Monday, March 16, 2015

:: Mak Abah ::

Hari sabtu lepas adalah hari utk menyenangkan/menggembirakan hati seorang ibu dan bapa..ewaaaahh ayattt..hahaha..ari lain pun kite ade je bawak mak kite jln..saje je ayat gitu..kihkihkih..jumaat lepas mak kite ajak gie wedding best friend die kat area kajang ari sabtu esoknye..kite okayh je..and i know my husband pun okayh je die..bile dh balik umah baru tanye husband kite okayh ke gie kajang..mak ajak gie wedding..anak kawan mak kawen.."boleh jer..boleh bawak mak abah jenjalan sekali"..haaaaa, kan betul husband aii tuh mmg jenis xkisah..lgpun sian mak ngan abah katenye..isnin - khamis melayan cucu (anak kite especially), so ape salahnye weekend bawak mak ngan abah jenjalan pulak..hehe..

Sabtu lps merata jalan jammed kan..kawan abah kite dari gombak nak ke kajang stucked dekat 2 jam..kesian dieorg..serik dh katenye..ahahaha..nasib baik kiteorg lalu tah mana2 jalan yg less jammed..
 kemain lagik mek..atuk ngan nenek masuk kete je terus dh xnk ke mommy dh..dan2 terus melepet kat atok gitu smp tertido..
 smp kat tempat wedding pun gitu jugak..xnk kat mommy..
duk le ngan nenek tuh..nenek nak makan pun ssh..
 bile dh bg lepas kemain suke..
smp bukak kekude..
abis lutut bercalar sbb jatuh..
nasib baik la xmenangis xmerengek x ape..
relaks je bgn pastu sambung lari2..

Ingat lps wedding nak bawak mak ngan abah jenjalan mana2..pastu mak kate nak gie umah besan die..kakak kite no 3 punye mak mertua..sbb abg ipo kite punye abang, wife die dh bersalin..so alang kat kajang tuh singgah jap la tgk baby..

Malam pulak kiteorg bawak mak ngan abah gie makan kat Johnny's AU2..feveret mak kite..nak makan kat tmpt western2 mak kite xsuke..xminat..xboleh masuk..
 nenek suruh atok duk belakang..sbb nnt xde la mek ke depan ke belakang..ye la mana xnye, kejap nak ngan atok kejap nak ngan nenek..last2 atok ngan nenek duk belakang, senang nenek kate..dua2 ade..hehe..
 perghhh sedapnyeeeeee..feveret aiiii..
 kite pun suke jugak sebenarnye Johnny's nie...
 sbb sossssssssss die nie laaa..sedapppp..
 moncong2 molot laki aiii nak irup sup..ahahaha..
daddy jr..kihkihkih..time nie die yg xsabau nak makan..merengek2..hehe..

P/s : daddy mek skang nie dh tukau division..from ICT to OTP..ari nie first day daddy lapor diri..hurmmm OTP tuh ape?..jgn ditanya..xtau nak terangkan cemmana..hahaha..neway, gud luck daddy!..new challenge, new environment, new job scope, new semua-semua la..alhamdulillah, Allah makbulkan doa mommy supaya daddy keluar dari ICTD..ehh, statement berani nmpk sya..huahuahuahuahua..

8 comments:

  1. Ya Allah puteh nyer la qisya nie kak...
    comey sgt la dia nie...gerammmmm...

    ReplyDelete
  2. Kalau dah kena peluk atok memang lenalah Qisya ye:)
    Betul-betul cucu atok-nenek ni sampai dah tak kisahkah mummy dah..

    ReplyDelete
  3. manjanyaaa mek dengan atuk dia. hehhee
    akak tunjuk makanan sedap sedap buat perut nani nyanyi lagu macam macam dah ni. Hahhaha

    ReplyDelete
  4. Patut laaa qisya memoncong...
    Ingat mommy saja memoncong bibior tu.
    Daddynya pon moncong boleh tahan..
    Kim salah cik jijah n cik nuar...

    ReplyDelete
  5. Qisya....comel nyeeeee geraammm!!

    ReplyDelete
  6. Cucu atok ni.. xnak lps dr atok ye.. btl la tu falsya..x salah pom time wekend bwk mak pak kt mkn angin.. lg2 dia y mjaga ank kt Kan

    ReplyDelete
  7. kemain lg dia..cucu kesayangan ye hehe

    ReplyDelete
  8. Assalam sya,
    kan3
    iols kalo sos dia tu konpem mitak tambah he3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...