Friday, August 22, 2014

:: Mati Itu Pasti #MH17 ::

Allah..Allahu..Allahuakbar...arinie kite mmg berendam air mata sesaja..sedih yg teramat sgt..sgt sgt sgt sgt sgt sedih..nasib baik la bukan kat umah..kalau x mmg bengkak rasenye mata..sakit dada menahan sebak..baca status, baca news yg di-shared, tgk gambar2 about MH17, dgr surah Al-Fatihah, dgr surah Yassin, dgr lagu2 kat radio, terus mengalir air mata..

Maafkan kite..kite xde mood nak bercerita about anything/everything arinie..kite sedih sebak sayu..yessss, u can called me poyo..mmg kite poyo..mmg kite xkenal sorang pun mangsa dlm MH17..tp tah laaaa, kite pun xtau kenapa kite sebak sgt..
Lg meruntun jiwa bile tgk gambar2 anak arwah Ahmad Hakimi Hanapi, co-pilot MH17..lg mengalir laju air mata nie..maafkan kite..arinie kite jd triple fourple cenggeng dr cengeng..anak yg xtau ape2..anak yg xtau yg die telah kehilangan ayah..anak yg xtau yg die dh jd anak yatim..kite tingat qisya sebenarnye sbb anak arwah lebih kurang sebaya ngan qisya..

Ya Allah sedangkan kite yg xde kene mengena ngan sesiapa dlm MH17 dh mcm nie..mcm mana la agaknye family2 dan kenalan mangsa2 MH17..ya Allah, KAU berikanlah kekuatan yg tinggi kepada keluarga dan kenalan mereka utk mengharungi dugaan yg maha besar ini ya Allah..semoga mereka tabah dan kuat..

Al-fatihah..
semoga roh mereka dicucuri rahmat oleh-NYA..

p/s : Janji Allah itu Pasti..MATI itu Pasti..itu cara mereka mengadap Illahi..cara kite???..itu rahsia Allah..

11 comments:

  1. ya allah , sedihnya..allah je tahu perasaan kiter yg hiba ni kan

    ReplyDelete
  2. Allahurobbi... kakak rasa ramai yg macam kita ni Falsya..
    Sedih yg tak terungkap dgn kata-kata..

    ReplyDelete
  3. mmg sedih kn..td tgk online istiadat penghormatan jenazah smp tu....sayu nye....sedih tgk ank kecik ni...alfatihah utk mereka

    ReplyDelete
  4. Akk tgok gmbr family hakimi tu mmg sebak sgt..sedih sbb lama sgt br dpt jenazah kmbli kt dorang..isteri dia muda lg...al fatihah utk arwah

    ReplyDelete
  5. Terus SA meleleh2 air mata...sedih...alfatihah..

    ReplyDelete
  6. kita pun sebak sangat.. kejap nangis, kejap terdiam.. tak terucap dengan kata2..

    ReplyDelete
  7. semua rakyat terkesan dik
    kita sama2 sedekahkan alfatiha

    ReplyDelete
  8. Ya Allah...
    hari y myedihkan serta mginsafkan..lya pon berkali-kali mgalir air mata time tgk liputan berita ni.. buka fb tgk lak pic2 ni semua..btambah sebak n sayu.. al-fatihah..moga arwah dicucuri rahmat..smoga abderrahman membesar mjadi ank y soleh n bjaya dunia akhirat..amin

    doakan juga smoga jenazah y lain pon bjya dibawa pulang

    ReplyDelete
  9. sebak sgt tgk anak kecil ni kena dukung dgn kwn ayahnya.. lg sebak tgk gambar anak mastura kat tepi kerana yg merayu² nak tgk muka maknya tp x boleh.. allahuakbar sebaknya.. moga anak² ni diberikan kekuatan.. semasa di uji .. sokong ahli keluarga sekeliling amatlah diperlukan.

    ReplyDelete
  10. sedih dan sebak sangat...sejak kejadian MH370 lagi mood terus kelaut..nak update blog pun xde mood

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...