Friday, March 27, 2015

:: Moh Kite ::

Moh kemane..moh kite bersenam la..wakakaka..kite punye kasut, dari itu hari beli, smp ke sudah xberasmi lagi..ade la dlm 3-4 bulan kut..kihkihkih..

So weekend lepas gie la jogging..seperti biasa la kan..jogging kat bukit kiara, ttdi..kite suke gie sana sbb trek utk jogging die xbesau..just nice utk org yg mcm kite yg jarang jogging nie..tp kite selalu jogging belah bawah je la..xde la smp naik atas bukit..nak gie titiwangsa mcm xmampu la pulak kan..kemain besau bulatannye..awak jogging pun 5bulan sekali dua kali, ade hati nak jogging kat titiwangsa..hahahaha..

Nak jogging kat tasik area umah, silap langkah boleh tersungkur..berganda letih jogging kat sana..letih nak mengelak dari mcm2 "halangan"..elak akar kayu la, elak konkrit jalan yg dh tercongek la..tuh yg kite xsuke jogging kat sana..

 Husband kite xjogging..die jaga mek..dpt la seround..nak gie ke second round, ujan renyai la pulop..bile dh renyai, mmg pastu jogging ke arah kete la pulak...kihkihkih..
kemain suke lagi mek bile lepaskan die bg die jalan..berpoluh2..
pastu kacau bebudak lain main..hahahha..
seriously best sesgttt pakai kasut nie..no wonder la brand nie salah satu brand feveret runners..kemain selesaaaaaaa wehhh i tell yu..price mmg la a bit pricey..but worth for money..tp kalau before gst mmg worth it beli...after gst, celah mana worth for money..kene jimat2 segala..kasut nie kite beli time dpt bonus..

After jogging, kiteorg beli makanan for dinner..dh alang2 kat ttdi, so tapau la mumtaz nan..sodap wehhhh...tapau kat mohsin ttdi..kalau kat area sana mesti makan mumtaz nan nie..
sodapnyeeeeee...yummehlicious sggttt!!..
satu nie kite boleh abiskan sorang2..
xleh share ngan husband kite..
muahahaha..
 bilas dgn tandoori..
kuah kacang dal kat mohsin mmg mabeles..kalau makan kat sana mmg kite akan mintak kuah dal lebih..makan gitu je pun dh sedap..nyum nyum..

Hurmmmmmm, tp kan baik xyah jogging kan...jogging kemain tp pastu mentekak darah makan gitu..hahahaha..sgt healthy living...kihkihkih..

7 comments:

  1. Tak apa Falsya minggu ini pergi lagi. Tahun depan lagi syok kakak rasa Qisya dah ligat boleh jadi teman jogging. Kakak jogging tiap minggu 2 kali (sabtu/ahad) tapi tak ada kasut macam Falsya punya. Kakak pakai sport shoes biasa aje...

    ReplyDelete
  2. wow best nya. penat2 jogging pastu makan makanan yg sedap camtu. hehehehee. nikmat tu ^_^

    ReplyDelete
  3. jauh p jogging ye...hehe..lps jogging lpr sure kena mkn hehe

    ReplyDelete
  4. kohkohkohkohhh penattt weiiii joging kemain dia makan cheseeeeee lepas tuh kekkeke~

    ReplyDelete
  5. Assalam sya,
    eiiiiiiiiiiiiiii meleleh cheese itu
    tidaaaaaaaaaakkkkk :P
    ok bye

    ReplyDelete
  6. Ok2 akak diet so akak x nampak cheese nan tu...no worries...ahaks...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...