Wednesday, August 20, 2014

:: Daddy Dah Beralah Pun Gitu Gak ::

Penah one day tuh, opkos la during weekend, kiteorg nak kuau..gie mana tah xingat..ooo umah si rodhiah..memula kite mandikan qisya dulu..ape2 hal mandikan anak dulu..settled qisya, baru lah kite leh siap..time tuh la boleh mandi la ape la..kalau kite siap dulu pastu baru nak mandikan die mmg jawabnye akan ade pertukaran baju kedua sbb kalau x basah mmg bukan mandikan qisya laaa..hehe..

Bile dh mandikan qisya segala, kite pun naik la mandi..mok mok jaga lak..die bg kite siap dulu sbb die siap kejap je..elok dh siap, kite turun bawah, sekaliiiiiiii, hurmmmm, udah ku agak dh..kompom terbongkang dua beranak nie..sekali ngan apak2nye terbongkang..tidokan anak ngan die2 skali tido..haiyooo bestnye lahai kalau gitu..kite kalau nak tidokan qisya, time malam je kite gone skali ngan qisya..kalau day time mmg jgn harap la boleh terbongkang skali..hehe..
 haloh haloh suweetnye 2 beranak yg shepet nie..
 kene la kejut daddy bgn..kalau x mmg xkuau ler jawabnye..hehe..mek qisya kalau tido mmg suke meniarap..ikut pangai tido mommy..tp tang air liur basi meleleh ikut pangai daddy..penah tau qisya tido pastu air liur die meleleh..sekali bile die mcm tersedar skit, siap die "sluurpppppp" air liur die blk pastu yg xtahan siap pecup pecap mulut then sambung tido..wakakakakakaka..ngan bunyik2 u'ollssss..mcm org tua..tanjat mommy..tergelak2 kite..xsenonoh anak dagho..hahaha..yg mana dh jadikkan qisya calon menantu sila jgn tarik diri ye..biasalah budak2..ecececehhh..kihkihkih.
ehhh jap, bile dlm gambau cadau kite mcm batu block..ahaha..tp xpe laaa, janji bile tido, die punye bestnyeeee, hurmmm, layan jeee..lembut jer..rupenye lain thread count cadau lain rasenye kan..sbb tuh la setiap kali nak tidokan qisya boleh gone..salah kan thread count cadau lak..padahal mmg kuat mnetidooo..huahuahua..

Qisya nie mcm2 gaya tido..makin lasak dh ini mudak..punye la luas tmpt tido mek nie, nak jugak menghempet2 ke kite..mmg space kite tido muat2 bdn je ujung2 katil..bukan dgn position terlentang hokeyh..position mengereng..bayangkan la kecik macam mana..daddy dh beralah tido katil lain pun gitu gak..itupun duk menyondol2 belakang kite ngan kepala die lagi..silap haribulan mau kite yg jatuh katil kene sepak ngan anak..

Ooo qisya tido mmg xpakai bantal..kalau letak bantal atas kepala die mulalah xtentu arah tidonye..bile angkat bantal terus senyap..sama mcm kite la..kite kalau tido mmg xpakai bantal..tppppp selimut kene ade..mcm mana panas pun selimut kene ade..kalau xselubung, kite peluk selimut tuh..sbb tuh bile bantal penuh satu katil kite jadi semak..abis kite terajang semua bantal2 yg menghalang movement tido kite..

Daddy dh ade katil sendri..kat sebelah katil kite..sian daddy..beralah demi anak ye..ailebiu domok!!..

8 comments:

  1. mmg kalo ada anak mmg apak2 ni kena la beralah kan demi anak binik..hahahhahah.....tp tidoq meniarap mek bun mmg sama ngan syawal n izz...

    ReplyDelete
  2. haha.. mmg gitu la..
    lg lya y ank besar ni..kdg nk kena pntau dia mndi... mmg kna tgk dulu, pastu bru lya bersiap.. trutama nk pegi keje/sekolah pg tu.. mmg lps pastikan asya siap, bru lya beriap.. klo x basah hbs baju dgn bpeluh tergopoh gapah.. huhu..

    haha.. msti qisya tdo nyenyak sgt tu , sbb tu smpai meleh n siapbunyik2 lagi..mesti comel n kelakar msa tu siap bunyi2 tu

    ReplyDelete
  3. ahaha..cute giler gaya tdr.. danish pun sm, nk jugak menyondol hemak dia, melepek bwh ketiak, mengiring mcm stimmm je bau ketiak hemak..wakaka.. ngah bayangkan mek sedut balik air liur dia..miahaha

    ReplyDelete
  4. bab tido meniarap mmg nureen ajar anak2 dr dlm pantang tdo meniarap sbbnyerr drg akan tdo nyenyak,pastu elak kembong perut.. ;)
    baru sorang dh ada katil tambahan yerr
    sama mcm kami lah, bila dh ada 2 anak mmg tambah katil, ni nak msk 3, x kan nk tambah lagi kot wawaaaaa

    ReplyDelete
  5. alahai qisya..awak ni comella..
    kita tak tarik dri lagi nak jadikan qisya calon menantu
    ehhh....hahahahaha

    ReplyDelete
  6. ALLAH comelnyaa anak dara ko dik !
    besooor dah huhuhu nampak sgt dah lama x mai kan
    comel dia tidur ngan ayah tuu .. nampak ayah lena lebih dari qisya kekeke

    ReplyDelete
  7. Macam ni lah bila dah jadi mak. Kena siapkan anak dulu. Baru kita siap. Comelnya anak dara ni tido. Bab ailio tu tak bley tahan nak gelak. Tapi ailio qisya wangi lagi ☺☺

    ReplyDelete
  8. hahahha,,itulah namanya father-daughter bonding...jangan jeles :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...