Friday, August 29, 2014

:: It's Time Dy ::

Qisya skang nie dh boleh bertatih2..tp kene pegang something la..kalau berdiri kat sofa..hujung ke hujung die bertatih..kene lak kalau kite duk sergah2 mcm ckp, "haaa haaa haaa haaaa"..makin laju die jalan smbl ngekek2 gelak..ingat mommy nak kejau leewwww teewwww...kihkihkih..pastu dh boleh berdiri sendri without pegang or paut kat mana2..lama jugak la..ade la 30 saat..hoiii lama gak la tuh utk budak yg xleh jalan lagi (bg kite laaaa)..ahahhaa..

Asal letak bawah je mulalah nak mencarik tmpt untuk die paut..paut sbb nk bgn..
merangkak dh boleh dh sebenarnye mek tembun nie..tppppp mek nie berat montot..lg prefer mengensot dr merangkak..nak kate time pregnant mommy selalu tgk cite ju-on xde la pulak sbb daddy qisya mmg xbg langsung2 kite tgk cite2 hantu nie..huahuahuahua..
 ayorkkk!!!...dh smp kat tanggaaaaa..ayorkkkk!!...kite ade wassup daddy qisya gambau nie..pastu daddy kate tunggu daddy balik..daddy nak beli baby gate pacak kat tangga..hahaha..its's time dy..time utk pacak baby gate kat tangga..kuikuikui..

Sebelum nie mmg dh smp kat tangga tp kat tepi2 tangga je die paut sbb nak bgn..skang nie tinggal kejap je kite gie dapur nak wat susu mek nie..sekali bile senyap lain mcm jeeeee, kite paling la kepala tgk mek kat hall..sekaliiiiiiiiiiii, berderau darah...hamboiiii dh smp betul2 dpn tangga ye..

Tuh la mok mok pun cite..sebelum nie bile die bg qisya jalan, bile smp kat tangga je mek tembun boleh stop pastu tarik tgn daddy die nak gie kat tangga..skang bile dh smp tangga, mmg harus kene beli baby gate kate daddy..risau anak die panjat tangga..
 kite kat belakang tgk jeeee gelagat die..bile panggil, tau lak noleh..muke mcm "look mommy look..look where i stand"..ishhhh..
 bile panggil qisya, tgk la die wat ape..menyembur..itu je la..abis gugur rambut mommy..kalau kumpul2 rambut yg gugur tuh dh boleh wat rambut palsu alleycats dh..terima kasihhhhh!!!!..
 gigit mulut tuh kang baru tau..
 "okayh, kite exercise dulu okayh mommy..kite split kat kaki kite mcm nie"..huahuahua..

Qisya bile berdiri kat tangga, die mcm teragak2 lagi..satu kaki dh naik dah sebenarnye..pastu tetibe mcm ade second tot pulop..turun balik kaki..pastu berjoget2 dulu..senyap mcm berpikir, pastu kaki naik lagi..pastu turun balik kaki..pastu menyembur..hahahah..itu je la..
 reaction muke yg 1001 reaction..hehe..
 bile dh exercise skittt...die berganjak gie kat dinding..pastu bile dpt capai dinding, die jilat la pulop dinding tuh..adehhhhh...bile kite ckp, "qisya..dirty la"..die pandang pastu mmg die stop jilat dinding...tp die continue jilat tangga pulak...adehhh...pengsan...ahahahahha..tau la tangga tuh kaler coklat tp jgn la ingat tangga tuh chocolate yg boleh makan..kihkihkih..
mek baru bgn tido..rambut mcm notty professor..muke mcm moody...ekekeke..arinie kite bawak kete mok mok..so qisya kene duk kat seat co-driver..mmg behave je die sepjg jalan nak gie umah nenek..tpppp nak bg behave kene bg kunci...haaaa itu jam mmg die behave..tuh la, nasib baik la umah nenek dekat..2-3 minit je dh smp..;)))

7 comments:

  1. Qisya..u are so lovely tau.auntie love u..nanti jadi menantu auntie la..hahaha

    ReplyDelete
  2. Qisya suka tunjuk bontok seksi..
    huhu
    geram rasa nak bam bam itu bontok

    ReplyDelete
  3. qisya comey
    mmg kene letak gate la kt tangga tu
    klu papazakwan dulu sanggup dia bertukang buat sendiri haha! :P

    ReplyDelete
  4. hahahah...muncung tak menahan tu kan...mmg mummy selaloo muncung ni time preggy kan qisya ni..hahahhahha....mmg kena pasang baby gate ni...mmg bebudak suke sangat ngan tangga ni...si izz yang dah 2 tahun tu pon dah pandai nak main tangga....

    ReplyDelete
  5. yeyeyeee... suke la tgk qisya wat muka noty moty gitu... dapat jalan ke tangga sgt bestkan... lepas ni tak der la qisya ye...mummy nak taruk baby gate dah....cepat qisya jalan lagi leh tawaf satu rumah nnt...hehee

    ReplyDelete
  6. Walaupun badan bukan main semangatnya tapi boleh tahan kuat tulang Qisya ni
    Biasa kalau gebus berat nak angkat montot ini tak pulak hihi...
    Kena jaga Falsya jgn cuai terutama kalau mop lantai... Qisya dah ligat tu.

    ReplyDelete
  7. hahaha...qisya qisya panjang betul akal die

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...