Monday, August 11, 2014

:: Naik Sapu Surut ::

Time kat Aussie baru kite found out yg qisya sebenarnye allergic telur..seriously, kite sendri sebenarnye nak tunggu smp qisya sethn baru nak try bg telur tgk die ok ke x..tp bile kat sana dh ade org bg qisya makan telur..egg yolk tau..i'm not talking about telur goreng ke telur dadar ke..segala2 bende nak sumbek mulut qisya..xpaham betul..

Kite admit la yg kite sendri akan bg qisya makan ape je..ape je makanan tuh doesn't mean sebarangan punye makanan..kite tgk jugak makanan tuh jenis yg mcm mana..ape isi kandung..elok xelok utk baby dgn umur qisya..sbb perut baby nie kite xtau..tahan ke xtahan..budak2 umur tuh sumbek ape je ke die mmg nganga je la..xde istilah menolak melainkan xsedap..haaaaa..itu qisya punye pangai..
merahkan..ini dh ari kedua ke tiga tah..kire mcm dh surut la..
abis naik mcm ghegater kat bdn qisya..ini kire dh kurang skit..

Memula naik tuh ya Allah..naik takut kite dibuatnye..besau2 ghegaternye..abis penuh satu badan..dr ke muke smp la ke kaki...sumpah nak nangis rase bile tgk..3-4hari jugak la nak surut..nasib baik kite bawak lotion tropika herbal cream..bile naik je mcm ghegater, pastu sapu then surut..mcm tuh la smp 3-4 hari..naik sapu surut..naik sapu surut..

Qisya mmg moody 3-4 hari tuh..mengamuk jeeeee..ye la, kalau kite yg dh tua nie pun kalau kene abis miang semua bdn xtahan..nie kan pulak kalau baby..qisya mengamuk yg tahap semua org takut dgr..tp serious, moody qisya moody la kite..mengamuk qisya, mengamuk la kite..ehhh, tp kite xmengamuk kat qisya tau..mmg kite wat muke je la kat sana..ye laaaa, hati mak mana yg boleh happy kalau anak mcm tuh..
sepanjang 3-4 hari tuh qisya nak melepet je ngan kite..xnk ngan sape2..pastu org agah pun die wat muke xde mood..masam je muke..mcm tuh la..senyap jee..selalu mulut qisya la berlumba2 bising ngan kazen die..yg qisya asyik, "oooooo ooohhhh" je..yg kazennye pulak, "taaa taaa taaa"..hahahaha..comel je..baby talk la korang berdua..korang je yg paham, kiteorg tukang gelak je..ahahahaha..

Dlm 3-4 hari qisya kene mcm tuh, tetibe pulak demam..Allah..xtau la berjangkit ngan mok mok yg sebelum tuh selsema ke or sbb bdn xleh adapt ngan miang tuh smp demam ke..wallahualam..mmg panas sgtttt bdn qisya..lg la kite xde mood..

Qisya kalau demam, pipi ngan dagu akan jadi merah..depends pada temperature bdn die..makin tinggi temperature bdn makin merah pipi ngan dagu die..die punye merah mcm pakai blusher gaya opera cina merahnye..
 
mcm nie la..serious xtipu..tp qisya sekali ngan dagu..jd mcm nie bile bdn die panas sgttttt..ya Allah kesian anak mommy..

Plus pipi qisya jd gitu bukan sbb gonyoh2 pipi die kat baju kite yg xtau mana jadah dtgnye bulu2..kadang org nie tuh laaa..KALAU NAK CARIK SALAH ORG, DIE YG PALING BERIA2 BERKATA2..LAJU JE CKPNYE WITHOUT ANY PAUSE..TP BILE SALAH SENDRI, TAU PULAK KO NAK SENYAP XKATE APE2..

6 comments:

  1. sabar la sya.... dah terulis kan..tapi kalo kiter sebagai mak2 ni berhati2 pada anak...kadang tak semua boleh berhati2 macam kiter kan....sabar la berdepan dengan org cam gini yee

    ReplyDelete
  2. panas dalam tuh kalo gitu. hu3...
    ciannya lahai

    ReplyDelete
  3. Oh... kesiannyaaaa
    Memanglah tak selesa. Jgn kata nak senyum, nak keluar suaran pun malas kalau dah macam tu..

    ReplyDelete
  4. huhu...ksiannya qisya..
    sabar byk2 falsya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...