Monday, May 7, 2012

:: There Goes My Weekend ::

Last weekend korang wat ape?..gegurl xde wat ape pun weekend lepas..pagi sabtu tuh wat rutin time weekend, basuh n jemur baju, pastu tolong MIL masak, pastu makan pastu tido..heavennn!!!..wakakakakka..petang plak gie Pavi coz nak amek cincin tunang mok mok yg 3 minggu lepas anto repair sbb skru cincin tuh tercabut..

Bile dh settled amek cincin tunang mok mok tuh, anto bracelet gegurl plak utk cuci..time tuh la baru terpikir nak anto segala bende gie cuci sbb nak balik terus mcm rugi la plak kan sbb nak bayo parking utk half an hour sama dgn bayo parking 2 jam..so better stay..jalan punye jalan, kaki dh sakit, perut dh lapo so gie la crk tmpt makan..nak decide makan mana pun smp pening2 pala mikiornye tau sbb mok mok kate die xnk pikir sbb die kene tgk gegurl nak makan ape coz end up die gak yg kene abiskan makanan gegurl..itu mmg selalu..hehehe..

Express Teppan-Yaki akhirnye jd pilihan..tempatnye kat food court bawah Pavi..kalau seangkatan ngan Teppanyaki mok mok xyah risau nk abiskan makanan gegurl pun sbb confirm gegurl akan sapu bersih punye..feveret kut..nak menunggu duduk je nak dekat setengah jam sbb org ramai..nak tunggu die setting tmpt + masak, setengah jam jugak..hadehhhhh, nasib baik x jd HULK lg time tuh..
taaadaaaaaaa....let's dig in....nyum nyum..

Pas abis makan baru la boleh balik..hehehe..smbl2 berjalan nak balik tuh smpt lg pit stop kat Sticky shop..first time sebenarnye masuk kedai tuh sbb everytime lalu mesti penuh, mesti ramai org..terpikir gak sedap sgt ke gule2 die smp ramai sgt org beli nie..siap  sanggup queue panjang2 semata2 nak beli gule2..so gegurl pun try la yg tester punye..sekali mmg sedap la kan..apalagiiiii,terus rembat sebalang..yg kecik punye sudah..kecik pun dh brape dh..nak amek yg besau mmg xlah kan..takat nak rase2 je boleh la..hehehe..
not bad la..ade rase manis2, masam2 skit..

Ahad plak xde buat ape2 pun..kul 11 masuk dapur nak get ready utk masak..gegurl masak tau u'ollssss..cewahhhh..gile ahhhh..wakakaka..masak simple2 jer la tapi, janji perut mok mok berisi..ngeeee..penat gak masak kan sebenarnye..gegurl respect sama mak yg ari2 akan masak utk kami sekeluarga..TQ MAK!!!..

Pas makan kemas bilik, after kemas bilik, mok mok dh terbongkang baik punye dpn tv..padahal dh janji nak kuar nie..tp gegurl pun terbongkang jugak petang tuh..xtau apasal ngantuk sgt3..mmg betul2 fully utilized time weekend nieh..hahahaha..

Itu saje la aktiviti gegurl time weekend..;D




18 comments:

  1. banyaknyer makanan...bakpe la tak ajak mak jemah ni..kikikiki

    ReplyDelete
  2. menggoda betul set tepayaki tu....hishhhhhhh lunch lunch ni.... sib baik jauh tau....

    ReplyDelete
  3. @syawalsimpsons pasnie kite gie ngedate kat teppan-yaki okayh mak jemah..hehee..

    ReplyDelete
  4. @pinky menggodakan..mmg sedap tau..heehe..

    ReplyDelete
  5. cuti2 duk umah memang heaven..
    teppanyaki tu cam best...tu portion 2 org mkn ker gugurl sorang tuh?hehehehe

    ReplyDelete
  6. @iduraz heaven kan..hehe..itu portion utk 2 org..husband yg byk skali tuh..hehe..

    ReplyDelete
  7. weekend sue plak asyik tido baring tido baring jer kejenya..hurmmm xberkesempatan nak jumpa lagi lah :(

    ReplyDelete
  8. @sue zainun itu pun best gak tuh..hehe..itu la kan..nak falsya postkan je ker?..

    ReplyDelete
  9. teppanyaki kt pavi tu mhl...suka teppanyaki yg byk outlet mcm kt midvalley,klcc, one utama yg tu murah skit..hehehe...

    kedai cekelat tu slalu lalu tgk depa dok buat tp tkde plak nk try..sedap ek

    ReplyDelete
  10. @mama tisya first time pun sebenarnye makan kat situ..selalu makan kat tmpt erin ckp tuh..hehe..

    sedap gak la gula2 tuh..asyik mengadap je gula2 tuh..ssh betul nak stop..;D

    ReplyDelete
  11. heeee kita anak2 demam la ..so duk umah aja..buat ganti2 ngan huby masak n jaga anak

    ReplyDelete
  12. @amiey lee anak2 demam ker?..kesiannye..best la hubby leh masak..ringan skit kan..;D

    ReplyDelete
  13. uwaaa nak jumpa Falsya..huhu..hurmmm biarlah dulu kot..

    ReplyDelete
  14. @sue zainun sama laaaa..nak jmp sue jugak..hehe..okayh falsya simpan utk sue okayh..

    nnt kalau dh larat n free, kol falsya kayh..kite meet up somewhere..nak falsya amek pun boleh..;D

    ReplyDelete
  15. br terbaca psl sticky ni.. best ek.. xpnh jupe.. nak kne g sana br leh jupe la jwbnya sticky ni..hihii

    ReplyDelete
  16. @IntaNBerliaN best gak la ina..xde la manis sgt..ade rase masam2 skit..kat one utama pun ade jugak..;D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...