Wednesday, August 27, 2014

:: Egg Master (Ehh, Ye Ker?) ::

Kak long kite itu hari ade belikan kite semua org satu bende alah nie..egg master kut..ehhh ye ker itu namanye..malas nak googling-googling..kihkihkih..mak kite dpt, kakak kite dpt, kite pun dpt..
nie la bende alah tuh..die beli kat Lazada..org dh tgk rege dh..xyah nak rahsia sgt la regenye kalau dh terpampang besau2 berapa rege kat Lazada tuh...wakakakakaka..beria xnk bgtau berapa rege bile org tanye..;)))

Pastu ade satu hari, bile tah dieorg dtg umah, lapar memasing..pandai2 sendri la crk bende nak makan..huahuahua..pastu dieorg gune egg master (masih xtau betul ke idok nama bende alah itu) tuh..sosej mmg dh ade dlm fridge..telur pun dh ade..butter pun ade..seasoning pun dh ade..mayo pun ade..black pepper pun ade..semua yg basic nak pakai semua ade..ye laaaa, kate pun bilik store kite tuh pun ibarat mcm gie market je..asyik kene perli je bilik store aaaaaiiii tuh..dh mcm tesco la ape la sbb byk stock segala bende dlm tuh..

lampu merah tuh mcm tgh masak la dlm tuh..kalau lampu merah tuh tukau ke hijo baru masak..
 cooking-cooking..kihkihkih..
bile dh masak telur tuh akan naik sendri..waaaahhhhhh..canggihhhhhh...hahaha..

Quite fun la bile wat nie..senang je..kalau xtau ape bende nak wat utk breakfast, wat telur roll nie pun boleh..cume perlukan sosej satu, telur sebijik, seasoning skit, mayo skit, pastu nak letak cheese pun boleh..nak letak capsicum pun boleh, nak letak onion pun boleh..ehhh ikut kreativiti korang la sebenarnye nak letak ape..hehehe..

Pastu byk la cara boleh buat..try la tgk youtube..mcm2 bahan boleh gune..cume rajin ngan xrajin je..hoiiii, skit punye senang mcm nie kalau xrajin xtau la..hehehe..

15 comments:

  1. kwn kt ofis cik nat pun guna benda alah ni...sonok sgt tgk depa guna..yang bestnya,depa bukan masak telur+sosej je,nasi+telur pun depa buat...jadi terkesima sat...hahaaaa

    ReplyDelete
  2. Kakak tertariklah Falsya. Telur sebiji tapi nampak macam banyaklah..

    ReplyDelete
  3. ya allah canggihnya... senang pun senang .. berbaloi² dapat yer.. mmg jimat masalah ni kalau utk breakfast

    ReplyDelete
  4. kat kilng aku ni..
    kawn2 cina suka benda2 pelik gini..
    kalau dia tgok ni..mau beli jugak ni..

    aku rasa ko nak buat bekang pun boleh ni..
    eh, dia goreng ke bakar?

    ReplyDelete
  5. Weyhhhh.. siyes menarik ni.. senang n memudahkan kwrja..

    Nk intai2 gak la .

    ReplyDelete
  6. first time jugak hehe
    cambest jek
    macam2 alat dah skrg kan kasi nak mudah keje kt dapo
    klu malas jugak xtau la nak kata haha

    ReplyDelete
  7. menarik ni..
    kita jakun tak pernah tahu..

    ReplyDelete
  8. canggih2..memang sangat mudah ni..

    ReplyDelete
  9. waaaaaaa..canggih tu...1st time saya tengok gadget macam ni.,..hahaha

    ReplyDelete
  10. Mcm canggih je .mcm best jer....x pnh tgok la

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...