Monday, May 21, 2012

:: Ke-Bengangan Ke-Di Ke-Pagi Ke-Hari ::

Everyday, every morning on weekdays, I'm facing the same problem over and over again..so damn pissed off dengan attitude certain drivers yg mcm @#%&*$# early in the morning nie tau..come on la weiii,everybody also late dy,everybody also wanna reach office as early as they can so that their punch card won't turn into red color, everybody also hate when they get caught in a jammed..so jgn selfish sgt la..

Selalu start bengang nie after Damansara exit kat NKVE..hadooooooo..certain driver yg pendek akal n xde otak nie suke sgt pakai emergency lane..bkn nak racism la kan..but mostly driver yg mcm nie  kan org cina..india n melayu ade gak tp sgt rare laaa..dieorg nie semua xtau ke ape kegunaan emergency lane nie sebenarnye..semua yg lalu situ nak senang je, nak cepat je, nak laju jer..dh la itu laluan motor..pastu bwk nak laju je kat emergency lane tuh..there was one day ade motor kene langgar ngan kete yg lalu kat emergency lane tuh..chinese lady driver..xpasal2 org motor tuh kene langgar..xbersalah pun..

Kadang kan gegurl saje je crk pasal ngan kete2 yg driver nye sgt bangang nie..bile nmpk kete lalu kat emergency lane tuh saje je gegurl ke tepi skit kete..biar padan muke sempit nak lalu..langgar la kete gegurl kalau berani sbb dh sah2 la salah dieorg sbb gune emergency lane..dh la gune emergency lane, pastu bile motor kat dpn dieorg bwk slow tau plak nak balik ke pangkal jalan..mmg time tuh gegurl x bg chan langsung la kan..mmg silap besau ler..gegurl hon je kete tuh lama gile kut..sbb dh tau salah sendri terus x berani nak pandang gegurl..

Contoh driver yg selfish..




Semua gambar2 tuh menunjukkan betapa "panjangnye akal" dieorg n betapa "pandainye" dieorg..pastu bile ade fatal accident mulelah nak salahkan ambulance n polis sbb lambat padahal sendri yg bengong ikut emergency lane..mcm mana ambulance ngan polis nak lalu dh kalau org2 mcm korang g semakkan emergency lane..mengong!!!..

16 comments:

  1. paling benci bila org menggunakan lorong kecemasan yg tidak kecemasan...menyusahkan org yg dlm kecemasan....klu ada polis depan sana baru terhegeh2 nk masuk lorong betul...

    ReplyDelete
  2. hahaha mcm siot jer.... mmg sakit ati....

    lama xlalu jalan tu.... rindu pulak nak hadap jamm hahhaha =P

    ReplyDelete
  3. tu bukan tahap bengang tu...tu dah tahap menyirap tu...mmm...selengge punyer olang...bangang..

    ReplyDelete
  4. huhu aku smpai opis kul 6.30pg..tak jem sukaaaaa

    ReplyDelete
  5. @ieyda kan..sama la..kalau polis xde bermaharajalela dieorg..

    ReplyDelete
  6. @pinky sgt sakit hati..

    rindu nak lalu ker?..kite tukar nak tmpt keje..boleh ari2 lalu situ..hehehe..

    ReplyDelete
  7. @syawalsimpsons haihh..tau xpe sue..falsya nie ngadap ari2 dh smp rase kene tikam dh hati nie..muleh gituw..hahaha..

    ReplyDelete
  8. @amiey lee awalnye ko smp amiey..mmg xde nak ngadap jam la kalau gitu gayanye..haha..

    ReplyDelete
  9. Kalau Myra sakit ati gak driver yg suka guna lorong tak sepatutnya.. ;)

    ReplyDelete
  10. @Myra Jay mmg sakit hati tau Myra..pastu drive nak kelam-kabut jer..;D

    ReplyDelete
  11. nti kalau jadi apa2, diorg salahkan org lain, diorg xkan nampak salah diorgg. hahaha

    ReplyDelete
  12. @NOOR FATIN betul..padahal dieorg yg block emergency lane kan..

    ReplyDelete
  13. sy dh selalu nmpk situasi camni... semua org nak cepat.. jgnlah mcm ni.. bila camni, dia dah buat bertambah sesak jadinya..

    ReplyDelete
  14. faz pon bengang kalau org guna laluan cmni... !!! kesian dekat org yg bawak motor.....diorg terhalang.

    ReplyDelete
  15. @IntaNBerliaN kan ina..geram betul tau ngan driver2 mcm tuh..

    ReplyDelete
  16. @Afasz tau xpe fasz..siap org motor kene langgar tuh yg x tahan tuh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...