Monday, March 30, 2015

:: Tips Nak Bagi Anak Senyap Dalam Car Seat ::

Qisya nie kalau duk dlm car seat, kemain die menjerit..tp kite wat xtau jer..lg kite agah2 die, lg kuat jeritnye..bile dh penat senyap la die..hehe..sbb tau kalau menjerit mommy ngan daddy wat xtau je, baiklah senyap..simpan tenaga..wakakakaka..tp kadang tgh2 menjerit, mengamuk sakan tau2 je dh senyap..aikkk, nape senyap?..toleh2 dh tido..hahahahaha..

Nak bg senyap senang je..standby la ape2 makanan..senyap la die..pastu kalau nak bg senyap lg, pasang la cd ape2 kat screen radio..tah ape namanye nak panggil pun kite xtau..tp yg boleh play cd la..hehe..kete daddy ado ler..kete mommy xde,,mungkin boleh usulka ke daddy mek utk pemasangan..huahuahuahua..

Selalu pasang upin ipin la..opkos ler upin ipin..itu je yg boleh ralitkan mek nie..hehe..
 dh setahun 4 bulan baru dpt peel isap jari..sabau jer ler..time nie tgh senyap..
time nie mek behave..gud girl!..
singgah petrol pump beli twiggies utk mek..nmpk je twiggies terus happy die..
kemain hulur tgn nak twiggies..ahaha..

Air jgn dilupakan yer..nasib baik la qisya nie suke air masak..nak jugak la die telan..selalu kalau kuau, kite akan bawak 2 bekas air die..satu yg kecik, satu yg besau..kadang bawak besau xcukup..kalau bawak kecik lg la xcukup..sudahnye bawak 1 kecik 1 besau..

Kite pakai bekas air Thermos..yg kalau letak air sejuk mmg lama la sejuknye..sbb tuh laju nau qisya nyedut..ahahahaha..

 Maap kan gambau yg blur itu..biasalah kalau snap gambau bile kete tgh bergerak..
gitu la jadiknye..hehehe..
heyyy!!...geram je jari2 comel yg pegang twiggies tuh..

Sediakan lah makanan utk anak2 kalau nak bg diam bile duk dlm car seat..anak comot ke ape ke, makanan terabo ke, car seat kotor ke, lantok ler..lps tuh boleh je kan cuci car seat tuh..ngeeeeee..kete kite lg la..dh mcm ape dh..belakang tuh berterabo ngan makanan2 qisya sesaje..hehehe..

10 comments:

  1. sama la kalo sue bawak kete pon sya....klo ngan akob tak pe la...buat tak endah je...sue ni mana hebat sangat nak drive kan....mmg kalo ngan izz, siap sedia kuarkan HP yg dah simpan semua citer upin ipin, boboi boy bagai...tak pon kasi makanan, gini la senyapnya...

    ReplyDelete
  2. Ckp pasal car seat nie...
    Smlm nieyl gigih bawak tsaqif dr umah mak mertua balik ke umah nieyl..tanpa car seat..boleh tak akk bayangkan..huhu..rasa gler skejap...sbbnyer die berguling² kat seat..adeh..nasib baik la jarak umah mak mertua tuh x sampai 10 minit...hahaha...klu x..tau laaa...

    ReplyDelete
  3. hahaha...betul tu dik...bagi makanan...comfirm senyap...

    ReplyDelete
  4. Part bagi makanan tu mmg selalu menjadi.
    Cumanya, bertabah lahhhhh kalau makanan tumpah/ air tumpah atas seat..jenuh nak kemas! hahaha

    ReplyDelete
  5. betoi3x.. spare mkanan.. slalunya nureen belikan biskut yg baby bite tu utk bb
    utk yg dh besar roti la sng kan, kdg kropok, cuma rimasnya akan ada la sisa2 tumpahan
    so kena la slalu2 g vacum keta kan hihii

    ReplyDelete
  6. Peha dia laaaagi gebus. Kilat semacam buat org geram
    Comot pun cantik kan:)

    ReplyDelete
  7. Senang yer ada anak. Doakan saye cpt punya anak

    ReplyDelete
  8. Assalam sya,
    takpa la mek boleh makan 'suapan' he3
    jenih si fayyadh makan pun boleh berlari gitew he3

    ReplyDelete
  9. keta memang habis kdg sampai terjumpa lipas geram jea tp pk nak senyapkan anak redha jeala..hihi

    ReplyDelete
  10. Mak oiii...no wonder la dia gebu gebas....sama mcm qhaira....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...