Tuesday, August 12, 2014

:: Try La "Jentik" Tgk Ape Yang Jadi Nnt ::

This is me when i'm not smiling
i can be the cruel person in this whole wide world..

this is me when i'm smiling..
i can be the sweetest person in this whole wide world..

Jgn ade sesiapa pun yg berani "jentik" kite bile kite tgh senyum..jgn ade sesiapa pun yg berani "jentik" kite bile kite tgh wat muke serious..things will get worst if u dare to do that..n jgn cabar kesabaran kite..coz mcm mana pun, i'm just a human being..sabar kite xtinggi mana..yessss, i admit that..sabar kite xtinggi mana..i repeat, sabar kite xtinggi mana..utk org yg kepala angin mmg SABAR TUH XTINGGI MANA..u can talk shit about me..tp jgn sentuh my husband, my doter and MY FAMILY...my family!!..my own family!!..

Bile sabar tuh dh hilang, that's the time when u can see the true me..sabar tuh xkan easily hilang mcm tuh je xde angin xde ribut..

Cume nak ingatkan beberapa perkara je..

Kalau rase mulut tuh lajak, ingat, ade yg lagi lajak dr tuh..
Kalau rase mulut tuh laser, ingat, ade yg lagi laser dr tuh..
Kalau rase mulut tuh boleh perli2 org, ingat, diri tuh boleh kene perli jugak..

"Jgn suke2 nak perli org atas musibah yg org tuh dpt..sbb sooner or later, Allah akan duga diri tuh dgn bende yg sama"..

Pasal ayat kat atas nie kan, mmg kite penah kene tau..serious xtipu..dulu time kite kene ragut penah ade manusia duk perli2 kite..gaya ckp mcm ape yg ade dlm handbag kite tuh dr duit haram..duit xhalal..astagfirullahalazim..mmg kite xkan lupe smp mati..dan ALLAH mmg MAHA KAYA..sbb manusia tuh pun diduga dgn bende yg sama mcm kite kene, agak2 mcm mana tuh..duit dlm tuh duit xhalal jugak ker?..kite mcm mana???..mmg sikit pun rase simpati xde dlm hati kite utk manusia mcm tuh..

Mak kite selalu pesan kat kite supaya wat xtau je ngan org mcm nie..lantak la die nak wat ape pun..nak ckp ape pun..walaupun bukan salah kite, tp org yg xtau ape2, akan pandang kite nie yg salah..kite nie yg teruk..sooo mak kate lagi..wat bodoh je dik ngan org mcm nie..baik mak, adik cube..walaupun ssshhhhh sgggtttt nak wat..but i'll try..

13 comments:

  1. sokonggggggggggggggggg..
    jgn ingt kite jnis hapy2 ni kite x reti nk ngamuk ye dak .. lg2 kalau bab family ..
    kalau buat kt kite , xpe je .. kite saba je.. dh bnyk kali kne dh tuk thn ni , mmg thn ni tahun dugaan ngn kwn2 yg pnh baik ngn kite.. ttibe tup2 psl xjwp wasappp or lmbt jwp wasaap pun leh jd isu smp putus kwn .. xpe , kite diammm je .. malas nak pk2 , just mato bengkak je la kan .. cz sedey .. sedey sgt2.. tp xpe.. kite pk kite ada fmily yg syg kite.. and kwn2 lain yg syg kite..

    dugaan dtg dlm bnyk bentuk .. myb tody kite kene , lps ni kite xtau kan .. tup2 org2 gitu dtg mintk tlg ngn kite plok kan .. who know..

    ReplyDelete
  2. sabar ye sya..kalo nak luahkan..tau mana nak cari sue kan...sabar yee....luahkan lebey baik dari pendam kan..sue ada sentiasa untuk mendengar

    ReplyDelete
  3. wah!rajin up entry nie..nieyl x ter'up2 lagi..haha~
    tgh kemaskan bilik bos..bos baru nak masuk esok..
    kepenatan..tarik nafas jap..hihi~
    itu la kan manusia kak..sabar je la...yg penting Allah tu tahu..=)

    ReplyDelete
  4. Sabar jer lah dgn org mcm ni. What comes around goes around.

    ReplyDelete
  5. istighfar bebanyak beb... cool ok

    ReplyDelete
  6. Memang pelik tgk manusia yg suka memerli/memperlekeh musibah yg orang lain terima

    ReplyDelete
  7. falsya, nampak gaya mcm org terdekat je ni..sbb tau segala macam hal pasal famili falsya..take care k

    ReplyDelete
  8. tp nmpk cmel plk org tgh marah ke?

    hii..

    ReplyDelete
  9. suka muka serious tu ala ala model catwalk heee :)

    ReplyDelete
  10. Macma tu lah manusia..

    Kat opis ni pun ada kawan penah hilang beg tgn masa dia solat kat rnr, siap ada yg ckp, tu la duit dlm tu tak berkat la, taknak bayar zakat la.. macam2

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...