Friday, August 8, 2014

:: Ikea Dan Bulu Hijau ::

Dah lama rasenye xgie mkn meatball kat Ikea..so bile cuti2 raya lps, kiteorg gie la makan sana..tingin katenye..sambil2 tuh membeli2 barang utk umah..
 meatball..
 mushroom soup for qisya..
chicken wings..
 mek tembun xsabau nak makan..
 duk borak ngan daddy die.."oooo ooohhh" je yg kuau dari mulut qisya..
 qisya pandang je daddy die makan..
 "isshhhh daddy nie xnk bg qisya ker???"..pastuuuuu, qisya hint2 dgn kuaukan ayat, "oooo ooohhhhh" kat daddy die..menggelupur daddy qisya suap mushroom soup kat mulut anak..kihkihkihkih..

Dah sethn lebih duk umah tuh..belum lg start mendeco2..dinding kosong lg xde satu frame or ape2 pun tergantung..sooo tuh yg gie Ikea start beli skit2 barang2 utk mendeco..beli lack, beli kapet, beliiii ehhh beli mcm laaa..jenuh la plek nak menyenaraikan satu2 barang beli..
kite suke kapet ijo corak2 tuh..cantik gile corak die..itu beli kat Ikea..letak kat dpn pintu masuk..psssttt pssttt ade yg sama x kapet gitu ngan kite..ahahahha..dh kate pun beli kat tmpt yg mmg berduyun2 org gie..lain la beli kat babu kapet..ehh babu tuh bukan nye jual roti ke..hahahaha..

Yg sheepskin tuh kite beli kat ostolia..tp sheepskin yg dh wat coloring bulu..wakakaka..20AUD je u'olllllssss..convert duit kite dlm 60hengget..u'olllssss, murah je u'ollssssss..kebetulan dieorg tgh wat sale sbb nak renovate kedai..tuh yg abis semua brg dieorg mark down harga..murah kan murah kan murah kan..mmg best gile okayh bile pijak..murah tau rege kat sana compared ngan kat Malaysia..kite tgk kat Ikea rege die 200lebih kalau yg betul2 sheepskin..makngaiiiii..mahai bebebau..idok le nak beli mahai gitu wehhhh..

Hurmmm, bile nak nak dpt mendeco umahhhhh..dh lama bebenau rase kosong jeeee umah tuh...

8 comments:

  1. lama giler tk mkn meatball ikea...yummm....bulu2 tu best tu

    ReplyDelete
  2. Cantik sgt..dan murah tau sheepskin tu..dulu abh akk keje australia..dia ada jgk bli tp yg kangaroo punya..sheep pun ada tp warna putih jela..tu about 20yrs ago kot..klu kt sini mmg mhl..mmg xkn bli kot..haha

    ReplyDelete
  3. Bestnyer...eh bila lah kite nk g soppink lg kt ikea..:)

    ReplyDelete
  4. Bulu hijau tu mesti Qisya tak nak dekat kan..:)

    ReplyDelete
  5. bestnya! x sabo nak p ikea lagi since ikea dah abes renovate ni..tak sabo, tak sabo! haha!

    ReplyDelete
  6. SA pun x settle bab mendeco lg....letih nk deco2

    ReplyDelete
  7. Bestnyaaaaa...lama x mkn meatball...

    ReplyDelete
  8. sje je upload pic meatball nk bg kite jeles ye

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...