gayanye..kalau barang yg die belikan utk kite pun, kenapa nak pertikaikan smp nak kene suspicious bagai....bukannye die belikan kite barang yg harge sibu dua or seploh doploh ribu..kalau ade pun hadiah birthday (yg sibu dua la bukan seploh doploh ribu)..salah ke kalau husband nak appreciate isteri?..kesian la kat korang yg duk asyik suke nak perli2, n suke nak jadikan isu psl bende2 nie..some more kite ngan husband kite ade perjanjian..perjanjian ape xyah la nak tau..like i said, xkan semua bende nak cite..xkan semua bende nak explain satu2..

Ade penyakit hati nyeah korang???..kesian..kalau yg berkata tuh pmpn, jeles nyeah laki korang xpenah belikan korang ape2..n kalau yg berkata tuh lelaki, kesian bini korang sebab xpenah dpt ape2..ye la, kalau takat barang 100-200 pun nak kecoh mcm harga 1000-2000..and seriously, kalau ade la kengkawan husband kite or sape2 la yg xpenah jumpa kite, apatah lagi yg xpenah borak, and xtau pangai kite mcm mana, yg gaya mcm makcik2 ala2 joyah yg suke bergossip, duk nak ckp kite berlagak ke, poyo ke mcm bgs2 ker, silakan lah..do i look like i care???..alhamdulillah je yg boleh kite ckp..sbb kite dpt pahala korang, korang dpt dosa..hehehe..tqsm tau..susah2 jer..huahuahuahua..
_________________________________________________________________________________

Mmg kalau makan kat hotel xboleh nyeah nak bg anak makan nasik..kenapa nak kene perli2, "bg la makan makanan yg xde kat umah..wat ape nak bg makan nasi kan..bg makan bende yg xde kat umah la"..hoiii, aku pikir laki aku ade je kat situ..kalau x mmg dh lama dh kene..semak betul la ngan org2 gini..tgk muke rase annoying, dgr suara rase irritating..gatal tinge sakit mata..

Lagi satu anak aku..aku tau selera anak aku mcm mana..ape yg die patut makan, ape yg die xpatut makan..ye la, ko tuh ape je tau..semua bende serah bulat2 kat orang gaji..tuh yg xtau ape2..anak aku seminit pun ko xpenah jaga (which mmg aku xharap pun)..ko xhadap anak aku..sebulan sekali pun belum tentu ko dpt usik anak aku (kalau boleh aku xnk ko usik anak aku)..ko xtau mcm mana anak aku makan, apatah lagi ko langsung xtau peel anak aku..so jgn nak ajar aku jaga anak aku..hanya mak sendri yg tau pangai anak sendri..full stop..

Mmg last weekend (sbb hadap muke org tuh) mmg weekend paling worst..walaupun hanya hadap takat untuk 3jam je, cukup utk wat hati membara..siap boleh perli2 lagik kan..ko jgn ingat perli ko je..kang kalau aku dh start perli mau ko jadik kasim selamat kang..tolong la berubah skit pangai tuh..aku dh cube jadi penyabar dh semalam..walaupun darah nak naik smp kepala, tp aku ttp bersabar lagik..

*dh tuh je luahan perasaan kite..nak ya, sorry kalau ade yg xsuke..like i said, xkan everything yg kite tulis, kite kene explain kenapa kite wat gitu..yg mana tau, dieorg tau kenapa kite duk meroyan kadang dlm nie*

12 comments:

  1. kak abaikan je orang yang sukaa busy body pasal orang lain. chill kak tamau gini. tak besttt. rinduu mek. Hahahah :D

    ReplyDelete
  2. nak baca jugak...sebab nory pon suka merepek meraban kat blog sendiri...
    lantakk pii lah...blog kite kan...hikhikhik

    ReplyDelete
  3. sbr ye falsya...mulut org, mmg tak leh tutup.....lain la mulut tempayan....

    ReplyDelete
  4. org tkleh tgk kita senang gtu la..sibuk nk tau pastu nk perli2 bagai..mmg annoying

    ReplyDelete
  5. Alahaiiii...kenapa lah ada org yang berpenyakit hati macam ni yerp. Abaikan jer lah. Org mcm ni kita buat apa pon memang ada jer yang tak kena dimata dia.

    ReplyDelete
  6. selalunya orang yg ada penyakit camni..
    dia tak happy bila orang yang dia tak suka happy sis..
    dia tak blh tgk orang yg dia tak suka lebih mewah dan mampu dari dia..
    tu jek sebabnya yang blh perli2 tuh
    takpe sis..sabar jela..
    org camni memang kita xblh avoid..kat mana2 pun ada sis..hehehehe
    saba yer...alo..alo..cium mek sikit utk akk ek..

    ReplyDelete
  7. rasanya tengah marah sesangat ni kan? sabar sya, orang ni macam2..
    hal dalam kain kita pon nak sebok..
    jaga kain sendiri sudah la..nak sakit ati sangat kenapa?

    ReplyDelete
  8. Assalam sya,
    meroyan pi la kan
    ni kan blog uols :)
    anyway, iols baca setaip perkataan uols
    siap ulang2, ater iols baca laju bbenor (mengahayati kekdanya :P)
    so iols tak pangkah :P
    sok2 kalo iols meroyan kalo sudi uols baca la jugak yer he3

    ReplyDelete
  9. sebnarnya x de istilah pun istri menumpang suami.. malah itu hak istri yang suami kena sediakan (mngikut kemampuan) untuk keselesaan n gembirakan istri... kalo suami x tunai dosa taw...

    ReplyDelete
  10. Jeles, tak senang dgn kelebihan org, hasad semua tu menjadikan semua ini terjadi Falsya
    Sebaiknya abaikan aje. Betul org yg berbuat jahat, mengumpat, iri pada kita pahalanya dpt pada kita.
    So biarkan aje...

    ReplyDelete
  11. alahai, mmg sakit segala kan.
    xpa la sabarrrrrrrrr j k
    usah dipedulikan
    org mcm tu mmg ada mslh hati.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...